fbpx

Κάθε χρόνο τα ίδια: 5 Κυπριακά Expectations Vs. Reality!

Η χαρά του κάθε ανθρώπου αυτή την περίοδο είναι η μεγάάάάάλη αλλαγή του χρόνου! Προετοιμασίες: Τραπέζια, φαγιά, γλυκά… Μπουζούκια, club, ταβέρνες, σπίτια, ποτά, τραγούδιαΜπόλικη διασκέδαση! Πόσο cliche αυτές οι καταστάσεις! Λές κάθε χρόνο “Φέτος εν να πάμε να τα σπάσουμε, μπουζούκια-να χορεύκουμε ως το πρωί, πρόγευμα στην  Πανδώρα ή τον Ζορμπά στον Άγιο Αντώνιο μέχρι τις πρωϊνές ώρες…” μέχρι που βλέπεις την τιμή της εισόδου €70 (αν θέλει ο Θεός open bar) αλλιώς €150 η μπουκάλα (την οποία αγοράζω €10 που τον Αθηαινίτη)!

Και αφού βλέπεις τις τιμές, λαλείς εν να πάμε σε ένα σπιτούι να ποσκολιστούμε, να πιούμε κάτι κρασιά που μας έμειναν extra, να γίνουμε γάροι και τα λέμες στις 2/01!

tumblr_inline_mt1vqm3zu91qz4rgp

Εκτός από τα συγκεκριμένα cliche που προαναφέρθηκαν, ίδιες παραμένουν και οι ευχές, οι κλασσικές που εννοείς-δεν εννοείς!

  • “Καλές γιορτές!”
  • “Καλό νέο έτος, χαρά, ευτυχία!”

Γιατί χάθηκε ο κόσμος να πεις μια προσωπική ευχή την οποία να εννοείς, π.χ.

  • “Καλό νέο έτος και πέρκει σε χωρίσει ο φίλος σου γιατί εν πολλά ωραίος και θέλω τον!”   ή

 

  • Καλό νέο έτος και πέρκει πιάσεις πτυχίο φέτος!” ή

 

  • “Καλό νέο έτος και μακάρι να κάμεις και κανένα εγγονάκι!”.

tumblr_inline_n13ufpxB6y1s5jshw

Το μεγαλύτερο cliche όμως: Οι στόχοι κάθε νέας χρονιάς! Και μην μου πείτε ότι εσείς δεν βάζετε στόχους κάθε νέα χρονιά, επειδή είμαι σίγουρη θα λέτε ψέματα! Πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχει μια ψευδαίσθηση ότι με την αλλαγή του χρόνου πολλά πράγματα θα συγχωρεθούν ή ακόμη καλύτερα θα ξεχαστούν, άρα ERASE & RESTART!

 

#1: Για το νέο χρόνο θέλω: Να χάσω κιλά!

tumblr_inline_mgdwlblubx1r5xha8

Κάθε, μα κάθε χρόνο νέος μεγάλος στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε το υγιεινό lifestyle με τις σαλάτες μας, χωρίς αναψυκτικά και γλυκά που θα οδηγήσει στο χάσιμο βάρους που μια ζωή λυσμονούμε! Sorry, αλλά με τοοοόσα γλυκά που υπάρχουν ΠΩΣ να κάνεις δίαιτα;;

 

#2: Για το νέο χρόνο θέλω: Να ξεκινήσω γυμναστήριο!

funny-treadmill-dancing-gym

Παρόμοια της πιο πάνω ευχής, μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής που ονειρευόμαστε ότι κάποτε θα αποκτήσουμε! Αν πετύχει να γίνει σε συνδυασμό με την πιο πάνω ευχή, ετοιμαστείτε να γίνετε μοντέλα της Victoria Secret! Αν έχετε το χάρισμα του “παχύ κοκκάλου” (η δικαιολογία των extra κιλών-μια ζωή) και να γίνετε “fitness models” μια χαρά είναι!

 

Δες: “Ρε, τι εν να κάνεις την Πρωτοχρονιά;” – 4+1 έγνοιες των Κυπρίων πριν το 2015!

 

#3:Για το νέο χρόνο θέλω:  Να διαβάζω περισσότερο!

tumblr_inline_mquvylO6Pv1qz4rgp

Λοιπόν αυτή η ευχή έχει παραλλαγές! Γίνεται συνήθως με δόσειςδύο φορές τον χρόνο στην αρχή κάθε εξαμήνου! Η ευχή πως θαυματουργά θα γίνει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και, ξαφνικά όταν διαβάσετε λίγο, θα γίνετε διάνοιες! Άλλη παραλλαγή είναι πως θα αλλάξουν οι συνήθειες (σειρές, τηλεόραση, παιχνίδια, έξοδοι) και έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο για διάβασμα!

Ποιον περιπαίζουμε;;

 

#4: Για το νέο χρόνο θέλω: Να αποκτήσω σχέση!

200_s

Προς Θεού δηλαδή, κοντεύει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το Φεβράρη. Πάλι μόνοι/ες; Εδώ γελάμε, δυνατά, από μέσα μας! Πιστεύουμε πως με τη νέα χρονιά θα γίνουμε οι guru του φλέρτ και θα γίνουμε μαγνήτες όλων των υποψηφίων! Πφφφ! Από μέσα μας όλοι ξέρουμε τι υπέροχα όντα είμαστε και αν είχαμε φίλο/η θα είμασταν υπέροχο ταίρι! Αλλά για να ευχόμαστε αυτό το πράγμα κάθε χρόνο, δεν σημαίνει ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα; Παιδιά, για να μην έχουμε τη μεγάλη σχέση τόσο καιρό, σημαίνει ότι ο καλός Θεούλης ψήνει κάτω ωραίο για ‘μάς! (Για το δικό μου ελπίζω να ψήνει μακαρόνια του φούρνου, επεθύμησααα)!

 

#5: Για το νέο χρόνο θέλω: Να αποκτήσω παραγωγικά χόμπις!

tumblr_inline_my6y84PoFG1s2e3mn

Επειδή το να παίζουμε πιλόττα και μπιρίμπα δεν είναι παραγωγικό! Ή να “λύω” κάθε μέρα στις σειρές! Με το νέο χρόνο βάζουμε στόχο να αγοράσουμε και να διαβάσουμε όσα περισσότερα βιβλία μπορούμε. Ή επειδή ξέραμε ότι είχαμε μια καλλιτεχνική φλέβα μέσα μας, θα ξεκινήσουμε μαθήματα ζωγραφικής, φωνητικής ακόμα και χορού. Ότι να ‘ναι!

 

BONUS: Για το νέο χρόνο θέλω: Να κατακτήσω τον κόσμο!

tumblr_m2nh2alHKE1qe7736o1_500

Ο αγαπημένος μου στόχος! Θέλω να πάω στο The Voice, να τους τραγουδήσω, να με ανακαλύψουν και να γίνω megastar! Ή κάποτε ένας παραγωγός θα με βρει στο δρόμο και θα με “συγκόψει” ότι έχω καλλιτεχνική φύση και θα μου ζητήσει να παίξω σε τηλεοπτική σειρά! Το TOP: Θα βρω τη θεραπεία κατά του καρκίνου ή θα σκοτώσω την πείνα στις τριτοκοσμικές χώρες!

Ο καθένας επιβάλλεται να ονειρευτεί ότι έχει τις ικανότητες και τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο ή να γίνει celebrity!

Γιατί η τύχη καμιά φορά “ευτυχά” και τους μικρούς Κυπραίους!

Από ‘μένα Καλό Νέο Έτος και μακάρι όλων οι στόχοι μας να γίνουν πράξη (από καρδιάς αυτές οι ευχές!).

 

Δες επίσης: Γιορτές και έξοδα; ΟΧΙ πια!!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending