fbpx

4 + 1 πράγματα για να αποφύγεις τον πονοκέφαλο!

Πονοκέφαλος… Μια λέξη που όταν την ακούμε μας προκαλεί δυσανασχέτηση και θέλουμε με κάθε τρόπο να φύγει από το λεξιλόγιό μας. Έτσι, για να σταματήσουμε να λέμε «Ούφφου πάλε έχω πονοτζέφαλο» ή «όι τωράά» ας δούμε τις πιο κάτω συμβουλές που είναι χρήσιμες και αποτελέσματα ερευνητών!

 

1) Κατανάλωση πολλών υγρών

water

Μπορεί να είναι είτε νερό (2 λίτρα καθημερινά) είτε φρέσκος χυμός φρούτου. Έρευνες έδειξαν ότι ένα ποσοστό εμφάνισης πονοκεφάλων ευθύνεται στην αφυδάτωση. Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερο νερό καθημερινά και όχι μόνο μερικές ημέρες που θυμόμαστε ότι κάνει καλό! Έτσι, από σήμερα, θα έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι νερό ή φρέσκο χυμό!

2) Μείωση αλκοόλ και καφεΐνης

Coffee break

Ειδικά η καφεΐνη στην εξεταστική είναι must για αρκετούς φοιτητές! Όμως πρέπει να γνωρίζουμε αγαπητοί μου φίλοι πως τέτοιες ουσίες όπως το αλκοόλ και η καφεΐνη παραμένουν στο σώμα μας περισσότερο χρόνο επομένως δημιουργούν και πονοκέφαλο. Μάλιστα, η καφεΐνη περιέχει αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι, εφόσον θέλουμε να διαβάσουμε χωρίς πονοκέφαλο καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε υπερβολικά καφέδες αλλά και αλκοόλ!

 

3) Μείωση τσιγάρου

CAMPUS SMOKING
Αναμφισβήτητα σε πολλές περιπτώσεις το τσιγάρο χαλαρώνει και ανακουφίζει από το άγχος και την πίεση. Ένας τρόπος να ξεχάσουμε για λίγο το φόρτο εργασιών και τα διάφορα καθημερινά μας προβλήματα. Εντούτοις, οι καπνιστές έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πονοκεφάλους και ημικρανίες από τους μη καπνιστές. Έτσι, καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως ένα μερίδιο ευθύνης έχει και το τσιγάρο! Γι αυτό φίλοι μου, ας το μειώσουμε λιγάκι!

Δες: Τα 3 «OΧΙ» της δίαιτας!

4) Τακτικά γεύματα

hard-to-eat-healthy-1
Όπως γνωρίζουμε συνήθως τρώμε πρωϊνό, μεσημεριανό και βραδινό. Όμως, είναι πολύ καλύτερο εάν εντάξουμε σωστές τροφές στη διατροφή μας και συνάμα πιο συχνές. Τι εννοώ; Πρωϊνό, ενδιάμεσο, μεσημεριανό, ενδιάμεσο και βραδινό. Ειδικά οι τροφές με σύνθετους υδατάνθρακες πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή. Τέτοιου είδους τροφές, είναι τα δημητριακά, ψωμί και όσπρια. Εν αντιθέσει, τα σακχαρούχα σνακς όπως τα γλυκά και οι σοκολάτες από τη μια δεν είναι και τόσο ….. υγιεινά, και από την άλλη αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης πονοκεφάλου.

 


5) Προσέχουμε για κρύωμα

girl-hair-pretty-winter-Favim.com-180491

Όπως όλοι έχουμε βιώσει, όταν αρρωσταίνουμε αρκετές φορές έχουμε πονοκέφαλο αν όχι ημικρανία. Έτσι, εφόσον ο καιρός μας το διάστημα αυτό είναι κρύος, πρέπει να προσέχουμε και με τις ενδυμασίες μας. Δεν νομίζω να θέλει κανείς να γριπωθεί στην εξεταστική περίοδο. Σακάκια, μπουφάν και ζακέτες. Ας σκεφτούμε και λιγάκι τον εαυτό μας, όχι μόνο τους άλλους που θέλουμε να είμαστε αρεστοί!

Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία που πρέπει να προσέξουμε. Όπως η γυμναστική καθώς και το στρες! Για το καλό το δικό σου αλλά και όλων μας, άρχισε με τα πιο πάνω σημεία και θα δεις την διαφορά!

Δες επίσης: 4 συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία σου χωρίς να το ξέρεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending