fbpx

15 πράγματα που θα σε βοηθήσουν στο πανεπιστήμιο!

1) Το ξέρω είναι κάπως αργά αλλά από εδώ και περά, οι σημειώσεις σου να είναι με διαφορετικά χρωματιστά πενάκια. Αυτό θα σε βοηθήσει, όχι μόνο στο να μένεις συγκεντρωμένος στο χαρτί για περισσότερο χρόνο αλλά και να είσαι πιο οργανωμένος.

1

2) Τα 2 πρώτα χρόνια σου στο πανεπιστήμιο είναι αυτό που λέμε «βάση». Φρόντισε λοιπόν να καλύψεις ότι κενά έχεις, για να μη δυσκολευτείς στα επόμενα μαθήματα σου!

2

3) Σου είπε κάνεις ότι πολλά γεύματα μπορούν να ετοιμαστούν με ένα απλό βράσιμο στο microwave και στον φούρνο μικροκυμάτων; Καιρός λοιπόν να οργανωθείς και στο θέμα του φαγητού! Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Άρα καλά θα κάνεις να παίρνεις έστω και έτοιμα φαγητά από την υπεραγορά και να μη παραγγέλλεις συνεχεία απέξω!

3

4) Είσαι αγχωμένος την ώρα που πρέπει να παρουσιάσεις την εργασία σου, και μάλιστα μπροστά στο τμήμα σου; Κανένα πρόβλημα, σου έχουμε τη λύση! Για να φανείς καλά διαβασμένος και οργανωμένος, ετοίμασε ερωτήσεις, τις οποίες θα σε ρωτήσουν οι φίλοι σου αφού τελειώσεις την παρουσίαση. Έτσι θα ξέρεις να απαντήσεις με ακρίβεια και οι καθηγητές σου θα μετρήσουν και τη συμμέτοχη εκτός της παρουσίασης σου.

4

5) Αν ανήκεις στους φοιτητές με ταμπλέτ, τότε προτείνουμε να το χρησιμοποιήσεις για να χωρίσεις τα σημαντικά κεφάλαια και τα σημεία που θέλεις να δώσεις περισσότερη έμφαση.

5

6) Μη γίνεις και εσύ μισητός!! Μη ξοδεύεις αχρείαστα την ώρα των συμφοιτητών σου για άσχετες ερωτήσεις, απλά για να εντυπωσιάσεις τον καθηγητή. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε βαρεθούν συμφοιτητές σου και οι καθηγητές. Να ρωτάς εύστοχα πράγματα που θα σου είναι χρήσιμα στο μέλλον!

6

7) Μη νομίζεις ότι επειδή έφυγες από σπίτι, όσοι μετακόμισαν δηλαδή, τα ξεχνάς όλα. Καλό είναι και καμία φορά να παίρνεις και κανένα τηλέφωνο σπίτι, η μαμά και ο μπαμπάς ανησυχούν για σένα! Θα αναρωτιούνται μετά «τι να κάνει και αυτή η ψυχή;»

7

8) Εκμεταλλεύτου τη φοιτητική σου ιδιότητα και τα εκπτωτικά κουπόνια που σου προσφέρουν κάποιες εταιρείες.

8

9) Μη βασιστείς μόνο σε ότι μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο! Βγες έξω, στην αγορά, κάνε την πρακτική σου για το θέμα που σε ενδιαφέρει. Μόνο με την πρακτική άσκηση θα μάθεις πως είναι το λειτούργημα σου στην πραγματικότητα! Έξαλλου πολλοί από τους εργοδότες κοιτάζουν για προηγούμενες σου εμπειρίες.

9

10) Να είσαι ευγενικός με τους καθηγητές σου, να κρατάς αποτασσόμενες μεν αλλά καλές σχέσεις μαζί τους. Αυτοί κάποτε θα σου ετοιμάσουν τη συστατική σου επιστολή, η όποια αν μη τι άλλο πρέπει να είναι καλά καμωμένη.

10

11) Εκμεταλλεύσου τα προγράμματα Erasmus. Θα βοηθηθείς μόνο αν διευρύνεις τους ορίζοντες σου!

11

12) Καλά θα κάνεις να αποθηκεύεις τις εργασίες σου σε όσο το δυνατό περισσότερους χώρους. Πόσες φορές άκουσα για χαμό εργασιών; Το να πρέπει να ξανά γράψεις την εργασία σου δεν είναι καθόλου cool.

12

13) Ύπνος! Μην παραβλέπεις το σημαντικό αυτό στοιχειό, και μετά να σε βλέπουν να κοιμάσαι εν ώρα μαθήματος.

13

14) να πηγαίνεις στα μαθήματα σου!! Μην ξεκινήσεις τις κοπάνες από τώρα. Με τον ένα ή τον άλλον τρόπο πληρώνεις για να βρίσκεσαι εκεί!

14

15) Όλα θα πάνε καλά! Το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος όπου θέλοντας και μη πρέπει να αλλάξεις κάποιες συνήθειες σου! Απόλαυσε το αλλά προσοχή μη σε πάρουν από κάτω οι αλλαγές!

Χωρίς τίτλο

Πηγή: blog.explorite.com

Εννοείται πως θα διαβάσεις και το άρθρο: Πώς να ετοιμάσετε μια εργασία εύκολα και γρήγορα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending