fbpx

Οι εκρηκτικοί Minus One αποκλειστικά στο StudentLife!

Οι εκρηκτικοί Minus One δίνουν νέο χρώμα στην ροκ μουσική και στη νυκτερινή διασκέδαση στην Κύπρο. Αποκλειστικά για το StudentLife μας μιλάνε για την χημεία τους και συμβουλεύουν τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την μουσική.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την επιτυχία των Minus One; Πώς γνωριστήκατε και ξεκινήσατε την ομαδική σας πορεία;

Το πώς ξεκινήσαμε μάλλον έχει να κάνει και με την επιτυχία που έχουμε. Όλοι γνωριζόμασταν μεταξύ μας από πριν και συνεργαστήκαμε σε διάφορες φάσεις της πορείας μας σαν μουσικοί. Μετά από χρόνια σε σχήματα αλλά και μαγαζιά, αποφασίσαμε να πάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας και να κάνουμε κάτι που εξέφραζε εμάς πιο πολύ, παρά ότι παιζόταν τότε σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές. Είχαμε λίγο κουραστεί με τις επαναλήψεις και θέλαμε αλλαγή. Πάντα θέλαμε να το κάνουμε και αν και ξέραμε ότι ήταν ρίσκο νοιώσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή. Επιλέξαμε ο ένας τον άλλο σύμφωνα με αυτή τη λογική και επιθυμία, και… έδεσε. Το ότι το κάναμε πρώτα για εμάς, και επειδή είχαμε τα ίδια γούστα και σωστή χημεία, φάνηκε να μεταδίδεται στο κοινό και να περνούν όλοι τόσο καλά όσο εμείς.

minus one


Οι Minus
One φαίνεται να αγαπήθηκαν από το κοινό της ροκ μουσικής και όχι μόνο. Η επιτυχία αυτή ήταν αναμενόμενη;

Αναμενόμενη δεν ήταν. Όπως είπαμε  πιο πάνω ήταν ένα ρίσκο. Το οποίο ευτυχώς για εμάς πέτυχε.


Με ποιο γνώμονα γίνεται κυρίως η επιλογή τραγουδιών; (π.χ. απαιτήσεις κοινού, προσωπικές επιλογές.. )

Σε γενικές γραμμές διαλέγουμε κομμάτια από τα προσωπικά μας ακούσματα. Όλοι μας ερχόμαστε από rock background, αλλά πάντα  παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε  τις μουσικές τάσεις της κάθε εποχής. Ότι μας αρέσει από τα παλιά μέχρι και σήμερα, πέφτει στο τραπέζι και αν αρέσει σε όλους μπαίνει στο πρόγραμμα, χωρίς να αποκλείουμε κανένα είδος. Άλλωστε όλα τα κομμάτια που παίζουμε τα προσαρμόζουμε στα γούστα και τον ήχο μας. Λαμβάνουμε πάντα υπόψιν τις εισηγήσεις του κόσμου. Πολλές φορές μας έχουν προτείνει κομμάτια που κατέληξαν στο πρόγραμμα.


Η διάθεση σας, επηρεάζει την εκτέλεση των τραγουδιών; Πόσο δύσκολο είναι να τραγουδάτε, ενώ δεν αισθάνεστε καλά για διάφορους λόγους;

Η διάθεση μας είναι σχεδόν πάντα πολύ καλή, αφού με αυτό που κάνουμε περνάμε καλά. Γι’ αυτό άλλωστε το κάνουμε. Σε περιπτώσεις που κάποιος από εμάς δεν είναι καλά για δικούς του λόγους, αυτό είναι το «φάρμακο» του και αισθάνεται καλύτερα στην σκηνή. Ανεβαίνοντας στην σκηνή για να παίξεις, αφήνεις πίσω σου τα προβλήματα και βυθίζεσαι στην μουσική. Άλλωστε Show must go on. Cliché? Μπορεί. Ολόσωστο όμως.


Έχετε άγχος πριν τις εμφανίσεις σας;  Αν ναι, για πιο λόγο και πώς το αντιμετωπίζετε;

Άγχος στο θέμα της εμφάνισης πάντα πρέπει να υπάρχει λίγο, αλλιώς μάλλον την έχεις ψωνίσει. Μπορεί να είναι άγχος για το πόσο καλή παράσταση θα είναι, πόσο  κόσμο θα μαζέψει, αν το playlist της βραδιάς δουλέψει καλά κλπ. Λογικό, αν σκεφτείς πως κάθε βδομάδα κάνουμε πρόβες και προσθέτουμε καινούργια κομμάτια, ώστε το πρόγραμμα να είναι πάντα φρέσκο. Με το που ανεβαίνεις όμως, όπως είπαμε, στη σκηνή αυτά σβήνουν. Και κάνεις αυτό που κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Καλά είναι και κανένα ποτάκι πριν, σίγουρα βοηθά.

minus one


Πώς προέκυψε η απόφαση να δηλώσετε συμμετοχή στην Eurovision
2015;

Σε γενικές γραμμές έχουμε μια τάση να κάνουμε πράγματα είτε καινούργια είτε μη αναμενόμενα. Η Εurovision προέκυψε όπως όλα αυτά.  Μας προτάθηκε να δηλώσουμε συμμετοχή και είπαμε, γιατί όχι; Άλλωστε ο θεσμός, (αν και όχι τόσο πλέον), ξεκίνησε για ανάδειξη ταλέντων στην κάθε χώρα και όχι τόσο για το ποια χώρα θα στείλει τον πιο γνωστό της τραγουδιστή για να κερδίσει. Φέτος, τουλάχιστον στην Κύπρο, γίνεται με τη λογική ανάδειξης ταλέντων και πάλι μέσω του Eurovision Project που είναι σαν mini talent show.


Ποια ήταν η πιο αξέχαστη στιγμή στην καριέρα σας;

Αν και έχουμε πάρα πολλές αξέχαστες στιγμές, από βραδιές με εμφανίσεις σε μέρη με απίστευτες ατμόσφαιρες, και χιλιάδες κόσμο να χορεύουν μαζί μας σε φεστιβάλ στην Κύπρο, θα λέγαμε σίγουρα το ταξίδι μας στην Αμερική σαν Marianne’s Wish, και η συμμετοχή μας στο  μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στον κόσμο, το SXSW στο Austin, όπως και η εμφάνιση μας στο ιστορικό Whisky A go go στο L.A. Γενικά το ταξίδι αυτό θα μας μείνει αξέχαστο και αφού είχαμε προσκλήσεις μάλλον θα το επαναλάβουμε σε κάποια φάση.


Ποια ήταν η πιο ενοχλητική στιγμή στην καριέρα σας;

Είμασταν αρκετά τυχεροί μάλλον, ώστε να μην έχουμε καμιά ενοχλητική στιγμή ως τώρα, ή τουλάχιστον καμία τόσο ενοχλητική ώστε να την θυμόμαστε και να την αναφέρουμε.


Ποιο ήταν το πιο τρελό πράγμα που κάνατε επί σκηνής;

Δεν υπάρχει κάτι που κάνουμε που θεωρούμε εμείς τρελό. Κάνουμε πολλά, αλλά για ‘μας είναι … νορμάλ.


Πιστεύετε υπάρχουν οι κατάλληλες μουσικές σπουδές στην Κύπρο ή κάποιος πρέπει να αναζητήσει σπουδές στο εξωτερικό;

Σε σχέση με παλιότερα οι μουσικές σπουδές στην Κύπρο, είναι πολύ καλύτερες. Ψηλό το επίπεδο, αλλά και πολλαπλές πλέον επιλογές στο είδος της μουσικής που κάποιος θέλει να ακολουθήσει. Σίγουρα όμως, όπως σε όλες τις σπουδές, το να ζήσει κάποιος στο εξωτερικό προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα και ανοίγει το μυαλό σε νέους ορίζοντες.


Κύπρος – Τραγούδι – Δουλειά. Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ποια θα ήταν η συμβουλή σας για τα άτομα που θα ήθελαν να μπουν στον κόσμο της μουσικής;

Ο κόσμος της μουσικής … ένας μαγικός κόσμος, που άμα τον δεις καθαρά σαν δουλειά μπορεί να χάσεις πολλά από αυτόν. Όπως όλα τα «καλλιτεχνικά» επαγγέλματα έχει τις δύσκολες βιοποριστικά στιγμές του και ειδικά μετά την κρίση, που πολύς κόσμος δυσκολέυεται να βγει και να ξοδέψει.

Από την άλλη, πολλοί κράτησαν αυτή την «μικρή» πολυτέλεια, γιατί στις δύσκολες στιγμές θέλεις να ξεδώσεις και λίγο.  Και η μουσική είναι, όπως είπαμε και πριν, «φάρμακο». Σε γενικές γραμμές η συμβουλή μας σε αυτό είναι άμα σου αρέσει κάνε το. Είτε σαν σπουδή είτε σαν αυτοδίδακτος, όπως είναι και κάποιοι από εμάς. Αλλά για να ζήσεις από αυτό είναι δύσκολο, χρειάζεται επιμονή, υπομονή και σίγουρα να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις.


Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια/στόχοι της ομάδας;

Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και περνάμε καλά κάνοντάς το. Με συνεχείς ανανεώσεις και φρέσκιες ιδέες προς τα ‘μπρός. Προσφέροντας στον κόσμο και κοιτώντας τον στα μάτια. Η Eurovision είναι  μια καλή ευκαιρία προβολής, ας δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε ήδη παίξει σε Αμερική και Αγγλία με επιτυχία και προχωρούμε μπροστά. Να βγούμε ακόμα πιο έξω και ακόμα πιο πάνω. No limits!


Κάποια αφιέρωση ή κάποιο μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε προς τον κόσμο και ειδικά προς τους φοιτητές;

 

Να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να αγαπούν, και να ακούν μουσική που τους γεμίζει, τους ξεσηκώνει  και τους εκφράζει. Χωρίς ταμπέλες και με όσο πιο ανοικτά μυαλά. Σε όλα!

 

minus one

minus one


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ MINUS ONE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ!! 

Απολαύστε τους το ερχόμενο Σάββατο και κάθε Σάββατο στο DownTown Live στη Λευκωσία με μια μοναδική φοιτητική προσφορά. Μάθε περισσότερα…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending