fbpx

Η Ε1, φοράει τον αόρατο μανδύα της φαντασίας και… ταξιδεύει!

Πριν από λίγες μέρες, εμείς οι μαθητές & μαθήτριες της Ε1, εδώ στο Δημ. Σχολείο Αγ. Δημητρίου ταξιδέψαμε στην Auroville, στη Disneyland και στη Legoland! Δε χρειαστήκαμε αεροπλάνο, ούτε αποσκευές. Δε χρειαστήκαμε ούτε καν εισιτήριο δηλαδή… διότι με τη βοήθεια της… φαντασίας ταξιδεύεις παντού δωρεάν (και με λίγη βοήθεια από την τεχνολογία βέβαια)! Οι φαντασμαγορικές αυτές πολιτείες, μας φάνηκαν υπέροχες, η κάθε μια για διαφορετικό λόγο. Αν όμως τις διοικούσαμε εμείς… θα ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερες! Επειδή δυστυχώς, δεν μπορούμε να τις διοικήσουμε, – προς το παρόν δηλαδή- ενεργοποιήσαμε τη φαντασία μας, φτιάξαμε τις δικές μας φανταστικές πολιτείες και σας τις παρουσιάζουμε!  😉

family_080410

 

20141110_125315“Υπάρχει μια πόλη, αν την έχετε ακουστά: η Πολύβιαν! Συνορεύει με τη χαμένη Ατλαντίδα και είναι κάτω από τον ωκεανό! Όταν οι Ίνκας, ο λαός των πανέξυπνων ανθρώπων αυτόεξοντώθηκε –όπως όλοι νομίζουν-, τελικά βρήκε καταφύγιο στην Πολύβιαν. Από τότε, αυτή η χώρα πήρε τα πάνω της! Εξελίχθηκε πολύ. Φύτρωσαν μαγικά δέντρα που πραγματοποιούν ευχές, δημιουργήθηκε τηλεόραση με 7000 κανάλια για όλους, μπορούσαν να δημιουργηθούν σπίτια από μόνα τους, ο κόσμος έγινε πανέξυπνος, φτιάχτηκαν πανέμορφα πάρκα που δημιουργούν παιχνίδια και για πρώτη φορά γεννήθηκαν γοργόνες από μια ειδική χημική σύνθεση. Επίσης, κάθε άνθρωπος είναι αθάνατος και έχει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μονάδες IQ! Δημιουργήθηκαν υπηρέτες ρομπότ και μηχανή ευχών που ήταν δωρεάν. Όλοι οι άνθρωποι είναι αγαπημένοι. Κανείς δεν κυβερνά και κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα Πανηγύρι στο οποίο όλος ο κόσμος κατεβάζει ιδέες για την πόλη και οι top 100 πραγματοποιούνται. Σε αυτήν την πόλη μπορείς να ταξιδέψεις με μια ειδική μηχανή χωρίς έξοδα. Το ταξίδι διαρκεί μόνο μισή ώρα!”

*H Πολύβιαν: Του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου

20141110_130222“Τη δικιά μου πόλη την φαντάζομαι πράσινη. Γεμάτη δέντρα, πάρκα και καταστήματα! Στην πόλη μου δε θα υπάρχουν λεφτά. Θα υπάρχουν ανταλλαγές. Για παράδειγμα η μαμά μου είναι μοδίστρα και χρειάζεται μια πανέμορφη τούρτα για τα γενέθλια μου, τότε θα δώσει ένα υπέροχο φόρεμα ή ένα μακρύ παντελόνι και θα πάρει το γλυκό! Στην πόλη μου επίσης, τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια και ό,τι βγάζει καυσαέρια δε θα υπάρχει! Αντί καυσαέρια θα βγαίνει ροζ μαλλί της γριάς! Σκεφτείτε χαρά που θα κάνουμε εμείς τα παιδιά!! Στην Πόλη που τα έχει όλα, μικροί και μεγάλοι θα τρώνε χωρίς να παχαίνουν, θα χορεύουν θα διασκεδάζουν, θα διαβάζουν όμορφα βιβλία και δε θα έχουν μαθήματα ούτε άγχος για να βγάλουν λεφτά. Στην δικιά μου πόλη, όλα τα γλυκά, οι πατάτες, οι πίτσες, τα χάμπουργκερ είναι υγιεινά, γι΄ αυτό κανένας δεν θα έχει την απαίτηση να τρώμε λουβιά, φασόλια και φακές! Η πόλη μου είναι μια φανταστική πόλη!”

*H Πόλη που τα έχει όλα: Της Ήλιας Βαττή

20141110_130611“Η πόλη των ονείρων μου δε μοιάζει με καμιά άλλη πόλη. Είναι η πόλη των ηλεκτρονικών συσκευών. Αν έκανα εγώ αυτή την πόλη θα ήταν γεμάτη με άντρες και παιδιά. Γι αυτό θα έχω ένα πάρκο για να παίζουν τα σκυλιά και τα παιδιά. Τα παιχνίδια που θα έχει θα είναι PS1, PS2, PS3, PS4, Xbox one και επίσης θα έχει μηχανάκια που βάζεις κέρματα και παίζεις Pacman. Θα έχει free διαδίκτυο, free μαλλί της γριάς και free popcorn. Στον τόπο αυτό που θα κάνω, θέλω να έρθει ο C. Ronaldo, ο Rooney, ο Di Maria και ο Casillas! Οι διαφορές της πόλης μου από τις σημερινές πόλεις είναι πολλές : για παράδειγμα ότι θα είναι όλα free εκτός από τα μηχανάκια Pacman και τις μηχανές που έχουν δαγκάνες και παιχνίδια!”

*Η πόλη των ηλεκτρονικών συσκευών: Του Νικόλα Κυριακίδη

 “Εμ20141110_125020ένα η πόλη μα θα ήθελα να ήταν γεμάτη με μεγάλα παιχνίδια τα οποία θα ήταν γεμάτα με κόσμο. Επίσης θα ήθελα να περπατούσαν ήρωες παραμυθιών ανάμεσα στον κόσμο και να μοίραζαν αυτόγραφα. Επιπλέον, μέσα στο πάρκο θα υπήρχαν ξενοδοχεία όπου ο κόσμος θα μπορούσε να μείνει μέχρι και για πέντε ημέρες. Κάθε μέρα θα γίνονταν παρελάσεις όπου οι ήρωες θα τραγουδούσαν και θα χόρευαν μαζί με τα παιδιά. Η πόλη μου θα διέφερε από την πόλη που ζω τόσο για τα κτήρια όσο και για τη ζωή εκεί!”

*Η Ονειρούπολη : Της Χριστιάνας Πέτρου

20141110_125642“Η πόλη των ονείρων μου είναι μια μεγάλη, πλούσια, όμορφη πόλη που θα την λένε Νεφελούπολη. Θα υπάρχει ό,τι θέλει ο καθένας! Δηλαδή με το άγγιγμα ενός κουμπιού από τον καθένα, θα μπορούσε να συμβεί ό,τι ήθελε εκείνη την στιγμή. Βέβαια όμως, υπάρχουν και κάποιες διαφορές ανάμεσα στη Νεφελούπολη και στη Λευκωσία! Είναι οι εξής: Τα αυτοκίνητα θα πετάνε, δε θα υπάρχουν φόροι, δε θα υπάρχει Τρόικα και Οικονομική Κρίση, θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και παιχνιδότοποι και όλοι θα είναι ίσοι! Δηλαδή δε θα υπάρχουν ούτε πλούσιοι, ούτε φτωχοί!”

*H Νεφελούπολη: Της Νεφέλης Διακουράκη

20141110_125113“Η πόλη των ονείρων μου είναι μια πόλη με πάρα πολλά λουλούδια. Την ονομάζω Flower-Land. Οι εργαζόμενοι φροντίζουν τα πολλά και διάφορα λουλούδια. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν την Flower-Land, μεγάλοι και μικροί. Εκεί υπάρχουν μικρά αξεσουάρ τα οποία μπορούν να αγοράσουν. Υπάρχουν ζώα στην πόλη μου αλλά είναι διαφορετικά από όλα τα υπόλοιπα. Είναι όλα μικροσκοπικά με πολύχρωμο φουντωτό τρίχωμα. Η πόλη μου μοιάζει σαν μια πόλη κινούμενων σχεδίων. Η πόλη που ζω τώρα μοιάζει με μια γκρίζα οθόνη ενός cinema.”

* H Flower-Land: Της Δήμητρας Παυλίδου

20141110_125209

“Η πόλη των ονείρων μου είναι μια πόλη γεμάτη παιχνίδια και φρουτάκια. Αυτή η πόλη είναι τόσο εξελιγμένη που κάθε μέρα αλλάζουν τα παιχνίδια ώστε κανένα παιδί να μην βαρεθεί ποτέ. Αυτή η πόλη είναι γεμάτη παιδικές περιπέτειες. Επίσης θα έχει και περιπέτειες και παιχνίδια αλλά και διάφορα ποτά για τους ενήλικες. Θα υπάρχουν παιχνίδια που θα αρέσουν σε έφηβους αλλά όχι μόνο παιχνίδια, ό,τι άλλο τους αρέσει. Θα είναι η πιο ωραία πόλη.”

*H πόλη των ονείρων μου: Της Ιωάννας Σπύρου

20141110_125511“Η πόλη των ονείρων μου θα ονομάζεται Alex-Land. Εκεί θα έχει πολλά παιχνίδια και νεροτσουλήθρες. Θα δικαιούνται να πηγαίνουν και μεγάλοι και μικροί. Θα έχει επίσης ένα τόπο στον οποίο θα υπάρχουν και ζώα. Επιπλέον θα υπάρχουν και ήρωες εκεί όπως ο Mickey, η Minnie, ο Donald και ο Goofy. Θα κατασκευάζονται και παιχνίδια για μεγάλους έτσι ώστε να μπορούν όλοι να διασκεδάζουν! Αυτή η πόλη θα διαφέρει πολύ από την πόλη που ζω τώρα, γιατί στην φανταστική πόλη θα έχει περισσότερα παιχνίδια για διασκέδαση!”

*H Alex-Land:  Του Αλέξανδρου Γαβριηλίδη

“Η δικιά μου πόλη ονομάζεται Πολύχρωμη-Land. Ο κάθε δρόμος που περπατώ είναι 20141110_125525διαφορετικού χρώματος. Έχει μικρά και μεγάλα παιχνίδια και όμορφα καταστήματα. Επίσης έχει ξενοδοχεία που μπορείς να μείνεις μόνο λίγες μέρες, τα λουλούδια είναι πολύχρωμα, έχει διάφορους ήρωες παραμυθιών και ιπτάμενα γρήγορα αυτοκίνητα. Ακόμη, υπάρχει ένα μικρό ξεχωριστό σπίτι, όπου ζουν μικροί νάνοι μαζί με τον Άγιο Βασίλη, φτιάχνουν φανταστικά παιχνίδια και τη νύχτα ο Άγιος Βασίλης τα μοιράζει στα φρόνιμα παιδιά. Επιπλέον, υπάρχουν πολυτελή εστιατόρια με εύγευστα φαγητά και ζαχαροπλαστεία με όλων των ειδών τα νόστιμα γλυκά. Τέλος είναι πεντακάθαρη και πουθενά δεν βλέπει κανείς σκουπίδια, ενώ το περιβάλλον είναι πολύ φιλόξενο. Η δικιά μου φανταστική ονειρεμένη πόλη δεν έχει καμιά σχέση με την πόλη που ζω τώρα.”

* Η Πολύχρωμη-Land: Της Γεωργίας Μενελάου

20141110_125601“Η πόλη που θα ήθελα να ζούσα είναι μια πόλη φανταστική και πολύ όμορφη. Σε αυτή την πόλη θα υπήρχαν ωραία σπίτια που την νύχτα θα φωτίζονται με διάφορα χρώματα. Θα ήθελα να υπήρχαν διάφορα ζώα και οι άνθρωποι θα έπαιρναν όποια ζώα ήθελαν. Επίσης τα δέντρα και τα λουλούδια να είχαν διάφορα και τρελά χρώματα. Ακόμα θα ήθελα να υπήρχαν πολλοί παιχνιδότοποι και πάρκα με τεράστιες νεροτσουλήθρες. Θα την ονόμαζα: η Τρελόπολη. Α! Και ξέχασα να σας πω: Τα παιδιά δε θα πηγαίναν στο σχολείο. Θα τους έκαναν κάθε Δευτέρα μάθημα οι γονείς τους! Θα ήταν η πιο πανέμορφη πόλη στον κόσμο.”

*H Tρελόπολη: Της Αγγέλικας Παπαδημήτρη

20141110_125753“Εμένα η πόλη που θα ήθελα να μένω είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που μένω τώρα! Βέβαια θα ήθελα να είναι στην Αμερική επειδή είναι η αγαπημένη μου χώρα! Θέλω να έχει εκατοντάδες παιχνίδια για κάθε ηλικία ούτως ώστε να μην βαρεθεί ποτέ κανένα παιδί που να βαριέται! Τα παιχνίδια να είναι μοιρασμένα στα δύο. Στην μια πλευρά να έχει παιχνίδια και τσουλήθρες για κορίτσια και στη δεύτερη πλευρά τα ίδια για αγόρια. Η είσοδος θα είναι δωρεάν γιατί μπορεί κάποια παιδιά να είναι φτωχά και να μην μπορούν να έρθουν κι αυτά. Ξέχασα να πω πως θα ονομάζεται Lylisland! Τώρα που το σκέφτομαι θα υπάρχει και ένας τρίτος χώρος που θα έχει νεροτσουλήθρες και πισίνες και θα ονομάζεται Lylis Water Mania!

*H Lilys-Land: Της Λύδιας Σολέα

20141110_130005“H πόλη των ονείρων μου θα ονομάζεται ChristinaLand. Αυτή η πόλη θα έχει πολλά παιχνίδια όπως: πισίνες, νεροτσουλήθρες κ.α. Εκεί μέσα υπάρχουν ξενοδοχεία που μπορούν να μείνουν άνθρωποι όσο καιρό θέλουν. Υπάρχουν πολλοί ήρωες όπως η Minnie, ο Mickey, o Donald, η Daisy, η Elsa, η Άννα και πολλοί άλλοι. Διαφέρει πολύ από την πόλη που ζω σήμερα γιατί η πόλη μας είναι γεμάτη καυσαέρια, πάρα πολύ λίγα πάρκα και είναι γεμάτη σπίτια και πολυκατοικίες. Η Christinaland όμως είναι γεμάτη πάρκα, δεν έχει καθόλου καυσαέρια και έχει μόνο ένα ξενοδοχείο. Έτσι μπορούν να ζούνε και μικρά παιδάκια χωρίς να επηρεάζεται η υγεία τους. Επίσης η Christinaland είναι γεμάτη με σιντριβάνια, πισίνες και τζακούζια!”

* H Christina-Land: Της Χριστίνας Σταύρου

20141110_130116“Η δικιά μου πόλη των ονείρων είναι η Τραγουδόπολη γιατί εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι. Κάθε μέρα φαντάζομαι να ζω στην αγαπημένη μου πόλη. Όταν πήγαμε στο ξενοδοχείο άνοιξα την ντουλάπα και είδα… την Τραγουδόπολη. Έχει αρκετά παιχνίδια, παρελάσεις που οι στολές είναι μικρόφωνα και ψεύτικα κύπελλα με χρυσά μικρόφωνα. Αρκετά παιδιά φαντάζονται να πάνε στις δικές τους πόλεις. Εγώ ποτέ δεν το φαντάστηκα ότι θα είχα τη δική μου πόλη, την Τραγουδόπολη! Κάθε μέρα όπου και να πας όλοι οι άνθρωποι τραγουδάνε. Φαντάζομαι πως κανείς άνθρωπος δεν θα ήθελε να φύγει από την Τραγουδόπολη γιατί κάθε μέρα τραγουδάς και γελάς!”

*H Τραγουδόπολη: Της Αντρεάνας Βωνιάτη

images

 Υ.Γ. : Ελπίζουμε κάποιος από εσάς τους μεγάλους να εμπνευστεί και να φτιάξει μια τέτοια πόλη, σαν τις δικές μας και εδώ στην Κύπρο.

Εξίσου ενδιαφέρον θα βρεις (και θα ταυτιστείς) με το άρθρο: Όταν ήμουν δημοτικό…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending