fbpx

Εθνική Κύπρου – Αποτύχαμε εντελώς!!

Εθνική Κύπρου. Μια ομάδα που όλοι αγαπάμε και έχουμε στις καρδιές μας. Μια ομάδα που όλοι στηρίζουμε αλλά τα τελευταία χρόνια μας απογοητεύει. Μια ομάδα που όλοι βοηθάμε αλλά δεν βλέπουμε ανταπόκριση.

Ωραία λόγια, ίσως σε μια άλλη διάσταση, σε ένα παράλληλο σύμπαν. Γιατί σε αυτό το σύμπαν, τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση έτσι όπως νομίζουμε. Δεν στηρίξαμε ποτέ την ομάδα της χώρας μας και για αυτό οφείλεται ο φανατισμός. Ένας φανατισμός που μεταδίδεται και μεγαλώνει από γενιά σε γενιά. Ένας φανατισμός που δεν αφήνει νεαρούς και ηλικιωμένους υποστηρικτές διαφόρων ομάδων να κάθονται στις ίδιες κερκίδες με τους υποστηρικτές των αντίπαλων ομάδων.

Αγαπητοί «κύριοι» και «κυρίες», δεν πρόκειται περί του πόσοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα σας αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα. Δεν πρόκειται περί του αν θα καθίσετε δίπλα από έναν Αποελλίστα, Ομονοιάτη, Ανορθωσιάτη, Αελίστα, Απολλωνίστα, Αεκτζή και ούτω καθεξίς. Δεν πρόκειται για το αν το παιχνίδι διεξάγεται στο ΓΣΠ και όχι στο Παπαδόπουλος ή στο Τσίρειο ή οπουδήποτε αλλού.  Στην τελική δεν πρόκειται για εσάς. Πρόκειται για την Εθνική ομάδα της χώρας μας που όποια και να είναι η πορεία της εμείς αδυνατούμε να στηρίξουμε.

Δεν διάβασα πουθενά για ανακοινώσεις σωματείων για στήριξη της Εθνικής μας ομάδας. Το μόνο που διαβάζουμε είναι μπηχτές για μέσο. Αφήσαμε την Εθνική μας ομάδα γιατί ταυτιστήκαμε με αυτή της Ελλάδας. Πολύ καλά κάνουμε και την υποστηρίζουμε αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε και εμείς Εθνική ομάδα. Ομάδα που διψά για νίκες και αναγνώριση. Ομάδα η οποία αντέχει να αγωνίζεται σε γήπεδα με λιγοστούς φιλάθλους. Προτού κατηγορήσουμε τον οποιοδήποτε για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας μπήκε κάποιος από εμάς στην θέση τους; Ποδοσφαιριστές στην Εθνική ομάδα της χώρας τους σε εντός έδρας αγώνα και να βλέπουν άδειες κερκίδες. Ενώ άμα φοράνε το σήμα της ομάδας τους να κατακλύζονται όλες οι κερκίδες με sold out. Δηλαδή εσείς αν ήσασταν ποδοσφαιριστές που θα δίνατε το 100% των δυνατοτήτων σας; Σε ένα αγώνα που ήδη φαίνεται χαμένος ή σε ένα που μόλις σημειωθεί γκολ θα σειστεί το στάδιο;

Είχα την τύχη να βρεθώ σε ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας μου. Τότε ακόμα και η πιο μικρή ομάδα έβλεπε κατάματα μεγαθήρια. Οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, η καθολική στήριξη των φιλάθλων της Ομόνοιας, οι Ανορθωσιάτες που παρόλες τις κακουχίες της ομάδας και την τραγική της πτώση ακόμη είναι εκεί, οι ΑΕΛίστες και Απολλωνίστες που δεν δέχτηκαν ποτέ ότι η ομάδα τους δεν μπορεί να ακολουθήσει την τριάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα και εξύψωσαν εμψυχώνοντας τις ομάδες τους, και όλοι οι υπόλοιποι οπαδοί αποτελούν ένα καλό παράδειγμα ότι ο κόσμος όχι μόνο μπορεί να γίνει ο 12ος παίχτης της ομάδας αλλά και ο 13ος και ο 14ος. Γιατί η αγάπη και οι φωνές του κόσμου δίνουν ώθηση, πάθος και σκοπό στην ομάδα.

Αυτά δεν γράφτηκαν για να πάμε την Παρασκευή στο γήπεδο και να αποδοκιμάσουμε την ομάδα ή να τσακωθούμε στις κερκίδες. Γράφτηκαν για να μπούμε στην θέση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται με τις ομάδες τους σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις και όταν κληθούν στην Εθνική ομάδα αντί να νοιώθουν χαρά που για μια φορά όλη η χώρα τους θα είναι ενωμένη νοιώθουν βαρεμάρα, κούραση και άλλα που δεν τους αφήνουν να χαρούν τον αγώνα και να αποδώσουν για την χώρα τους. Είτε χάσουν είτε κερδίσουν εμείς θα είμαστε στα cafe να πίνουμε τον καφέ μας και να λέμε: «Ε, τι περίμενες; Nα νικήσουμε;» Γιατί να θέλει κάποιος να κερδίσει ένα αγώνα αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο;

Γι’ αυτό, αφήστε στην άκρη τους φανατισμούς και τις κακίες που κάποιοι βολεύονται να σπέρνουν και κατακλείστε το γήπεδο στο οποίο η Εθνική μας ομάδα θα αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος για μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε επιτυχίες χωρίς να συμβάλουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που ενώνει φιλάθλους αλλά μέχρι τώρα μόνο το αντίθετο γίνεται. Οι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και οποιασδήποτε Εθνικής ομάδας είναι παραδείγματα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει ακόμη και τους πιο φανατικούς. Εμείς υστερούμε ακόμη και σε αυτό. Τόσα χρόνια εμείς αποτυγχάνουμε σαν οπαδοί και όχι οι ποδοσφαιριστές, όχι η ομάδα. Αυτοί αντέχουν να μπαίνουν σε γήπεδα χωρίς οπαδούς και να σκοράρουν χωρίς κανένα να πανηγυρίζει το γκολ τους. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε και συγχρόνως να στηρίξουμε τη ομάδα της χώρας μας, την ομάδα της καρδιάς μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ!!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending