fbpx

UCY: Οι νέες πρυτανικές αρχές ανέλαβαν τα ηνία του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σε μια πολύ σημαντική περίοδο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κύπρου αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία του ιδρύματος ο επανεκλεγείς Πρύτανης, Καθηγητής  Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με νέα σύνθεση Πρυτανείας. Εκτός από τον, επίσης, επανεκλεγέντα Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητή Αθανάσιο Γαγάτση, την Αντιπρυτανεία των Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης αναλαμβάνει από τις 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Καθηγητής  Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Οι νέες Πρυτανικές  Αρχές που επίσημα σήμερα διοικούν το Πανεπιστήμιο ως ομάδα, καλούνται να θέσουν σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης της Β’ φάσης της Πανεπιστημιούπολης, αξιοποιώντας στο έπακρο και με τον πιο επωφελή για το πανεπιστήμιο τρόπο το δάνειο που εξασφάλισε το Ίδρυμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Κατά την επόμενη τετραετία αναμένεται να αποπερατωθεί πλειάδα σημαντικών έργων με τη βοήθεια και σημαντικών εισφορών από δωρητές που θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί  η κτιριακή ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης «Της Πόλης της Γνώσης». Όπως δήλωσε ο Πρύτανης, πρόκειται για ένα έργο υποδομής και επένδυσης στην εκπαίδευση και την έρευνα, από τα πιο φιλόδοξα και σημαντικά, που υλοποιείται στη χώρα μας. Ένα έργο, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για τις νέες γενιές των Κυπρίων.

Η χρηματοδότηση αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα εκτελεστούν την περίοδο 2014-2020, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή Αθαλάσσας, και συγκεκριμένα της ανακαίνισης και αναβάθμισής της, του ακαδημαϊκού χώρου και της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και των αντισεισμικών χαρακτηριστικών της και της ανακαίνισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων, εκτός της Πανεπιστημιούπολης, εγκαταστάσεων του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας.

Τι οραματίζεται και θα επιδιώξει λοιπόν η νέα Πρυτανεία;

  • Μία νέα αυτόνομη ενεργειακά Πανεπιστημιούπολη χάρη στα δύο φωτοβαλταϊκά πάρκα Απόλλων και Φαέθων,  στην οποία θα διεξάγεται, μεταξύ άλλων, έρευνα αιχμής σε διάφορα θέματα.
  • Μία πόλη  που θα  λειτουργεί ως φυτώριο γνώσης, αλλά και πολιτισμού με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ανοιχτών, όπως πάντα, για το κοινό, η οποία θα προσφέρει στους πολίτες βήμα διαλόγου για φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν όπως, η ανεργία, η οικονομία, η χρηστή διοίκηση κ.ο.κ.

Παράλληλη προτεραιότητα για τη νέα Πρυτανεία θα είναι και ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός του ιδρύματός μας με βάση διεθνή πρότυπα και καλές πρακτικές. Προτεραιότητα αποτελεί η τροποποίηση του Περί Πανεπιστημίου Κύπρου Νόμου, έτσι ώστε να συνάδει με τις φιλοδοξίες για υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικότητα διεθνώς.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending