fbpx

Όταν το StudentLife πάει Αγγλία και συναντάει φοιτητές: Σταθμός το Essex!

Μετά τον πρώτο σταθμό στην πόλη του Leeds, σειρά είχε το Essex από τη σκοπιά ενός άλλου Κύπριου φοιτητή, του Αντρέα Χρυσοστόμου. Μιας και τον γνωρίζω αρκετό καιρό, θεώρησα πως αξίζει να μας πει τη δική του άποψη για την πόλη που σπουδάζει εδώ και 1 χρόνο. Πάμε να μάθουμε περισσότερα:

944295_680393348645658_1776934249_n

Αντρέα μου, πώς αποφάσισες να πας για σπουδές στην Αγγλία; Ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν έμεινες στην Κύπρο;

Βασικά πήγαινα ιδιωτικό σχολείο και με τις A-level εξετάσεις που έδωσα, δεν μπορούσα να σπουδάσω Κύπρο ή Ελλάδα. Άρα ήμουν μεταξύ Αγγλίας, Σκοτίας και Ουαλίας. Μιας και οι περισσότεροι προτιμούν Αγγλία, την προτίμησα κι εγώ. Υποτίθεται ότι έχουν καλά Πανεπιστήμια, αλλά anyway! 🙂

Γιατί συγκεκριμένα στην πόλη του Essex; Τι το ιδιαίτερο υπάρχει εκεί;

Δεν έχει κάτι το συγκεκριμένο. Απλά μου την είχε προτείνει η σύμβουλος σπουδών στην Κύπρο, επειδή έχει καλό Πανεπιστήμιο και campus. Είναι και ωραίος τόπος και 40 λεπτά μακριά από το Λονδίνο.

Αν μπορούσες θα άλλαζες την επιλογή σου να σπουδάσεις εκεί; Γιατί;

Δεν πήγα σε άλλη πόλη της Αγγλίας μέχρι τώρα, εκτός από το Λονδίνο. Το Λονδίνο, αν και ωραίο, προτιμώ τη ζωή στο Essex, επειδή είναι πιο ήσυχα. Επίσης, είναι καλός τόπος με φοιτητές και έχεις πιο λίγα πράγματα να κάνεις ή τόπους για να πας. Αντίθετα, το Λονδίνο είναι μεγαλούπολη για ‘μένα!

Πώς βρίσκεις τη φοιτητική ζωή στην Αγγλία; Θεωρείς πως αν έμενες στην Κύπρο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Εξήγησέ μας.

Είναι πολύ ωραία, και σίγουρα περνάς πιο καλά απ’ ότι στην Κύπρο. Αυτό επειδή είσαι μόνος σου, ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, όποτε το θέλεις. Δεν έχεις γονείς πάνω στο κεφάλι σου. Πας όπου θέλεις, όσο αργά θέλεις, τρως ό,τι θέλεις.. Γενικά κάνεις ό,τι θέλεις ελεύθερα! 🙂

Ποια είναι η πιο αστεία ιστορία που έζησες στο Essexμέχρι στιγμής και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

1377065_347508238727694_1586916906_n

Μου έκανε τεράστια εντύπωση και μου έμεινε στο νου, το πόσο γρήγορα και εύκολα, 15 Κύπριοι freshers«κόλλησαν» και έγιναν μια παρέα, μεταξύ τους κι εγώ, και κάθε νύκτα μαζευόμαστε όλοι μαζί. Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι μέσα στις πρώτες φορές που συναντηθήκαμε, για 2 συνεχόμενες νύκτες, όλοι αυτοί μαζεύτηκαν στο δωμάτιο μου. Εκεί, πολύ απλά 15 άτομα, που ελάχιστο τους ήξερα, ήμασταν σπίτι μου, και βάζαμε μουσικές από τα laptops μας! Στο τέλος, και τις 2 νύκτες, ήρθε ένας υπεύθυνος να μου κάνει παρατήρηση για το θόρυβο και αν υπήρχε 3η φορά θα με έδιωχναν από τις εστίες του πανεπιστημίου! Και ακόμη ήταν Οκτώβρης!

Τι θα έλεγες σε ένα μαθητή ή φοιτητή της Κύπρου; Θα τον ενθάρρυνες να σε μιμηθεί στη ζωή ή/και τις σπουδές; Γιατί;

1454637_596047007099621_114414845_n

Ναι σίγουρα θα του έλεγα να έρθει Αγγλία! Όπως είπα και πριν, είσαι μόνος σου, γνωρίζεις κόσμο, κάνεις παρέες, περνάς καλά. Δεν έχεις κάποιον να σου θέτει όρια. Επίσης, μαθαίνεις να ανεξαρτητοποιείσαι, επειδή πρέπει να συγυρίζεις, να καθαρίζεις, να κάνεις ψώνια,  να μαγειρεύεις και γενικά να ζεις μόνος σου!

 

Απ’ ότι καταλάβατε, δεν σηκώνει αμφισβήτηση πόσο ωραία περνά ο Αντρέας στην πόλη του Essex. Σε έπεισε κι εσένα να το επισκεφθείς; P.S. Ακολουθούν κι άλλες συνεντεύξεις από άλλες πόλεις της Αγγλίας, προσέχως! 😉

Μπορείς να δεις και την προηγούμενη συνέντευξη από την Αγγλία: Η φοιτητική ζωή στην Αγγλία από τη σκοπιά ενός κεφάτου Κύπριου φοιτητή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending