fbpx

UCY: Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση «Σταδιοδρομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου μετά από πρόσκληση για συμμετοχή τους σε εκδήλωση με θέμα: «Σταδιοδρομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2014,  μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών και του Γραφείου Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 170 ατόμων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εργοδότησης, αλλά και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στα διάφορα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. , όπως επίσης και για τις διαδικασίες που πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει.

Οι συμμετέχοντες, είχαν επίσης την ευκαιρία να συλλέξουν πολύτιμο πληροφοριακό υλικό από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης, το Eurodesk, το EU Careers και την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Κύπρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και τις παρουσιάσεις πραγματοποίησαν οι Χρίστος Ελληνίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης, Μάρθα Νεοκλέους, Υπεύθυνη για Γλωσσικά Θέματα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μιχάλης Στυλιανού, Οικονομικός Αναλυτής στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και πρώην μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Επιλογής Προσωπικού και Αθανασία Κωνσταντίνου, EU Careers Ambassador και Κατερίνα Γαβριηλίδου, ασκούμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τους ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, όπως επίσης και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους με ερωτήσεις.  Ο διάλογος που διεξήχθη ήταν καθόλα χρήσιμος και παραγωγικός.

Όλες οι παρουσιάσεις θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του Γραφείου Σταδιοδρομίας, http://ucy.ac.cy/career και του Τμήματος Γαλλικών και Σύγχρονων Γλωσσών http://www.ucy.ac.cy/frml/el/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending