fbpx

Πρωτοετής φοιτητής/τρια; 6 + 1 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα!

ΦΟΙΤΗΤΗΣ… Μία έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με clubbing μέχρι πρωίας. Ατέλιωτες ώρες καθισμένοι σε ένα cafe, κρατώντας ένα φραπέ στο χέρι, μιλώντας ατελίωτες ώρες με φίλους. Νέες γνωριμίες, αλλά… και διάβασμα. Γι’αυτό το λόγο, εμείς σαν StudentLife φροντίσαμε για σένα και γράφουμε 6+1 τρόπους για να ανταπεξέλθεις σαν πρωτοετής φοιτητής/τρια στα πρώτα σου βήματα.

 

No. 1 – H οργάνωση είναι… το “ήμισυ του παντός”.

national-get-organized-month

Mπορεί να σου φαίνεται παράξενο. Αλλά η οργάνωση είναι το πρώτο και το κυριότερο συστατικό, για κάποιο που κάνει τα πρώτα του/της βήματα σαν φοιτητής/τρια. Οργάνωσε λοιπόν τον τρόπο που θα μελετάς κάθε μάθημα:

  • Φυλάξε ξεχωριστά τις σημειώσεις για το κάθε μάθημα,
  • το χώρο μελέτης σου,
  • και το χρόνο που θα αφιερώνεις για την μελέτη των μαθημάτων σου.

Ανέπτυξε τη δική σου μεθοδολογία, ακολουθώντας την πιστά!

 

Νο. 2 – ΟXI στα της “τελευταίας στιγμής”.

start early

Σαν Κύπριοι/ες έχουμε ένα θεματάκι όσον αφορά το χρόνο. Κλείνουμε για παράδειγμα ραντεβού στις 20:00 και στην πραγματικότητα εννοούμε 21:00 (ή στην χείριστη των περιπτώσεων 22:00). Και γενικά είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής.Πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο κερδίζουμε χρόνο. Αντίθετα, χάνουμε χρόνο και δεν είμαστε τόσο αποδοτικοί. Σαν καλός/η φοιτήτης/τρια που είσαι θα γνωρίζεις:

  • πότε είναι οι εξετάσεις,
  • πότε παραδίδονται οι εργασίες.

Κάνε λοιπόν ένα to-do-list έτσι ώστε να είσαι έτοιμος/η, θέτωντας προτεραιότητα στα πιο κύρια. Και το σημαντικότερο… ΑΠΟΒΑΛΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ. Πίστεψε με, δουλεύει!!!

 

Νο. 3 – ΝΑΙ στη σωστή διατροφή.

good nutrition

Όταν λέω σωστή διατροφ,ή δεν εννοώ φυσικά pizza, σουβλάκια, γύρους και παντώς είδους fast food. Αλλά να προσπαθήσεις να μειώσεις το έτοιμο φαγητό, φτιάχνωντας και κάτι μονος/η σου. Εαν πάλι, δεν το έχεις και πολύ με την μαγειρική ή δεν διαθέτεις και το απαραίτητο χρόνο, υπάρχει και το εστιατόριο του πανεπιστημίου που πάρεχει ποικιλία φαγητών, όπως και σαλάτες και φρούτα.

 

Δες: Πίσω στο Πανεπιστήμιο: Expectations VS Reality!

 

No. 4 – Ο ύπνος κάνει καλό.

10840836_xl

Είναι αποδεδειγμένο οτι ο ύπνος κάνει καλό. Το σώμα μας χρειάζεται 8 ώρες ύπνου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε, αυτές τις ώρες θα τις αναπληρώσεις, χάνοντας έτσι κάποιες ώρες απο το διάβασμα ή απ’ τα μαθήματα. Εκτός τούτου, εάν ξεκουράστεις, αυτόματα ρυθμίζεις το  μεταβολισμό σου και μειώνεις και το άγχος!!!

 

Νο. 5 – Γίνε cool φοιτητής/τρια.

Στο σχολείο, μπορεί ένας cool μαθητής/τρια να θεωρείτο κάποιος, που καθόταν στο βάθος της τάξης και τηρούσε “σιγή ιχθύος”. Στο πανεπιστήμιο όμως, cool φοιτητής/τρια  είναι αυτός που συμμετέχει στο μάθημα, απαντά στις απαντήσεις του καθηγητή και μοιράζεται τις απόψεις του/της με τους υπόλοιπους φοιτητές/τριες.

 

No. 6 – Δουλειά…και πάλι δουλειά.work

Είναι γνωστό και μη αμφισβητήσιμο, πως όλοι/ες οι φοιτητές/ριες σε κάποια περίοδο της φοιτητικής μας ζωής, έχουμε μείνει “ταπί” και ψύχραιμοι. Αναζητούν οποιοδήποτε είδος εργασίας για να βγάλουν τα “προς το ζην”. Εκ πείρας μια part-time δουλειά οχι μόνο θα σε βοηθήσει στην ενίσχυση του budget σου, αλλά θα κάνεις και νέες γνωριμίες, θα αποκτήσεις νεές εμπειρίες και θα έχεις και ένα + στο βιογραφικό σημείωμα.

 

No. 7 – Ηave Fun

Last but not least. Εαν βέβαια είσαι σωστά οργανωμένος/η και ακολουθείς και τα πιο πάνω, είναι σίγουρο 100% πως θα βρεις χρόνο για parties, εκδρομές, ψώνια και οτιδήποτε άλλο θέλεις!

Διάβασε επίσης:  Ο πρωτοετής φοιτητής στην Κυπριακή πραγματικότητα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending