fbpx

12 πράγματα που δεν σε αφήνουν να είσαι παραγωγικός/ή!

Όλο και κάτι συμβαίνει και δεν λέει να τελειώσει η εργασία ή το διάβασμα ή το καθάρισμα ή τόσα άλλα που έχεις να κάνεις; Σκέφτηκες ποτέ πως ίσως κάνεις λάθος σε κάτι και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς όσο θα ήθελες; Διάβασε για να μαθαίνεις:

 

1. Να μην παίρνεις τον ύπνο στα σοβαρά

o-mesimerianos-upnos-kanei-kalo-stin-ugeia

Ένας καλός ύπνος τη νύκτα είναι βασικός για την παραγωγικότητά σου. Όχι απλά 8 ώρες όμως. Αν το ξυπνητήρι σου καταστρέψει τα 90 λεπτά του κύκλου που γίνεται στον ύπνο, μπορεί να καταστρέψει τα επίπεδα ενέργειας για όλη τη μέρα. Δοκίμασε εφαρμογές όπως το Sleep Cycle ή το Sleepyti.me για να το ρυθμίσεις.

 

2. Το να ακούς μουσική

Αν ασχολείσαι με ένα θέμα που θέλει συλλογή πληροφοριών (όπως επανάληψη, αποστήθιση μιας παρουσίασης) η μουσική έχει αρνητική επίδραση σύμφωνα με έρευνες. Δοκίμασε ήρεμους ήχους αν δεν μπορείς την ησυχία.

 

3. Το Multitasking

Μπορεί να νομίζεις ότι το να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, θα σε βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή τους γρηγορότερα. Αλλά έρευνες έδειξαν πως αυτό δεν δουλεύει στ’ αλήθεια. Μόνο ένα πράγμα τη φορά και ύστερα συνεχίζεις! Όπως επίσης και να τα ολοκληρώνεις εντελώς πριν να αρχίσεις κάτι άλλο.

b47 to_do_list300

 

4. Το να κάνεις τεράάάστιες λίστες με υποχρεώσεις.

Να είσαι ρεαλιστής στο τι μπορεί να πετύχεις σε μια μέρα. Τα πιο απίθανα πράγματα στη λίστα θα σου δώσουν περισσότερη απογοήτευση αν δεν τα πετύχεις. Στο τέλος της μέρας, θα νιώθεις άσχημα που δεν τα πρόλαβες.

 

5. Το να έχεις ένα απαίσιο πρόγευμα

Το να αποφεύγεις το πρόγευμα είναι κακό, αλλά το να τρως δημητριακά ή cereal bars είναι εξίσου άσχημο. Ειδικά αν περιέχουν ζάχαρη, θα σε κάνουν να πεινάς όλη μέρα. Να προτιμάς φρυγανιές ολικής άλεσης ή με φυτικές ίνες, ή ακόμη και αυγά που θα σου δώσουν ενέργεια για όλη τη μέρα.

 

6. Να έχεις το κινητό σου σε ψηλή ένταση

Πώς περιμένεις να συγκεντρωθείς όταν κάθε λίγο έρχονται μηνύματα ή  Facebook notifications; Φύγε τον ήχο ή χρησιμοποίησε εφαρμογή “Focus Out” για να μπλοκάρει τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένο χρόνο.

tasks

7. Θέτεις λάθος προτεραιότητες

Βάλε το πιο σημαντικό πράγμα ή υποχρέωση πρώτα στη λίστα σου. Θα νιώθεις ένα βάρος να φεύγει και θα είσαι παραγωγικότερος/η αργότερα.

 

8. Είσαι ακατάσταστος/η

Όσον αφορά τη συγκέντρωση, ένα ακατάστατο σπίτι/δωμάτιο = ακατάστατο μυαλό. Αυτό θα συμβάλει και στην προσοχή σου, χωρίς να μπορείς να πετύχεις επιτυχώς όλα όσα θέλεις. Συγυρίσου και θα δεις τις λίστες να μικραίνουν συνεχώς.

images

9. Δεν λες ποτέ “όχι”

Μπορεί να νομίζεις ότι τα πολλά “ναι” θα σε βοηθήσουν αλλά ουσιαστικά δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Τα περισσότερα στη λίστα σου, σημαίνει λιγότερος χρόνος για να τα πετύχεις. Άρα πάλι θα νιώθεις μη παραγωγικός/ή. Ακόμη κι αν πετύχεις κάποια από αυτά.

 

10. Παίξε το έξυπνα

Θέλεις ένα γρήγορο και εύκολο πρόγραμμα. Άρα προετοίμασέ το από την προηγούμενη νύκτα, ώστε να μην ανησυχείς καθώς προσπαθείς να κοιμηθείς. Μπορείς να το διακοσμήσεις κιόλας με όποιο τρόπο θέλεις.

task_analysis

11. Μην προσπαθείς να ολοκληρώσεις μια υποχρέωση μονομιάς

 

Το να την σπάζεις σε κομμάτια, θα την κάνει να μοιάζει πιο εύκολη. Οργανώσου με μία εφαρμογή όπως το Evernote για μια μεγάλη checklist, και σβήνε όσες υποχρεώσεις έχουν τελειώσει.

 

12. Δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να το διασκεδάσει

Πρέπει μια στο τόσο να διασκεδάζεις και να χαλαρώνεις, ώστε να γεμίσεις τις “μπαταρίες” σου και να ενισχύσεις τα κίνητρά σου. Μετά απ’ αυτό θα σου έρθει και όρεξη για 5 συνεχόμενες ώρες προσπάθειας (λέμε τώρααα..).

Πηγή: cosmopolitan.co.uk

Για περισσότερες συμβουλές, απευθύνσου στο άρθρο: Όλα όσα μας προκαλούν πονοκέφαλο στις μέρες μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending