fbpx

Όταν οι φοιτητές έχουν σχέση στην Κύπρο ή στο εξωτερικό..

Δεν γίνεται να είσαι φοιτητής 3-4 χρόνια, και να μην έχεις καταφέρει να φτιάξεις έστω μια σχέση της προκοπής! Έστω για να λες πως το δοκίμασες, πως “ωρίμασες” (ναι, να τα λέμε κι αυτά) ή “ευχαριστάς, δεν θα πάρεις” στο μέλλον. Μετά από “στενή”  παρακολούθηση αρκετών ζευγαριών, κυρίως Κύπριων φοιτητών που έχουν το amore τους μαζί τους (ή όχι), έχουν  βγει τα ακόλουθα:

 

Τα ζευγαράκια των φοιτητών μας, χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

  1. Οι φοιτητές που έχουν σχέση στην Κύπρο και διαμένουν και οι 2 στην Κύπρο (ανεξάρτητα από πόλη ή περιοχή)
  2. Οι φοιτητές που έχουν σχέση στο εξωτερικό, όταν σπουδάζουν εκεί μαζί με τον/την αγαπημένο/η τους.
  3. Οι φοιτητές που ο ένας σπουδάζει είτε στο εξωτερικό είτε στην Κύπρο, και έχουν σχέση από απόσταση.

(Για το τελευταίο σημείο, τα ξαναείπαμε σε προηγούμενο άρθρο, γι’ αυτό ας δούμε τις πρώτες 2 περιπτώσεις)

Δες:  4 μύθοι και αλήθειες για τις σχέσεις εξ αποστάσεως (φιλικές και μη)

 

Η καθημερινότητα:

  • Σχέση στην Κύπρο:

Young student couple

Είτε θα είναι μαζί στο Πανεπιστήμιο (μπορεί και συμφοιτητές) είτε σε διαφορετικά. Αν είναι μαζί, τότε θα διαβάζουν και μαζί, αλλιώς θα έχουν απλά κάτι κοινό όπως: Άπειρες εργασίες, εξετάσεις, “σπαστικούς” καθηγητές κτλ. Θα ανταλλάζουν μηνύματα, θα τηλεφωνιούνται για το πού και πότε να βρεθούν και θα βγαίνουν με παρέες ή και μόνοι τους (τις πλείστες φορές).

  • Σχέση στο εξωτερικό:

Activities-for-Couples-that-will-Strengthen-your-Relationship

Πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι δεν πρέπει να δίνεις λογαριασμό σε γονείς και φίλους για το πού και ποιον θα συναντήσεις, εξού και η περισσότερη ελευθερία στη σχέση σου. Αν στην Κύπρο υπήρχε μια μικρή περίπτωση να μένεις σε δικό σου διαμέρισμα/σπίτι, στο εξωτερικό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ. Άρα όσα θέλεις να κάνεις με τη σχέση σου, από μαγειρική μέχρι ταινίες και ξενύχτια, ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις άφοβα.

 

Οι κοινές εμφανίσεις:

  • Σχέση στην Κύπρο:

142021439

Αναπόφευκτα λόγω  του μικρού μεγέθους στο νησί, ακόμη και η κουτσή Μαρία ξέρει τη σχέση σου. Ειδικά αν έχεις κάποια σταθερά στέκια. Πόσες φορές να σε δουν μαζί με κάποιον; Θα εννοηθεί πως είστε μαζί. Άρα, άμεση συνέπεια: όταν ΔΕΝ σε βλέπουν πλέον μαζί του/της, τα σχόλια και οι ερωτήσεις δεν θα σταματούν στιγμή.

  • Σχέση στο εξωτερικό:

article-0-0F49322D00000578-499_468x412

Υπάρχει μία αντίληψη πως όταν έχεις σχέση σε Αγγλία, Ελλάδα κτλ., καθώς σπουδάζεις, πας πακέτο με το/τη φίλο/η σου. Δηλαδή, πάτε μαζί για ψώνια, για βόλτα, για επίσκεψη άλλης πόλης... Πες το αίσθημα πως θέλεις να νιώθεις οικείασαν στο σπίτι σου-, πες πως θέλεις ένα στήριγμα πάντα.. Το σίγουρο είναι το “πακετάρισμα” σας.

 

Τα στραβά και τα ανάποδα:

  • Σχέση στην Κύπρο:

image

Θες να τσακωθείς με τον άλλο και δεν μπορείς. Τόσο μικρή που είναι η Κύπρος, κάπου έξω θα τον πετύχεις, κάτι θα γίνει και θα τα βρείτε στο τέλος. Πολύ πιθανό μετά από κάποιο σας καβγά, φίλοι και συγγενείς θα προσπαθούν να σας τα βρουν. Αν είστε και συμφοιτητές; Ουφ, τέλεια θα περάσεις! Συνεπώς καβγάδες και παρεξηγήσεις (αν και είμαστε υπέρ πολλές φορές, παρά τίποτα), δεν απέχουν πολύ απ’ την κοινή σας ζωή.

  • Σχέση στο εξωτερικό:

dont-shop-alone-FD-lg

Εκεί που έχεις συνηθίσει να κάνεις τα πάντα μαζί με τον άλλον, με το που γίνεται κάτι στραβό, νιώθεις εντελώς μόνος/η σε μια ξένη χώρα. Συνεπώς κάθε σκέψη που περνά από το μυαλό σου συνήθως είναι: “Τι κι αν δεν είμαι με τον/την τάδε;” “Πώς θα είναι οι μέρες μου από ‘δω και μπρος στο εξωτερικό;

 

Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, σίγουρα θα ακούτε συχνά πως η ζωή σας πρέπει να γίνει reality από την υπερβολική εξοικείωση με το “άλλο-μισό”! Όσο μακριά ή κοντά είστε όμως, κάντε ότι σας γεμίζει ζωντάνια. Εξάλλου, όλα ξεκινούν πάντα με ένα “ΝΑΙ” 😉

 Thanks Δ.Μ. για την ιδέα του άρθρου:)

Μπορεί να σε ενδιαφέρει και το άρθρο: 4 μύθοι και αλήθειες για τις σχέσεις εξ αποστάσεως (φιλικές και μη)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending