Πρακτική άσκηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προσφέρει δύο περιόδους πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο, διαρκείας από οκτώ εβδομάδες έως πέντε μήνες. Η πρακτική άσκηση λαμβάνει χώρο από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο, και από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αναλαμβάνουν την έρευνα, την προετοιμασία εκθέσεων και μελετών για τις συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων και τη σύνταξη των πρακτικών των συναντήσεων. Επίσης μπορούν να λάβουν μέρος στις τρέχουσες εργασίες του Συμβουλίου.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ετοιμαστεί για αυτούς να μάθουν για τις δομές του Συμβουλίου, τις δραστηριότητες και τις διεθνείς διαδικασίες συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις στο Συμβούλιο σχετικά με τις δραστηριότητες του, συνεδριάσεις του Συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες συναντήσεις που θα λάβουν χώρο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στρασβούργο.

Oι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να:

* είναι υπήκοοι ενός από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
* έχουν πολύ καλή γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης (αγγλικά και γαλλικά), μαζί με καλή ικανότητα σύνταξης. Καλή γνώση μίας άλλης γλώσσας είναι επιθυμητή.
* έχουν δίπλωμα/πτυχίο για τον πρώτο κύκλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, (bachelor /πτυχίο ή ισοδύναμο)

Προθεσμίες:

1η Δεκεμβρίου 2014 (περίοδος άσκησης 09 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου 2015).

Μάθετε περισσότερα μέσω της επίσημης σελίδας για την Πρακτική Άσκηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending