fbpx

Stress-FREE zone: Tips για λιγότερο άγχος πριν τις εξετάσεις!

Σκέφτηκα να πάρω την πρωτοβουλία και να σας προετοιμάσω ψυχολογικά, ότι σε λιγότερο από 1 μήνα ξεκινούν οι τελικές εξετάσεις. Και ο σκοπός μου είναι καλός. Δεν είναι για να σας αγχώσω, αλλά για να σας “ξι-αγχώσω“.

Μέσα από μικρο-έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, βρήκα κάποιους fun τρόπους να σκοτώσουμε λίγο το άγχος μέσα μας (και πιστέψτε με, το δικό μου είναι ίσα με το δικό σας μαζί!).

1. Key word: ΦΑΪ!

eating

Έρευνες έδειξαν πως φαγητά με σκόρδο βοηθάνε στο άγχος, όπως και η αγαπητή στο κοινό ΣΟΚΟΛΑΤΑ! (Φυσικά οι περισσότεροι τρώμε τη σοκολάτα σαν “λιξιό” όταν είμαστε αγχωμένοι, όχι για να το καταπολεμήσουμε). Επίσης ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι με τις βιταμίνες του, κυρίως την βιταμίνη C, δίνουν το αίσθημα “απώλειας” του άγχους.

 

2. Μάσα τσίχλα!

chewing gum

Όπως βλέπετε ακολουθώ την κατηγορία της “μασέλλας“. Αν δεν θέλετε θερμίδες για να καταπολεμήσετε το άγχος, έρευνες έδειξαν ότι η τσίχλα συμβάλλει στην μείωση του άγχους, όπως και στην αύξηση του multi-tasking!

 

3. Ξεκίνα ένα hobby!

tumblr_inline_n3lkst4L5h1s2djns

Με το hobby όμως δεν εννοώ να τα κλείσουμε και να δούμε σειρές ή να ακούσουμε μουσική, αλλά να κάνουμε κάτι παραγωγικό, όπως να δείξουμε τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες, τις κηπουρικές μας ικανότητες ή οποιαδήποτε ικανότητα που θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς για λίγο.

 

4. “Φίρτου του γέλιου”!

laughing

Άνοιξε Youtube, κάνε search “Funny videos” ή “Funny Fail Compilation” και enjoy! Σπάσε λίγο το μουτρωμένο “φατσούλι” σου λόγω άγχους, με λίγο γέλιο!

 

5. Αγόρασε ένα λαστιχένιο βραχιολάκι.

100pcs-mixcolors-lot-2mm-Round-Silicone-font-b-rubber-b-font-Friendship-font-b-Bracelet-b

Αυτό με έβαλε σε σκέψεις αλλά πιστεύω δουλεύει αρκετά. Έχει να κάνει με κάποια θεωρία εκείνων των “πρίχτιων ψυχολόγων” (έκαμα πολλά εισαγωγικά στην ψυχολογία – ναι, εν πρίχτιες!) που πιστεύει πως αν αγοράσεις ένα βραχιολάκι και κάθε φορά που αγχώνεσαι θα το τραβάς να σε πονέσει λιγάκι, θα σε βοηθήσει να συνδέσεις τα δύο φαινόμενα και θα μειώνεται το άγχος όποτε τραβάς το βραχιολάκι. (Εσύγχησα σας ή ακόμα;)

 

Επειδή είμαι πολύ γενναιόδωρο κορίτσι, θα σας δώσω 2 ακόμη μεγάλα tips για πιο μακροχρόνιο κέρδος!

5+1. Βρείτε ένα νέο μαλλιαρό φίλο!

cute dog

Και δεν μιλάω για τον τριχωτό γείτονα που είναι σαν αρκούδα, αλλά για ένα σκυλάκι ή μια γατούλα να σας κρατά συντροφιά, να παίζετε μαζί της, να σας παίρνει για λίγο τις σκέψεις.

 

5+2. “Έβρε” φίλο ή φίλη!

joemanganiello

Για όσους το σκυλάκι ή γατάκι είναι εκτός συζήτησης, τότε η αρκούδα-γείτονας πάλι κάνει. Δεν θέλω να πολυλογήσω σε αυτό το θέμα (νομίζω οι περισσότεροι ξέρουμε) αλλά η συντροφιά ενός έτερον-ήμιση και τα “επακόλουθά” του, βοηθούν στην μείωση του άγχους! So get frisky!

 

Αν σου άρεσε το πιο πάνω άρθρο, τότε διάβασε και το: Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος των τελικών εξετάσεων

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending