fbpx

Ο “Κυπραίος” και το… οδήγημα 2!

Στο δεύτερο μέρος του επεισοδίου «Ο Κυπραίος και το οδήγημα» θα δούμε και πάλι τις πιο χαρακτηριστικές συμπεριφορές του Κυπραίου στον δρόμο. Ακολουθεί αυτό το δεύτερο μέρος γιατί προφανώς ο Κυπραίος οδηγός έχει αμέτρητες εκνευριστικές συνήθειες και αμφιβάλλω αν ποτέ θα τις αλλάξει.

 

accident-repair-side-panel-scratches

Πρώτα πρώτα ο Κυπραίος για κάποιον λόγο όταν οδηγά, πάντα βιάζεται. Μπορεί να πρέπει να πάει δουλειά, να φέρει τα μωρά από το σχολείο, να πάει πανεπιστήμιο, να προλάβει το σούπερμαρκετ πριν να κλείσει, κ.τ.λ. Για κάποιον λόγο όμως πάντα «πατά του τζαι βουρά» στον δρόμο. Με συχνό αποτέλεσμα να γίνονται τα ατυχήματα που βλέπουμε στους δρόμους. Που τώρα που τα ανάφερα, τα περισσότερα δεν είναι σχεδόν ποτέ σοβαρά, δεν είναι καν τίποτα, απλά ο πίσω «έτζισε λίο του μπροστά» και γι’αυτό σταματά όλη η κυκλοφορία στον δρόμο γιατί πρέπει να περιμένουν τις ασφάλειες τουςνα έρθουν για εκείνο το μικρό «χτάρσιμο» που πίσω. Αλλά όταν ο Κυπραίος κρατά τα Mercedes και τα Bmw είναι λογικό να νευριάζει με το παραμικρό «χτάρσιμο». Ενώ εμείς που κρατούμε κάτι «λιγότερο» ας πούμε, έχουμε και 110 «χταρσίματα» και βαθουλώματα και ότι άλλο σκεφτείς και ποιος νοιάζεται! Χαράς το πράμα!

 

r31jq

Μένω λοιπόν στο ότι ο Κυπραίος πάντα βιάζεται και έχω να κάνω την εξής θυμωμένη παρατήρηση. Προς τον παπά μου και λοιπούς οδηγούς: Δεν πρόκειται να κάμετε τον άλλο να πάει πιο γρήγορα αν είστε μες τον κ*** του επειδή εσείς βιάζεστε!! Να κάμεις υπομονή κύριε και άλλη φορά να ξεκινάς πιο νωρίς αν έχεις να πάεις κάπου! Ειλικρινά, από υπομονή μηδέν ο Κυπραίος! Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Είσαι στα φώτα πρώτος και περιμένεις γιατί είναι κόκκινο. Ξαφνικά, αμέσως μόλις γίνει πράσινο, αρχίζουν οι πίσω να παίζουν «πουρούες». Αμέσως όμως! Οοοοκκ, ξεκινώ, ένεν ανάγκη να κάμνετε έτσι!! Γενικά με τις «πουρούες» ο Κυπραίος έχει μια σχέση λατρείας. Σαν πηγαίνει κανονικά ας πούμε, ξαφνικά έτσι γιατί γουστάρει παίζει και την «πουρού»! Έτσι στο ξεκάρφωτο! Ξέρετε πόσες φορές μου έτυχε;; Και κοιτάζω εγώ μήπως βρω ή δω κάποιον πιθανό λόγο που το έκαμε, αλλά τίποτε!

 

driver-honking-a-car612x344

Άλλη συνήθεια του Κυπραίου που είναι σταθερή αξία είναι το ότι βαρκέται να περπατήσει. Πάρα μα πάρα πολλά! Σε σημείο που όταν πρέπει να πάει κάπου, προσπαθεί να βρει τον πιο κοντινό χώρο για parking για να μην περπατήσει καθόλου αν γίνεται. Αν εμπορούσε ήταν να παρκάρει μέσα στο εστιατόριο που επήε για να φάει. Ή όταν θέλει να πάει περίπτερο, που είναι 5 λεπτά με τα πόδια που το σπίτι του, εν να πιάσει το αυτοκίνητο, να κάμει 10 λεπτά ώσπου να πάει και να παρκάρει, απλά και μόνο για να μην περπατήσει!! Τους πεζούς μάλιστα, ο Κυπραίος βλέπει τους σαν να είναι πράσινα ανθρωπάκια από τον Άρη. Δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μπορεί κάποιος να περπατήσει για να πάει κάπου. Το ίδιο και για όσους είναι στην στάση των λεωφορείων και περιμένουν. Για τους ποδηλάτες ακόμα χειρότερα!

372288_orig

Τελειώνοντας, να δώσω ξανά μια συμβουλή στους Κυπραίους οδηγούς. Μην τρέχετε και να οδηγάτε πάντα σωστά και προσεκτικά, με ζώνη ή κράνος. Πραγματικά η ζωή σας εξαρτάται από αυτά! Take care! 🙂

Αν δεν είδες το προηγούμενο άρθρο, δες το εδώ και τώρα: Ο “Κυπραίος” και το… οδήγημα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending