fbpx

Άμαν ο Κυπραίος αποφασίσει να πάει ταξίδι στις διακοπές…

Ξυπνάς μιαν καλήν πρωία τζαι λαλείς. «Ρε; Μα φέτος εν επίαμεν κανένα ταξιδούιν!».

Ήταν τζαι Χριστούγεννα, έπιασες τζαι κανένα ευρώ παραπάνω λόγω γιορτών οπότε βολεύκει.  Άτε, παίρνεις το απόφαση, πιάνεις ένα τηλέφωνο τη γενέκα ή τους κολλητούς, ενθουσιάζουνται φυσικά, γιατί ευκαιρίαν εγυρέφκαν, τζαι βάλεις μπροστά το ερευνητικό κομμάτι.

 

1. “Στεπ ουάν”: Τα εισιτήρια

i have no idea

Αφού εκούρτισες ούλλον τον κόσμο πρέπει να αναλάβεις τζαι να έβρεις εισιτήρια φτηνά αλλά τζαι διαμονή. Ανοίεις λοιπόν το αππλικέισιον του Σκάισκάννερ ή της Ράιανεαρ πας το κινητό (επειδή είσαι τζαι πολλά προχωρημένος!) τζαι γυρέφκεις πού εν να πάτε. Οι επιλογές σου καταλήγουν να εν ανάμεσα σε Αθήνα τζαι Λονδίνο τες παραπάνω φορές γιατί τζαμέ εν τα πιο φτηνά εισιτήρια! Όσο για τις ημερομηνίες; Εντάξει εν να πάεις ταξίδιν, αλλά έν τζ’ εν ανάγκη να χάσεις τζαι το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Αφού ξέρεις, εν να έσσιει σούβλαν τζαι κουπέπια!

 

2. Στεπ ττού: Η διαμονή

booking-com

Σταθερά έσιεις αλλ’ όναν αππλικέισιον του Μπούκκινγκ, οπότε μπαίνεις να έβρεις ξενοδοχείο (όι χόστελ φυσικά επειδή ούλλοι εχτός που εσένα εν χτιτζιάριες, τζαι εν μπορείς να έσιεις σιέαρντ μπάθρουμ!). Πάντα βάλλεις να σου φκάλλει ξενοδοχεία κοντά στο κέντρο, γιατί με όποιον τζαι αν θα πάεις (γενέκα ή κολλητούς) εν να πρέπει να είσαστε κοντά στα καταστήματα ή στα κλαμπ της πόλης! Για τα αξιοθέατα, εν πειράζει, αφού έτσι τζι’ αλλιώς εν η φορά που πάεις, άρα εξαναείδες τα…

 

3. Στεπ θρι: Οι βαλίτσες

luggage full and ready to travel

Μιαν μέρα πριν το ταξίδι αποφασίζεις ότι εν ώρα να σάσεις βαλίτσες. Κατεβάζεις που τη σοφίτα την πιο μεγάλη βαλίτσα που έσσιεις, γιατί πρέπει να φορεί τζαι το ψούμνισμα της επιστροφής, τζαι σκέφτεσαι τι εν να βάλεις μέσα: «Οκέι εν να βάλω το πουκαμισούι μου το καλό γιατί σίουρα εν να φκούμεν έξω! (αν πάεις με τη γενέκα σόρρυ που εν να σου το πω, αλλά ίντα τσιάνς!), ένα-θκιό παντελόνια τζίν τζαι το καλό το παπουτσούιν». Μεν αναρωθκιέσαι ίντα τζερό κάμνει, ώσπου (αν είσαι τυχερός) να ακούσεις τυχαία ότι βρέσιει τζιαμέ που εν να πάεις, οπότε βάλλεις αλλό καμιά φανελλούα.

 

4. Στεπ φορ: Η μεταφορά

Αφού σάσεις τες βαλίτσες, βρίσκεις κάποιον συγγενή για να σε πάρει στο αεροδρόμιο (έστω και αν πετάς η ώρα 3 τα χαράματα), για να μεν αφήκεις το αυτοκίνητο σου στο πάρκινγκ τζαι πληρώσεις. Αν τζαι λαλείς σε ούλλους πως ο λόγος που εν το αφήνεις εν επειδή “φοάσαι” άμπα τζαι κάμουν σου καμιάν ζημιάν στο Μερσεντές σου.

 

5. Στεπ φάιβ: Στο αεροδρόμιο

mama-tilefwno

Πάεις 2 ώρες πριν στο αεροδρόμιο για να έσιεις ώρα στα αφορολόγητα (σαμπώς τζαι εν πιο φτηνά), νευριάζεις με τον πολύ κόσμο που στέκεται στην ουρά του τσιεκ ιν τζαι ποφισάς κάθε λλίο. Έσιεις τρομερό άγχος για το βάρος της βαλίτσας, γιατί έσσο σου εζύγισες την στη ζυγαριά τζαι έφκενε ένα-θκιό κιλά παραπάνω. Μόλις καταφέρεις να περάσεις που τους 2 ελέγχους (σταθερά κάμνεις χαρούα αν δεν έπαιξε πάνω σου το εξ ρέι), βουττάς να αγοράσεις σσιοκολάτα τζαι νερό για το αεροπλάνο γιατί εν προσφορά. Η γενέκα σταθερά εν να γοράσει αρώματα, καλλυντικά κτλ, ενώ αν είστε εσύ τζαι οι παρέες σου έσιετε ένιαν αν έσιει κανένα ποτούι φτηνό.

 

6. Στεπ σιξ: Στο αεροπλάνο

rynair

Βουράς όπως τον πελλό να πιάσεις καλή θέση, αλλά καταφέρνεις πάντα να κάτσεις είτε στο φτερό είτε πίσω. Αν είσαι τυχερός τζαι κάτσεις κάπου καλά εννοείτε, θα το φακκάς στην παρέα ώσπου να έρτετε πίσω. Αρκέφκει η αεροσυνοδός να περιγράφει τες οδηγίες σε περίπτωση βλάβης, αλλά εσύ εν ασχολείσαι, γιατί ως γνωστό ξέρεις τες πόξω τζαι ανακατωτά που τες φορές που εταξίδεψες. Μόλις προσγειωθείτε, κάμνεις χαρούες γιατί εκατάφερεν ο πιλότος να σας φτάσει σώους! Παρακαλούν σε 3 φορές να κλείσεις το ευλοημένο το κινητό, αλλά εσύ ποστάρεις φωτογραφίες στο φέισμπουκ ακόμα, οπότε απλά γράφεις τους πάντες.

 

7. Στεπ σέβεν: Στο αεροδρόμιο άφιξης

rynair

Μουντάρεις να πιάσεις πρώτος την βαλίτσα σου που το baggage runway, γιατί πρέπει να ξανατσιακκάρεις τα αφορολόγητα της άλλης χώρας. Ανίεις το κινητό τζαι τηλεφωνάς της μάνας σου στην Κύπρο, για να της πεις ότι έφτασες καλά, να πιάσεις γουάι φάι τζαι να ξαναποστάρεις φωτογραφία στο φέισμπουκ!

 

8. Στεπ έιτ: Στο ξενοδοχείο

Μόλις φτάσεις στο δωμάτιο, τσιακκάρεις τους σταθμούς της τηλεόρασης. Την επόμενη το πρωϊ, μόλις ανοίξει το πρόγευμα του ξενοδοχείου, είσαι πρώτος μπροστά στην πόρτα. Τρώεις τζαι σπάζεις στο πρόγευμα, γιατί μόνο τζείνο εν πληρωμένο. Επειδή εν καλό ενθύμιο, όι τίποτε άλλο, κλέφκεις σιαμποού τζαι σαπουνούθκια που το ξενοδοχείο.

 

9. Στεπ νάιν: Ο περίπατος

xamenos-touristas

Παίζεις το μάστρος τζαι για καμιάν ώρα λαλείς ότι εν θέλεις χάρτη άμαν γυρίζεις τζαι εν να τα έβρεις ούλλα μόνος σου, αλλά μετά που λλίο απηυδάς τζαι γυρέφκεις το πρώτο τουριστικό περίπτερο για να πιάεις ένα! Γοράζεις μαγνητούθκια του ψυγείου της χώρας που επίες για τους συγγενείς σου, γιατί εν το πιο φτηνό πράμα που μπορείς να τους πιάσεις. Εν ήρτες διακοπές εξάλλου για να ξοδευτείς για ούλλους σου τους συγγενείς, έσσιεις τζαι ψούμνισμα να κάμεις ακόμα…

 

10. Στεπ τεν: Η επιστροφή

Άμαν επιστρέψεις πίσω στην Κύπρο, μπορεί να επέρασες τέλεια, όμως θα πεις το παραδοσιακό σλόγκαν..

«Σαν τον τόπο σου (Κύπρο) εν έσιει!!» 😉

 

Αν εσύ φέτος δεν θα πας ταξιδάκι δες σίγουρα μια από τις ιδέες, για ‘σένα: Γιορτές και έξοδα; ΟΧΙ πια!!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending