fbpx

OPEN UNI: Ανιχνεύοντας το Παρελθόν μας: Δωρεάν ξεναγήσεις από το Ανοικτό Παν. Κύπρου

Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από φέτος σειρά ξεναγήσεων ανοικτών στον καθένα, σε σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου & της Ελλάδας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην προώθηση της Διά Βίου Μάθησης και της ελεύθερης πρόσβασης στην επιστημονική γνώση. 

Η Θεματική Ενότητα ΕΛΠ45 «Ιστορία της Κύπρου», στο πλαίσιο των μαθημάτων και των ζωντανών συναντήσεων των τμημάτων της στη Λευκωσία και την Αθήνα, διοργανώνει την πρώτη ξενάγηση του κύκλου αυτού στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας.  Απευθύνεται σε νέους και παλιούς φοιτητές της ενότητας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο και σκοπεύει να εξοικειώσει το κοινό με τα υλικά κατάλοιπα της αρχαίας πόλης με τρόπο βιωματικό και επιστημονικά έγκυρο.  

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον Πάνο Χριστοδούλου, μέλος ΣΕΠ του πτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό»
την Κυριακή , 02/11/2014, και ώρα 08.30. Αναχώρηση από το κεντρικό κτήριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου ( Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2252, Λατσιά)

Μετά την ξενάγηση, γύρω στις  12.30 μ.μ., θα ακολουθήσει γεύμα στο χωριό Κάτω Δρυ, μικρή ξενάγηση στο Οινοποιείο Κτήματος Χριστούδια και τη Μονή του Αγίου Μηνά.


*Το κόστος ανά άτομο για το λεωφορείο 7 ευρώ και για το φαγητό 18 ευρώ (συμπερ. τα ποτά).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending