Τι είναι η επιχειρηματικότητα και ποια τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου επιχειρηματία;

Watify η νέα στήλη του SpotLight που έχει ως στόχο να σας κρατά ενήμερους για τον τομέα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας στην Κύπρο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρέχονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Watify, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει στην Κύπρο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής (CITEA). Επίσης θα σας κατευθύνουμε για το πώς μπορείτε να ασχοληθείτε με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, δίνοντας σας χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους επιχειρηματίες, με στόχο να ξεπεράσετε τις αμφιβολίες και τους φόβους σας!

Πολλά ακούγονται τελευταίως στην Κύπρο για την επιχειρηματικότητα και τα start-ups! Είναι ένας τομέας που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία 3 χρόνια στην Κύπρο αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελεί ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μας.


Τι είναι η επιχειρηματικότητα

Ως επιχειρηματικότητα θα μπορούσε να οριστεί η δραστηριότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά εργασίας. Στη διεθνή γλώσσα μια νεοφυής επιχείρηση ορίζεται ως start up.

Η επιχειρηματικότητα κυρίως έχει να κάνει με την νοοτροπία! Πρόκειται για την ικανότητα που έχει ένα άτομο, να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και να τις εκμεταλλεύεται προκειμένου να επιτύχει και να έχει οικονομικό όφελος. Μέσα από τη δημιουργικότητα και την καινοτομία ο επιχειρηματίας μπορεί να βγάλει στην αγορά ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, να βελτιώσει την υφιστάμενη ανταγωνιστική του θέση σε μια υφιστάμενη αγορά ή ακόμα και να δημιουργήσει μια νέα αγορά.

Είναι γεγονός πως για να αποβεί επιτυχής μία επιχειρηματική ιδέα απαιτείται ο συνδυασμός της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της καλής γνώσης των αναγκών της αγοράς. Ειδικότερα, η επιχειρηματικότητα έχει να κάνει με τη δεξιότητα της οργάνωσης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης μιας ιδέας προκειμένου να προσφερθεί στην αγορά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με τρόπο έξυπνο, πρωτότυπο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό.

 

Μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου επιχειρηματία είναι:

  • Ορθή κρίση, επιμονή, επαγρύπνηση και γνώση της αγοράς
  • Οργανωτικές και διευθυντικές ικανότητες
  • Έμπνευση, προσοχή, σκληρή δουλειά, ικανότητα πρόβλεψης των μελλοντικών μεταβολών στην προσφορά και τη ζήτηση.

 

Πετυχημένα Start-Ups στην Κύπρο

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι έχουν κάνει δειλά τα πρώτα τους βήματα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, μιας και πλέον αποτελεί ίσως τη μοναδική διέξοδο και ίσως και η πιο ασφαλής για εργοδότηση εφόσον ένας νέος ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ανάμεσα στους νέους που έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα, ελκύοντας επενδύσεις τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, έχουμε ξεχωρίσει τα εξής start-ups, τα οποία συμμετέχουν στο Watify ως digital icons: Funifi, Teach n Go και COVVE Επίσης το StudentLife.com.cy αποτελεί ένα από τα success stories που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Όσον αφορά γνωστούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες ξεχωρίσαμε τον κ. Τόνυ Έλληνα της Infoscreen και τον κ. Γιώργο Μαλέκκο της Powersoft

 

Επιχειρηματικός Διαγωνισμός για Νέους με Βραβεία αξίας €2500

Έχεις μια ιδέα που σχετίζεται με mobile app, website, e-shop, software, mobile game, web app και θέλεις να την κάνεις πράξη; 

Τώρα έχεις την ευκαιρία μέσω του Ευρωπαϊκού έργου Watify Cyprus να λάβεις την καθοδήγηση και το χρηματικό ποσό που χρειάζεσαι για να κάνεις την ιδέα σου πράξη!!

Μάθε περισσότερα στο άρθρο Watify: Επιχειρηματικός Διαγωνισμός για Νέους

Στο Facebook Page του Watify Cyprus μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για το πρόγραμμα. 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending