fbpx

Μάθε ποιο είναι τελικά το ιδανικό βάψιμο για το πανεπιστήμιο!

Αγαπητές μου φίλες… Όπως γνωρίζετε, έχουμε και εμείς τα δικά μας θέματα προτού πάμε στο πανεπιστήμιο. Σε αυτά είναι χωρίς αμφιβολία και το πρόσωπό μας. Μας αρέσει να φαινόμαστε ωραίες αλλά και φυσικές! Άλλες έχουμε το πρόβλημα της ακμής και άλλες πολύ απλά μας αρέσει να περιποιούμαστε – πάντοτε με φυσικό τρόπο. Έτσι λοιπόν, ήρθε επιτέλους η ώρα για να μάθουμε αυτά τα tips που θα κρύβουν κάθε ατέλεια του προσώπου μας, βάφοντας το πρώτα σωστά και ύστερα χωρίς υπερβολή!!

 

  1. Η βάση

φ

Όταν λέμε βάση εννοούμε πώς θα καλύψουμε το πρόσωπό μας. Πάντοντε, για όλες εσάς ανεξαρτήτως αν έχετε κάποια ανωμαλία η όχι, πριν να αρχίσετε το βάψιμο βάζετε ενυδατική κρέμα προσώπου, έτσι ώστε το πρόσωπο σας να είναι πιο μαλακό και τρυφερό. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα αποφεύγεται και το ξεφύλλισμα που κάποιες κοπέλες έχουν.

  • Συνεπώς, εάν δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα στο πρόσωπο μας, καλό θα ήταν να βάλουμε απλώς μια πούδρα και όχι το υγρό makeup, έτσι ώστε να μην φαίνεται βαρυφορτωμένο σε μια απλώς καθημερινή μέρα του πανεπιστημίου.
  • Για τις κοπέλες μας που έχουν μερικά σπυράκια, μην ανησυχείτε!!! Εάν δεν θέλετε να βάλετε ούτε σεις το υγρό makeup, μπορείτε απλούστερα να τοποθετήσετε στα σημεία που έχετε σπυράκια λίγο concealer για να φύγει εκείνη όλη η κοκκινίλα και να αισθανθείτε και εσείς πιο ωραία! Αργότερα βάλτε και εσείς την πούδρα σας.

 

2 . Concealer

δ

Είμαστε φοιτήτριες και λογικό είναι να διαβάζουμε. Άλλες αρκετά, άλλες πιο…χαλαρά! Έτσι αργά η γρήγορα δημιουργούνται αυτοί οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι! Η λύση; Το concealer! Αυτό που όχι μόνο τους καλύπτει αλλά  κάνει και το μάτι μας πιο ζωντανό και φωτεινό! Χωρίς υπερβολή, αλλά τονίζει και το χρώμα των ματιών μας! Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το concealer τοποθετείται πάντα πρώτο στο πρόσωπο μας. Ναι! Πιο πριν και από την βάση μας. Η βάση μας έρχεται μετά.

 

3. Μάσκαρα

ε

Να και η μάσκαρα λοιπόν… όταν λέω να βάζουμε μάσκαρα δεν εννοώ να πιάσετε τις δύο ή τρεις μάσκαρα που έχετε και να τις βάλετε σε σειρά. Απλά μια-δυο στρώσεις θα κάνετε για να πάρουν πρώτα σχήμα οι βλεφαρίδες σας, αλλά και να τονιστούν (εφόσον με την πούδρα και το Concealer βάφτηκαν λιγάκι και ψάχνετε να τις βρείτε). Έτσι θα είναι πιο φυσικό και δεν θα σας πει ο συμφοιτητής σας «Πάλε εβάφτηκες; Εν τζαι να πάεις club!»

 

Δες:  Η καθημερινότητα των Κυπρίων φοιτητών vs. φοιτητριών!

 

4. Μολύβι – eyeliner

ρΔεν είναι απαραίτητο εάν δεν θέλετε, όμως έχω και μερικές φίλες που θέλουν να βάζουν! Γιατί όχι; όμως προσέξτε μην το παρακάνετε και το πάχος του μολυβιού είναι 3cm. Κάντε μια λεπτή γραμμή και προσέξτε να μην τελειώνει 4 cm μετά το μάτι. Μην σας συγχύσουν με κινέζα δηλαδή! Επιπρόσθετα, προσέξτε η άκρια του μολυβιού ή eyeliner να έχει κατεύθυνση προς το τέλος του φρυδιού. Δες την εικόνα και θα καταλάβεις!

 

5 . Blush ή στα “γαλλικά” Ρουζ!

τ

Η εικόνα μας τα λέει όλα! Ξεκινάμε από το αυτί και φθάνουμε μέχρι την κόρη του ματιού στη κατεύθυνση του τόξου πιο κάτω. Προσέχουμε να μην το παρατραβήξουμε και το μάγουλο μας γίνει κατακόκκινο λες και έχουμε 40 πυρετό!

 

6 . Μολύβι των φρυδιών

υ

Για εμένα είναι must όταν τα φρύδια είναι πολύ λεπτά και καθόλου σχηματισμένα. Εάν λοιπόν υπάρχουν κενά στο πάνω ή κάτω μέρος του φρυδιού συμπληρώνουμε γραμμικά χωρίς όμως να πιέζουμε πολύ το μολύβι και να φαίνεται έντονα η γραμμή. Επίσης, ναι δε λέω, μας αρέσει να φαίνεται «τετραγωνισμένο» το φρύδι όμως εντάξει, μην του κάνουμε και γωνιές 90°!! Δες δίπλα πως είναι πιο φυσικό..

 

7. Χείλη

ι

Δεν θα πω πολλά! Απλά καλύτερα να αποφεύγονται τα έντονα κόκκινα κραγιόν, διότι φαίνονται πολύ έντονα στην καθημερινή μας ημέρα. Παρά ταύτα, η διαφορά μας με τις άλλες φοιτήτριες θα είναι έντονη και οι υπόλοιποι που μας βλέπουν σαν Κύπριοι θα πούνε «μα πού πάεις κορούα μου;;». Έτσι, συνιστώ ένα γκλος , μολύβι , κραγιόν χρώματος ροζ ή σε απαλή απόχρωση κόκκινου! Απαλή έτσι;!

 

Και κάπου εδώ τελειώνουμε! Εάν συμφωνείς με το πιο πάνω άρθρο κοινοποίησέ το για να μάθουν και οι δικές σου φίλες την απορία που έχουμε το πρωί πριν πάμε πανεπιστήμιο. Μπορείς επίσης να το σχολιάσεις και να μου πεις την άποψή σου! Σου άρεσε ή όχι;; 

Δες και το: 5+1 σημάδια πως δεν θα τη βγάλεις τη (φοιτητική) χρονιά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending