fbpx

Final Exams Starter Pack: Όλα τα απαραίτητα καθώς διαβάζεις!

Όπως θα καταλάβετε οι τελικές είναι η πιο αγαπημένη περίοδος του εξαμήνου για μένα (όπως και σε όλους τους φοιτητές)! Αυτή η περίοδος είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας, στην οποία αντιλαμβάνεσαι νέες ικανότητες για τον εαυτό σου όπως:

  • Υπερδύναμη που ονομάζεται “ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
  • Κάλυψη ολόκληρης της ύλης σε 2 μέρες
  • Αποφυγή ύπνου για 24 ώρες (μπορεί και περισσότερο)
  • Υπερβολική κατανάλωση καφέ και άλλων ουσιών
  • Ανεξήγητη νευρικότητα
  • Διάθεση για καβγά μέσα από οποιοδήποτε θέμα  κ.ά.

Αλλά υπάρχουν και άτομα, τα οποία πολύ ήρεμα και ψύχραιμα θα προγραμματιστούν και θα διαβάσουν και θα είναι έτοιμοι να γράψουν τις εξετάσεις τους. Μπράβο τους αλλά.. έλεος. Λυπηθείτε εμάς της “τελευταίας στιγμής”.

Now, welcome to the dark side! Για όλους εσάς που είστε τελευταίας στιγμής και συνήθως πολύ “αλλού γι’ αλλού” θα σας πω ποια είναι τα βασικά πράγματα που αξίζει να προγραμματίσετε για το διάβασμα των τελικών εξετάσεων σας!

#1: Γλιτζί!!!

tumblr_n3db86RWOv1sg5y56o1_500

Προσοχή ακολουθεί απλήρωτη διαφήμιση! Συνάξετε ότι γλυκό έχει το σπίτι (σιγά σιγά-όχι να σας υποψιαστούν) και βάλτε τα σε έναν ασφαλή τόπο στο δωμάτιο σας (κοντά στο γραφείο συγκεκριμένα). Αν στο σπίτι σας κυριαρχεί το υγιεινό lifestyle ή η μανία της δίαιτας, φροντίστε να αγοράσετε ό,τι μπορείτε! Συνιστώ M&Ms (είναι εύκολα στην κατάποση), σοκολάτες οποιασδήποτε προτίμησης, Nutella και κανένα ντόνατ μέσα-μέσα. Αν νηστεύετε, πολύ καλές και οι “Πίττες της Σάτζιης”, μαύρες σοκολάτες χωρίς γάλα, δούκισσα (νηστίσιμη) και κανένα “γλυκό-δάχτυλο“, “Πισσία” ή “Μπακλαβαδάκι“!


#2: Τη μουσική μου και τα μάτια σας!

tumblr_inline_n47kxuM5eD1qafrh6

Αν και εσείς είστε Music Junkies σαν και εμένα, πρέπει να ξεκινήσετε να οργανώνετε τα playlists σας για την ώρα του διαβάσματος. Υπάρχουν άτομα που πολύ απλά για να διαβάσουν θέλουν φασαρία, αν όχι φασαρία θέλουν μουσική. Έχοντας χρόνια πείρας, ανακάλυψα αρκετές ιστοσελίδες που παρέχουν μουσική όπως:

Παράλληλα ανακάλυψα μια ιστοσελίδα που βασικά έχει ήχους από καφετέριες, γι’ αυτούς που θέλουν να φέρουν την καφετέρια σπίτι τους! (coffitivity.com)


#3: Θέλω σειρές!

tumblr_nextfqZpCn1qibhgro1_1280

Αυτό είναι παράλληλο της μουσικής. Αν θέλετε να κάνει κάτι πιο “παραγωγικό” (δηλαδή να είστε και updated στις σειρές σας) θα πρέπει να φροντίσετε να κατεβάσετε τις αγαπημένες σας σειρές και όλα τα seasons που επιθυμείτε να δείτε, καθώς διαβάζετε. Spoiler: Όσο πιο αγαπημένη η σειρά, τόσο πιο χαρούμενοι θα είστε, ΑΡΑ και πιο παραγωγικοί!

Δες: Εξεταστική: Εσύ είσαι έτοιμος;

#4: Set your comfort zone!

tumblr_nfbt4vKXRX1twjbpdo1_1280

Καταλαβαίνω την δυσκολία, νιώθω τον πόνο σας, συμμερίζομαι την αγωνία.. Νιώθω την τεμπελιά σας και την συμφόρηση που νιώθετε γιατί δεν μπορείτε να βγείτε έξω να τα σπάσετε.  Αλλά αντέξτε λίγες μέρες-εβδομάδες να περάσετε τα μαθήματα και μετά βγαίνετε έξω! Αυτό που σας προτείνω, είναι να καθορίσετε μια ζώνη στην οποία θα διαβάζετε και δεν θα βαριέστε εύκολα. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό και με τα προηγούμενα βήματα. Πολλοί θέλουν να διαβάζουν στο κρεβάτι, τυλιγμένοι την κουβέρτα και μετά έρχονται οι άλλοι που θέλουν να βρίσκονται σε ένα cafe και να διαβάζουν.


#5: Θέλω να πίνετε συνέχειααααα!

Είτε αυτό είναι μπύρες ή ουίσκι ή βότκα ή “φαρμάτζι“, θέλω να πίνετε συνέχεια! Just kidding ok? Τα υγρά βοηθάνε πολύ να κρατάς τον οργανισμό σου και τα εσωτερικά όργανα να δουλεύουν σωστά. Χρειάζεστε αρκετο νερό, τσάι, ζεστή σοκολάτα, όπως και καφέ! Είπαμε, να πίνετε συνέχεια!

Bonus:Μια εικόνα χίλιες λέξεις!

tumblr_nfo5fhUATe1s2uxt9o1_1280

 

Δυστυχώς ή ευτυχώς στέρεψα από τρόπους να κρατήσετε τον εαυτό σας “ποσκολισμένο(που αυτό είναι καλό όμως έτσι;). Απλά προσπαθήστε να κάνετε την διαδικασία πιο ευχάριστη! May the finals begin! 🙂

Για “προβλέψεις”, διάβασε και το: Στον “αστερισμό” των εξετάσεων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending