fbpx

Yποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με το Εrasmus Mundus!

Είσαι φοιτητής; Θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό; Το Εrasmus Mundus σου δίνει την ευκαιρία, παρέχοντας υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές!

Κοινό πτυχίο μάστερ (Joint master degrees)

Περί τίνος πρόκειται;

Τα κοινά πτυχία μάστερ (ΚΠΜ) παρέχονται από διεθνή κοινοπραξία ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – και κατά περίπτωση – από άλλους εκπαιδευτικούς και μη εκπαιδευτικούς εταίρους με συγκεκριμένη εμπειρογνωσία και ενδιαφέρον για τους τομείς/επαγγελματικούς κλάδους που καλύπτει το κοινό πρόγραμμα σπουδών.

Ποια είναι η διάρκεια;

Ένα ΚΠΜ αντιστοιχεί σε ολοκληρωμένο διεθνές πρόγραμμα σπουδών υψηλού επιπέδου, που αποτελείται από 60, 90 ή 120 ECTS.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

Φοιτητές επιπέδου μάστερ, προσωπικό συμμετεχόντων οργανισμών, προσκεκλημένοι πανεπιστημιακοί (επισκέπτες λέκτορες) από χώρες του προγράμματος και χώρες εταίρους.

Πού πραγματοποιούνται οι σπουδές για ΚΠΜ;

Σε τουλάχιστον δύο από τις χώρες του προγράμματος που εκπροσωπούνται στην κοινοπραξία, αλλά μέρος των σπουδών μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί σε χώρα εταίρο.

Πόσοι μπορεί να είναι οι συμμετέχοντες;

Κάθε φορά, μπορούν ενδεικτικά να συμμετέχουν 13 – 20 υπότροφοι φοιτητές και 4 προσκεκλημένοι πανεπιστημιακοί/επισκέπτες λέκτορες. Εκτός από τους υπότροφους φοιτητές, μπορούν να εγγραφούν και αυτοχρηματοδοτούμενοι φοιτητές.

Πού πρέπει να υποβληθεί αίτηση;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τη διαδικασία υποβολής αίτησης , οι φοιτητές ή οι πανεπιστημιακοί πρέπει να επικοινωνούν με την κοινοπραξία που παρέχει το κοινό πτυχίο μάστερ.

Διδακτορικές σπουδές

Σε υποψηφίους διδακτορικών σπουδών και σε ερευνητές προσφέρονται πολλές δυνατότητες μέσω των δράσεων Marie Skłodowska Curie .

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Mundus θα χορηγηθεί περιορισμένος αριθμός υποτροφιών σε υποψηφίους απόκτησης κοινού διδακτορικού. Οι όροι συμμετοχής είναι οι ίδιοι με τους όρους απόκτησης κοινού πτυχίου μάστερ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τη διαδικασία υποβολής αίτησης , οι υποψήφιοι διδακτορικών σπουδών ή οι πανεπιστημιακοί πρέπει να επικοινωνούν με την κοινοπραξία που παρέχει το κοινό διδακτορικό.

 Περισσότερα: ΕΔΩ ή στη σελίδα Εrasmus Mundus Cyprus στο facebook

Πηγή: studycyprus.eu και Erasmus +

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending