fbpx

“Ρε; Πάμεν κάτω;”

Παλιά Λευκωσία, πόλη εντός των τειχών, Λήδρας, Ονασαγόρου…Είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το ιστορικό, εμπορικό αλλά και κέντρο ψυχαγωγίας της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια. Κοντεύουν Χριστούγεννα και όλοι μας θα προτείνουμε μια τουλάχιστον έξοδος της παρέας να είναι εκεί. Είτε θες να χαλαρώσεις, είτε θες να διασκεδάσεις, να φας ή απλά να περπατήσεις, η παλιά Λευκωσία είναι για σένα και τους φίλους σου ‘the place to be’. Πιο κάτω θα βρεις τα κυριότερα (για μένα τουλάχιστον) hotspots στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

P.S. Η σειρά δεν έχει να κάνει με την προσωπική μου προτίμηση αλλά είναι τυχαία!

Patio

Patio

Μια ωραία επιλογή αν θες να βγεις με τους φίλους σου για ποτάκι (παντός είδους) και μουσική. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί εξαιρετικά ώστε να συγκεντρώνει μοντέρνα και κλασσικά στοιχεία της κυπριακής παράδοσης, μιας και αποτελεί αποκατάσταση παραδοσιακής κατοικίας. Ένας από τους τοίχους είναι επενδυμένος με χρωματιστά παραθυρόφυλλα και προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση στο σύνολο του χώρου. Αν κάποιος από εσάς πεινάει υπάρχουν και τα γνωστά ισπανικά tapas που σίγουρα θα σας χορτάσουν. Συχνά διοργανώνονται events με διαφορετικούς resident DJ’s άρα σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει.

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Patio Cocktail Bar

Δες: Patio Cocktail Bar: Εσείς το επισκεφτήκατε ή ακόμη;

 

Kozeri

kozeri

Σε σημείο που ίσως δεν σου ‘γυαλίσει’ το μάτι, απέναντι από το Λεβέντειο δημοτικό μουσείο, αλλά με υπέροχο εσωτερικό χώρο για να πιείτε από τσάι του βουνού μέχρι υπέροχο κρασί. Βέβαια θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις μια από τις ιδιαίτερες μπύρες που διαθέτει το μαγαζί με υπέροχες γεύσεις και αρώματα φρούτων. Αν είσαι επίσης λάτρης του ναργιλέ σίγουρα εδώ θα τον απολαύσεις :).

 

D’avilla Cafe

d'avilla cafe

Στην αρχή της οδού Λήδρας το  cafe αυτό σερβίρει ότι μπορεί να θελήσετε εσύ και η παρέα σου. Επίσης διαθέτει υπέροχες γεύσεις ναργιλέ. Αν σας αρέσει το έντεχνο τότε σίγουρα θα ‘την βρείτε’ με το playlist του. Επίσης λόγω τοποθεσίας θα ‘κόψεις κίνηση’ τα σαββατοκύριακα αφού από εκεί περνάει κάθε καρυδιάς καρύδι.

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook D’avilla café

 

Cerutti il Caffe

cerutti

Αν πάτε Κυριακή με Τετάρτη θα απολαύσετε το καφεδάκι σας μέσα ή έξω αναλόγως καιρού. Αν πάλι πάτε Πέμπτη με Σάββατο τότε θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον Σίφη και τον Κυριάκο σε live μουσική (από έντεχνο μέχρι λαϊκό) καθώς πίνετε το ποτάκι σας, σε ένα chill out χώρο με χαμηλό φωτισμό.

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Cerutti il caffe

 

Παλαιά Πινέζα

palea pineza

Σε ένα ‘φοιτσιάρικο’ για μερικούς σημείο της πόλης, στην πράσινη γραμμή και δίπλα από μια από τις κυπριακές σκοπιές, το μπαράκι αυτό αποτελεί ένα εναλλακτικό χώρο διασκέδασης στον οποίο αναλόγως ημέρας ακούς και διαφορετικό είδος μουσικής (από hard rock μέχρι χαλαρό rock). Τα ποτά είναι και αυτά εναλλακτικά με ονομασίες αναλόγως συστατικών. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια ‘κόκκινη πινέζα’, αν αγαπάς το κρασί. Ετοιμαστείτε για ‘ψοφόκρυο’ όμως, γιατί ο εσωτερικός χώρος είναι μικρός άρα δύσκολα θα βρείτε κενό τραπεζάκι μέσα. .

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Cafe-Bar Παλαιά Πινέζα

 

Symbols

symbols

Το απόλυτο μπαράκι για τους λάτρεις της μουσικής από τις δεκαετίες των ’80 ,’90, ’00. Σίγουρα θα διασκεδάσετε με τραγούδια που ακούγατε μικροί και θα χορέψετε twist στους ρυθμούς του Chubby Checker!!! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σηκωθείτε να χορέψετε αφού οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά ανεβαστικοί. Ο κόσμος αποτελείται από διαφορετικές ηλικιακά ομάδες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού αυτές οι δεκαετίες αυτές λατρεύονται από όλους.

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Symbols

 

Elefsis

elefsis

Live μουσική, ντέρτι, μπυρο-κατάσταση και ξεφάντωμα μέχρι να πέσετε στα πατώματα και να παρακαλείτε για ένα τραγούδι του Παντελίδη. Η μουσική που ακούγεται είναι κυρίως έντεχνη αλλά αυτό πάντα εξαρτάται από το ποια μέρα θα πας άρα και ποιους τραγουδιστές θα παρακολουθήσεις. Το ιδανικό μέρος για όσους λατρεύουν την μπύρα μιας και μπορείτε να απολαύσετε άφθονη σε πολύ χαμηλή τιμή.

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Elefsis

 

Habana

habana

O τέλειος χώρος για να απολαύσεις ένα από τα υπέροχα cocktail που διαθέτει μαζί με ναργιλέ αλλά και μουσικές επιλογές που θα σου θυμίσουν παλιές αλλά και σύγχρονες εποχές. Αν πεινάτε μπορείτε να αρχίσετε από το εστιατόριο όπου μπορείς να βρεις υπέροχα φαγητά και μετά να προχωρήσετε στο bar για ποτό. Πρωτότυπη ιδέα αποτελεί το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις στο χώρο δείχνουν τα videoclips από τα τραγούδια που ακούγονται, κάτι που σίγουρα θα σας ξαφνιάσει χαρούμενα όταν ξαφνικά αρχίζει να παίζει το ‘Macarena’.

Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Habana

 

Το Υφαντουργείο

to yfantourgeio

Υπέροχη ατμόσφαιρα που σου θυμίζει το σαλονάκι του σπιτιού σου. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας παίζοντας μπιλιάρδο είτε οποιοδήποτε άλλο επιτραπέζιο. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε οποιοδήποτε γευστικότατο και αναζωογονητικό τσάι που διαθέτει, , μιας και ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά αλλά και το σάντουιτς ‘ποούλλα’. Ιδανικό επίσης για διάβασμα αφού η μουσική είναι ήρεμη και σε βοηθάει να συγκεντρωθείς στον private ‘εξώστη μελέτης’. Δες λεπτομέρειες στη σελίδα του στο facebook Το Υφαντουργείο/The Weaving Mill

Δες επίσης: Πού να πάω για brunch στη Λευκωσία; Μάθε τα καλύτερα café-εστιατόρια με brunch!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending