fbpx

Φοιτητικός Διαγωνισμός – Ταξιδιωτική Υποτροφία Γ. Παρασκευαΐδη

Προκήρυξη 2ου Ετήσιου Φοιτητικού Διαγωνισμού 

στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου 

εις Μνήμην Γεώργιου Παρασκευαΐδη  2014

Σύντομη Περιγραφή Θεσμού Βραβείου:
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατόπιν επιθυμίας και δωρεάς από την Oικογένεια  Παρασκευαΐδη, έχει θεσμοθετήσει Ετήσια Διάλεξη στη μνήμη του Γεώργιου Παρασκευαΐδη, με στόχο την απόδοση τιμής σε μια σημαντική προσωπικότητα της Κύπρου που έχει προσφέρει με το πολύπλευρο, επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό του έργο στον τόπο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προκηρύσσεται ετήσιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Από αυτή τη χρονιά (2014) το Βραβείο εις Μνήμην του Γεώργιου Παρασκευαΐδη παραχωρείται ως Ταξιδιωτική Υποτροφία (Travelling Fellowship) με στόχο να δίνεται η ευκαιρία σε φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής να εμπλουτίσουν τις σπουδές τους μέσα από ένα ερευνητικό-εκπαιδευτικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Διαγωνισμός 2014:
Υποβολή Πρότασης για πραγματοποίηση ταξιδίου εντός του έτους 2015, το οποίο θα πρέπει να έχει ξεκάθαρους εκπαιδευτικούς-ερευνητικούς στόχους και να αποτελεί συμπληρωματική εμπειρία των σπουδών των φοιτητών.

Δικαίωμα Συμμετοχής:
• Προπτυχιακοί Φοιτητές Τμήματος Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Κύπρου 3ου και 4ου Έτους Σπουδών.
• Φοιτητές Διπλώματος Αρχιτέκτονα Μηχανικούς Τμήματος Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Κύπρου
Κάθε φοιτητής/τρια μπορεί να παραδώσει μόνο μία πρόταση.

Βραβείο:
Στην Πρόταση που θα επιλεγεί θα απονεμηθεί το ποσό των €1.500 και αναμνηστική πλακέτα, η οποία θα δοθεί κατά την Ετήσια Διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014, στις 18:30, στην Αίθουσα Τελετών με ομιλήτρια την Άντρεα Λίαρς (Andrea Paola Leers), Διευθύντρια και Συνιδρυτή, μαζί με την Jane Weinzapfel, του πολυβραβευμένου Αρχιτεκτονικού Γραφείου Leers Weinzapfel Associates στη Βοστώνη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Making Connections: design across scales, disciplines, cultures» – «Σχεδιαστικές Συνδέσεις: Διασχίζοντας κλίμακες, επιστήμες και πολιτισμούς».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό δείτε εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending