fbpx

3 πράγματα που αλλάζουν για τους πρωτοετείς στο 2ο εξάμηνο!

Είναι πλέον γεγονός! Το νέο εξάμηνο βρίσκεται προ των πυλών! Οι περισσότεροι πρωτοετείς θυμάστε τον εαυτό σας μια βασανιστική μέρα στο Λύκειο, τις ατέλειωτες ώρες στα φροντιστήρια το απόγευμα και το αδιάκοπο διάβασμα που κάνατε, για να φτάσετε σήμερα εδώ.. Look at you 🙂 Βρίσκεστε ήδη στο δεύτερο εξάμηνό σας και καλό θα ήταν να ξέρετε οτι τα κάποια πράγματα τώρα θα είναι διαφορετικά.

 

1. Μαθαίνεις να ελέγχεις καλύτερα το αλκοόλ που καταναλώνεις

lindsay-lohan-drunk-again

Δεν μπορείς να πεις οτι στο Λύκειο ήσουν και ο πιο έμπειρος όσον αφορά την ποσότητα αλκοόλ που μπορούσες να καταναλώνεις, χωρίς να αισθάνεσαι μια ελαφρά ζαλάδα. (ήσουν;;! πνάσε αγαπητέ μου πρωτοετή). Ίσως να έχεις ζήσει ήδη την εμπειρία του “open bar” σε γνωστά clubs της πρωτεύουσας, έχεις βγει για ποτό με τους συμφοιτητές σου και μάλλον την επόμενη μέρα δεν μπορούσες να πάρεις τα πόδια σου, πόσο μάλλον να πας στο μάθημα. Το δεύτερο εξάμηνο θα είναι σίγουρα διαφορετικό. Θα παρατηρήσεις οτι ακόμα και αν καταναλώνεις την ίδια ποσότητα αλκοόλ, δεν θα έχεις τις ίδιες παρενέργειες, γιατί πολύ απλά θα ανακαλύψεις τα όρια της αντοχής σου.

 

2. Μαθαίνεις να οργανώνεις διαφορετικά το πρόγραμμα του Σ/Κ σου

wasting-time

Αν μέχρι τώρα περνούσες τον ελέυθερό σου χρόνο το Σαββατοκυρίακο μέσα στα βιβλία ή ακόμα χειρότερα χάνοντας χρόνο σε εξόδους που δεν σου προσέφεραν τίποτα, με το δεύτερο εξάμηνο αυτό καλό θα ήταν να άλλαζε. Μπορείς να γίνεις μέλος σε διάφορες ομάδες (αν συμμετέχεις πιο ενεργά), εντός ή εκτός του Πανεπιστημίου και έτσι να έχεις την ευκαιρία να περάσεις το χρόνο σου πιο παραγωγικά. Στο τέλος, θα συνειδητοποιήσεις οτι αυτή είναι η κυριότερη διαφορά του Λυκείου και του Πανεπιστημίου: μαθαίνεις να χρησιμοποιέις τον ελευθερό σου χρόνο προς όφελος δικό σου, για να γίνεις εσύ καλύτερος άνθρωπος.

 

Δες: Τα πιο “standard” φαγητά που θα μαγειρέψει σίγουρα ένας Κύπριος φοιτητής!

 

3. Μαθαίνεις να εκτιμάς μικρά πράγματα

erin_0808_2012

  • Τι άλλο να πούμε για το φαγητό της μαμάς; (μάάάμμα τι εννά φάμε σήμερα;)
  • Τι να πούμε για την καθαριότητα, τα φρεσκοπλυμμένα και σιδερωμένα ρούχα; (μάάάμμα έπλυνες μου το παντελόνι μου το μαύρο;)

 

  • Τι να πούμε για την ευκολία του μέσου; (παπάάά να με πάρεις στη φίλη μου τη Μαρία;)

Μπορεί στην αρχή να πειραματιζόσουν με το φαγητό, τις μπουγάδες και τις εξόδους ώσπου ήρθε το διάβασμα, οι εργασίες, οι ενδιάμεσες και οι τελικές και ο χρόνος για πειραματισμούς περιορίστηκε. Τότε ήταν που εκτίμησες όλα όσα έκαναν οι γονείς σου-και όχι μόνο-για ‘σένα και εσύ τα θεωρούσες δεδομένα. Τώρα που χρεάζεται να τα κάνεις όλα μόνος σου, πόσο δεδομένα τα θεωρείς;

 

Υ.Γ. Έχεις πολλά ακόμα να μάθεις.. Όμως είσαι πραγματικά τυχερός που μπορείς 😉

Δες επίσης: Η καθημερινότητα των Κυπρίων φοιτητών vs. φοιτητριών!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending