fbpx

12+1 κατηγορίες φοιτητών που θα δεις στο Πανεπιστήμιο

Σήμερα παρουσιάζουμε 13 τύπους φοιτητών που θα συναντήσεις στο πανεπιστήμιο. 

  • Εάν είσαι παλιός,  οι περιγραφές πιθανόν να σου θυμίσουν μερικούς γνωστούς σου…!
  • Αν είσαι πρωτοετής, να εξηγήσω πως είναι κάτι σαν εκείνους που είχαμε στο σχολείο, αλλά στην εξελιγμένη τους μορφή… Κάτι σαν τα πόκεμον ένα πράγμα.

 

Έχουμε και λέμε:    

  
 1.  Ο φοιτητής “Της πρώτης γραμμής”:

Όπως φαντάστηκες, ο συγκεκριμένος φοιτητής κάθεται ΠΑΝΤΑ στην πρώτη σειρά, όσο πιο κοντά στον καθηγητή γίνεται.

Όταν τελειώσει το μάθημα, την ώρα που εσύ βουράς να πιάσεις φραπέ χωρίς να περιμένεις στην ουρά, ο φοιτητής της πρώτης γραμμής, με νίντζα κινήσεις, μεταφέρεται στον καθηγητή και του ανοίγει συζήτηση περιεχομένου επιστημονικής φαντασίας (στα δικά σου αυτιά τουλάχιστον).

Friends-OkWhatever

 

2. Ο φοιτητής “Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι;”

Ναι… Είναι εκείνη η σπαστική φωνή πάλε, που μετά που τη 36η φορά που κάμνει απορία ή επισήμανση στο μάθημα, ακόμα έχει κι άλλα να προσθέσει.  Μπορεί εσύ απλά να βάζεις mute, αλλά ο καημένος ο καθηγητής πρέπει να τον υποστεί.  Μάνα μου ρε.

Caffrey-put-your-hand-down

 

3.  Ο “Χασιμιός (σκέττος)”

Χασιμιός είναι ο φοιτητής που ένα ολόκληρο εξάμηνο δεν επάτησε σε κανένα μάθημα, σε σημείο που φαντάζεσαι πως μπορεί να διατηρεί παράλληλη ζωή στη Γουατεμάλα.  Μπα.  Μάλλον και ψες έκαμνε περιοδεία στα clubs της Λευκωσίας.

dumbledorehaha

 

4.  Ο “Χασιμιός (μέτριος)”

Συγγενική κατηγορία του φοιτητή χασιμιού – σκέττου.  Διατηρεί όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά τούτος θέλει να γράψει και το κάτι τις του στην εξέταση.  Έτσι, όταν πλησιάζουν οι ενδιάμεσες, πιάνεις ένα μήνυμα στο facebook του τύπου:

“Georgia m hiii. Exeis katholou simiwseis na mou dwseis pou ta mathimata?? Eleipa se kapoia k exathika! Thaaaanks xxx”

….ασχέτως αν είναι η πρώτη φορά που σου μιλά στη ζωή του!  

tumblr-muddmashwm1r0pizwo3-501

 

5.  Ο “Ψου ψου ψου”

Φοιτητής που κάθεται τις πλείστες φορές στις τελευταίες σειρές και ό,τι ακούεις που κείνον είναι συνήθως ένα ατελείωτο ψουψουψου – εξού και το όνομα.  Εν να πει για το πώς επέρασε εψές στο κλαμπ, ποιοι ήταν τζιαμέ, τι εκάμναν, τι εφορούσαν (για φοιτήτριες).  Τη συζήτηση χορηγεί το προιόν Panadol Extra.  

mrw_i_see_annoying_couples_on_facebook-25735

 

6.  Ο “Εν έσηιει τίποτε”

Εν πα να πνίεσαι στις ενδιάμεσες και τις εργασίες;  Ο συγκεκριμένος φοιτητής μοιάζει με απεσταλμένο του Βούδα, εν αγχώνεται για τίποτε, έχει ύφος Δαλάι Λάμα και η αγαπημένη του ατάκα… “Εν έσιηει τίποτε”.  Τωρά αν γράφει τούτος…μόνο ο Βούδας ξέρει.

tumblr_m4kk12K4zU1rwcc6bo1_400

 

 

7.  Ο “Ούφφου, εν προλαβαίνω!!!”

Θα τον πετύχεις στα labs να τελειώνει την εργασία του, στη βιβλιοθήκη να διαβάζει και στην καφετέρια να μουρμουρά πως δεν προλαβαίνει.  Ο συγκεκριμένος φοιτητής, μπορεί να βουρά και να μουρμουρά πολλά, αλλά στο τέλος γράφει παραπάνω που όλους!

8675347

 

8.  Ο φοιτητής “Που έχεις άκτι”

Υπερβολικά υποκειμενική κατηγορία, την οποία θα υποστηρίξω με βιώματικές περιγραφές.  Ο δικός μου εν κάπως έτσι:  Τσίχλα και φουσκούα – duckface – selfie – μπροστά που τον καθηγητή.  Στις πόσες φορές που θα το δω παθαίνω ανοσία;;; Εσύ αντικαθιστάς αναλόγως!

tumblr_inline_mko38y8Jbj1qz4rgp

 

9.  Ο  “Φωτεινός παντογνώστης”

Έχει άποψη για τα πάντα, και μπράβο του.  Απλά κάποιες φορές, η ανάλυση του αποχετευτικού συστήματος του Βυζαντίου μπορεί να γίνει και skip.  Εν θα παρεξηγηθεί!! (εννε…;)

tumblr_n153d4Fa3y1rft44uo2_250tumblr_n153d4Fa3y1rft44uo1_250

 

 

10.  Ο “Αργοπορημένος”

Ακροατήριο 120 ατόμων, ούλλοι στην ώρα τους.  Ανοίγει η πόρτα, 15 λεπτά καθυστερημένος, 240 μάτια (+2 του καθηγητή) πάνω του. Πάλε άρκησε τούτος!  Ο αργοπορημένος φοιτητής έχει μάθει πια να ζει με τα ελαττώματά του και κατευθύνεται στη θέση του, κύριος.

actor-careless-gif-i-donx27t-care-Favim.com-1600444

 

11.    Ο “Ρε, εν θα έρτω, βάλε μου παρουσία”

Τύπος φοιτητή που κάμνει συχνά απουσίες, διατηρεί πιθανότατα καλές σχέσεις με τον φοιτητή χασιμιό.  Με ένα τηλεφώνημα προς ένα συμφοιτητή του, καθαρίζει εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία!  Άτε να εφεύρεις υπογραφή τωρά!!!

tumblr_inline_navix2ohgH1rahabv

 

12.   Ο φοιτητής “Όποια πέτρα τζι’ αν σηκώσεις…”

Όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα τον βρεις που κάτω.  Είναι νεκατωμένος παντού, ακόμα και σε πράγματα που δεν ήξερες ότι υπήρχαν.  Σκέφτεσαι: “Για να τα καταφέρνει τούτος, σημαίνει μπορώ και γω!”.  Στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα η σκέψη σου ανήκει επισήμως στο παρελθόν.

nah

 

12 + 1.  “Ο πιο καλός ο φοιτητής…”

Ναι, ναι, ήσουν εσύ στην τάξη.  Άντε, σου κράτησα τον καλύτερο για το τέλος!  Εμ, τι;  Θα έλειπες εσύ από μια τέτοια λίστα;;; 😉

tumblr_inline_mjni13FPgd1qz4rgp

* Υποσημείωση:

Οποιαδήποτε ομοιότητα με άτομα και καταστάσεις της καθημερινότητας, είναι απολύτως συμπτωματική 😀

Ρίξε μια ματιά και στο χιουμοριστικό άρθρο περί φοιτητών: Σκέψεις ενός Κύπριου φοιτητή μια συνηθισμένη μέρα στην Αγγλία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending