fbpx

Κατινιές: 5 υγιεινά γλυκά που εμείς τα κάνουμε SUPER ανθυγιεινά!

Ο Κυπραίος και ειδικά η Κυπραία (εν μέρες περιόδου) ξέρει να κάμνει κάτι κατινιές που ξεσηκώνουν ολόκληρο στρατό χολυστερίνων και ζαχάρων για να μας κάμουν ένα attack! Μέσα μας επικρατεί ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τα τριγλυκερίδια να είναι η Γερμανία και να “κρούζει” κάθε ίχνος καλής χολυστερίνης (οι φτωχοί Εβραίοι) απλά γιατί εκείνα είναι ισχυρότερα!

Ας μιλήσουμε με παραδείγματα:

Τι μπορείς να κάνεις με διάφορα λαχανικά; Ο Κυπραίος εν θα τα βράσει εν να τα τηγανίσει με το αυγό και μες στα λάδια…

Τι μπορείς να κάνεις με το κλασσικό μπισκοτάκι Morning Coffee; Να του αλείψεις μια στρώση Nutella ας πούμε!

 

Αμέτρητα παραδείγματα που μπορούμε να πιάσουμε το πιο απλό φυσικό πράγμα και να το μεταποιήσουμε στον μεγαλύτερο εφιάλτη ενός διατροφολόγου και εχθρό του γυμναστή:

 

#1: Φρούτα!

Δεν υπάρχει πιο υγιεινό “γλυκό”! Σε έπιασαν οι ορέξεις για ζάχαρες; Να πιάσεις μια μπανάνα που έχει αρκετή ζάχαρη, είναι γλυκιά αλλά έχεις πολές καλές θερμίδες! Έτσι δεν θα βγείς από το πρόγραμμα της διατροφής σου! Αλλά η μεγάλη κατινιά ποιά είναι;;; Να την τηγανίσεις μες στην ζάχαρη-flambe, έτσι για να γίνεται ανθυγιεινή! Ή το καλύτερο, κόβουμε διάφορα φρούτα και τους βάζουμε Nutella απο πάνω! Υγιεινότατο!

#2: Frozen Yogurt!

Η μανία που έγινε λατρεία. Αυτή η μανία θα μας κάψει στο τέλος. Μια μεριδούλα των 100 γραμμαρίων frozen yogurt (που εγέμωσε ο τόπος btw) ισοδυναμεί με περίπου 160 θερμίδες (μιλούμε για το σκέττο-όχι μπισκότα, βανίλιες) και εμείς το κάνουμε 700! Πάμε στην yogurt-erie και πιντώνουμε:

  • Nutella (καμιά φορά Ferrero, Nutella με Cornflakes) μετά έρχονται τα ωραία!
  • Smarties, Oreo, πουράκια Caprice (sorry για την τοποθέτηση προϊόντων) και πάει λέγοντας!

Είχα μια φίλη που έβαζε φρούτα και μέλι!  (εκατάφερα και εγύρισα την!).

#3: Παγωτό!

Μια πιο γλυκιά και “θερμιδούχα” παραλλαγή του frozen yogurt. Αν τυχόν δεν μας ενδιαφέρει το παγωμένο γιαούρτι έχουμε την υγιεινότατη επιλογή του παγωτού με Stevia ή το Gelato. Αλλά όόόόχι! Εμείς θέλουμε παγωτό-ποτηράκι Nirvana με σοκολατάκια που είναι 500 θερμίδες! Ή ακόμη καλύτερα θέλουμε παγωτό από την Πανδώρα ή τον φούρνο Vienna (συνιστώ παγωτό Ferrero Rocher και cheesecake) που κάθε scoop έφκολα έχει 300 θερμίδες το ένα!

Δες: 13 ενδείξεις ότι είστε εθισμένoι στα γλυκά!

#4: Ντόνατς!

Ένα σκέττο ντόνατ αν είναι 200 θερμίδες. Για μια παρανομία δεν είναι και άσχημο. Σιγά που θα το φάμε σκέττο όμως! Αμέτρητες επιλογές! Με γέμιση Nutella, Bavaria cream, Μαρμελάδα: κεράσι, βατόμουρο, μήλο, κανέλα, κρέμα λεμόνι! Πολλές γεμίσεις όπως και πολλά γλάσα! Γλάσο σοκολάτας, βανίλιας, oreo (το έφα και εκείνο), φράουλα και για τους κλασσικούς μια κοπί ζάχαρη άχνη ή κρυστάλλινη!

#5: Κρέπες!

Αγαπάμε κρέπες έτσι; Μια απλή γλυκιά σκέττη κρεπούλλα αν είναι 150 θερμίδες! Απλό αυγουλλάκι, λίγο γαλατάκι, λίγη βανιλλίτσα και αλευράκι και χτυπάμε. Όπως τα χτυπάμε αυτά χτυπάμε και μια άσπρη-μαύρη σοκολάτα, λίγο τριμμένο μπισκότο (αν θέλετε φουντούκι), και έτσι για κανένα φρούτο βάζουμε μέσα την κλασσική φράουλα και μπάνανα και έχουμε μια εκπληκτική κρεπάρα των 900 θερμίδων!

 

P.S. Προσέξατε το κοινό στοιχείο σε όλες περίπου τις κατινιές;

Καλή μας όρεξη και τύφλα να έχουν οι δίαιτες και οι γυμναστικές για να τα κάψουμε!

 

Έλενα – Ντιάνα Τρύφωνος

“Κλινική” ΜΗ-Διατροφολόγος

Guru Ανθυγιεινού τρόπου ζωής/γλυκαντζού

Δες επίσης: Όλα τα “ΔΕΝ” που είπαμε έστω μία φορά, αλλά δεν τηρήσαμε ποτέ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending