fbpx

EUC: Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας στο Ευρωπαϊκό Παν. Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνδιοργανώνει το 2ο Ψηφιακό Πρωτάθλημα (ΨΠ) 2014-2015 μαζί με τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, και άλλους εμπλεκόμενους Φορείς. Όπως ανακοινώθηκε, μετά την επιτυχή κατάθεση 55 προτάσεων αρχίζει η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος – Ημέρες Προπόνησης – που θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα (ΨΠ) είναι Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας που  στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα / ομάδες, νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας ενώ, παράλληλα, προάγονται και θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το αντικείμενο του Ψηφιακού Πρωταθλήματος διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των συμμετεχόντων αλλά ως κοινή παράμετρος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη Ψηφιακή Ατζέντα και η ανάπτυξη καινοτόμου μοντέλου ή λειτουργικού πρωτοτύπου ή ψηφιακού προϊόντος ή υπηρεσίας στη βάση της Ψηφιακής Ατζέντας.

Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

  • Μαθητική επιχειρηματικότητα
  • Φοιτητική επιχειρηματικότητα
  • Αναπτυξιακή επιχειρηματικότητα

Ο σκοπός του Ψηφιακού Πρωταθλήματος προβλέπεται να επιτευχθεί με παροχή εξειδικευμένων σεμιναρίων που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων, πρωτοτύπων, ψηφιακών προϊόντων ή υπηρεσιών (ανάλογα με την κατηγορία συμμετεχόντων), που θα συνάδουν με το θεματολόγιο της Ψηφιακής Ατζέντας, και με τη βράβευση των προτάσεων που θα διακριθούν σε κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζουμε ότι κυβερνητική πολιτική υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης όπως διακηρύχθηκε επίσημα «είναι να μάθουμε να κάνουμε περισσότερα, με λιγότερα μέσα και με λιγότερους πόρους. Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια επιβάλλεται να διαδραματίσει η χρήση των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών. Η ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί το κλειδί όχι μόνο για έξοδο από την κρίση, αλλά και για τη δημιουργία των απαραίτητων εθνικών υποδομών, οι οποίες θα μπορέσουν να υποστηρίξουν μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.

Περισσότερες πληροφορίες, έντυπα και δικαίωμα συμμετοχής για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή:

http://www.cyprus-digitalchampion.gov.cy και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://web.cut.ac.cy/digitalchampion.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending