fbpx

Coffee Lab: Φοιτητικές εμπειρίες παρέα με ένα καφέ

Πριν λίγες μέρες ο φοιτητής Κωνσταντίνος Καραολής επικοινώνησε με την ομάδα του StudentLife γιατί είχε την εξής ιδέα:

 

Να διοργανώνουμε συναντήσεις/συζητήσεις οι οποίες θα ετοιμάζονται από φοιτητές για φοιτητές και στις οποίες οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες γνωριμίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν από τις εμπειρίες συμφοιτητών τους

 

Για παράδειγμα,  μια συνάντηση θα μπορούσε να έχει θέμα το Erasmus για σπουδές. Στην συγκεκριμένη συνάντηση φοιτητές οι οποίοι έζησαν την εμπειρία του Erasmus για σπουδές θα είναι στη διάθεση συμφοιτητών τους για να συζητήσουν και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, παρέα με δωρεάν καφεδάκι!!

Η ιδέα μας φάνηκε πολύ ωραία, της δώσαμε όνομα και αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε!!

 

Coffee Lab – Φοιτητικές εμπειρίες παρέα με ένα καφέ!

Τώρα θέλουμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις για αυτή την ιδέα και να κάνουμε αρχή με το πρώτο Coffee Lab. Πέντε λεπτά από το χρόνο σας είναι αρκετά 🙂

Ποιο θα είναι το θέμα του Coffee Lab #1; Έχουμε επιλέξει πέντε θεματικές ενότητες σχετικά με το Erasmus+ από τις οποίες εσείς θα επιλέξετε ποια/ποιες θα θέλατε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για το Coffee Lab #1.

Ρίξτε μια ματιά στις προτεινόμενες θεματικές ενότητες και στο τέλος του άρθρου πείτε μας τις απόψεις σας για την ιδέα του Coffee Lab  και ψηφίστε τη θεματική ενότητα που προτιμάτε.

Προτεινόμενες Θεματικές Ενότητες:

1. Κινητικότητα φοιτητών στο εξωτερικό για σπουδές (Erasmus for Studies)

  • Περίοδος φοίτησης στο εξωτερικό σε συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης (διμερείς συμφωνίες). Περίοδοι φοίτησης:από 3 ως 12 μήνες.

 

2. Κινητικότητα φοιτητών στο εξωτερικό για πρακτική άσκηση (Erasmus for Placement)

  • Περίοδος πρακτικής άσκησης (απόκτηση εργασιακής πείρας) σε επιχείρηση του εξωτερικού ή σε οποιονδήποτε άλλο συναφή χώρο εργασίας. Περίοδοι πρακτικής άσκησης: από 2 ως 12 μήνες.

 

3. Κοινά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών – Jointmasters (πρώην Erasmus Mundus)

  • Ολοκληρωμένα διεθνή προγράμματα σπουδών υψηλού επιπέδου (60, 90 ή 120 διδακτικών μονάδων/ECTS) που παρέχονται από κοινοπραξίες ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης τα οποία χορηγούν πλήρη υποτροφία στους  καλύτερους μεταπτυχιακούς φοιτητές παγκοσμίως. Διάρκεια: 1 ή 2 έτη.

 

4. Εγγυήσεις δανείων για μεταπτυχιακούς φοιτητές

  • Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ προβλέπει τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής σε όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν έναν πλήρη κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα στην οποία επιθυμούν να σπουδάσουν οι φοιτητές δεν θα πρέπει να είναι η χώρα κατοικίας τους ή η χώρα στην οποία απέκτησαν βασικό τίτλο σπουδών.Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν δάνειο ύψους μέχρι 12.000 ευρώ για παρακολούθηση προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ενός έτους και 18.000 ευρώ για παρακολούθηση διετούς προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.Έναρξη:Το πρόγραμμα εγγύησης σπουδαστικών δανείων μεταπτυχιακών φοιτητών θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2015. Αναμένεται ότι τα πρώτα δάνεια θα χορηγηθούν σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016.

 

5. Ευκαιρίες εθελοντισμού μέσω της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS)

  • Είστε μεταξύ 17 και 30 ετών και θέλετε να περάσετε 2-12 μήνες στο εξωτερικό ως εθελοντής; Τα σχέδια διαρκούν από 2 έως 12 μήνες, και ως εθελοντής μπορείτε να εργαστείτε σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο πολιτισμός, η νεολαία, ο αθλητισμός, τα παιδιά, η πολιτιστική κληρονομιά, οι τέχνες, η καλή μεταχείριση των ζώων, το περιβάλλον και η συνεργασία για την ανάπτυξη. Στο τέλος της εθελοντικής σας υπηρεσίας θα λάβετε πιστοποιητικό – το Youthpass – που βεβαιώνει τη συμμετοχή σας και περιγράφει τη συνεισφορά σας. Έχετε δικαίωμα σε δωρεάν στέγη, τροφή, ασφάλιση και χρήματα για τα καθημερινά σας έξοδα. Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε είναι ένα μικρό μέρος των εξόδων ταξιδίου σας.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending