fbpx

Θεωρίες περί ανδρών: Κουβέντα να γίνεται…

Συχνά πυκνά ακούω γυναίκες να αναρωτιούνται «πού χάθηκαν οι άντρες;». Άλλες πάλι (και αφού απογοητεύτηκαν αρκετά από διάφορους) ορκίζονται πως δεν θα ασχοληθούν ξανά με κανέναν, έτοιμες να καταθέσουν τα όπλα. Σε άλλες πάλι αρέσει να φλερτάρουν, χωρίς όμως να ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω, ενώ υπάρχει και η ατυχής μερίδα γυναικών, η οποία αρέσκεται στο να γαντζώνεται εφ’όρου ζωής γύρω από έναν άνδρα. Το είδος αυτό θέτει ως πρωταρχικό στόχο:

α) να βρει τον τέλειο στόχο (τον γνωστό Mr. Perfect),

β) να τον τυλίξει 

γ) να στέκεται αιωνίως δίπλα του, περήφανη, σαν μια σύγχρονη Πηνελόπη (και γι’ αυτήν ουδείς δεν είναι σίγουρος για το πόσο πιστή ήταν, κατοικώντας σε ένα σπίτι γεμάτο υποψήφιους μνηστήρες).

complements

Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν είναι πως τα βέλη του φτερωτού Έρως καρφώνονται ανάλογα με τις βλέψεις της κάθε γυναίκας και δεν στοχεύουν προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό που βλέπεις, αυτό πολιορκείς, και εν τέλει, αυτό θα προσελκύσεις. Είναι θέμα επιλογών και δυστυχώς δεν βγήκε τυχαία η φράση, «η γυναίκα είναι περίπλοκο όν». Ναι, είμαστε περίπλοκες για τους εξής λόγους:

α) τις πλείστες φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε, άρα ταλαιπωρούμε αυτόν που μας ενδιαφέρει, λες και έχει γίνει άγραφος νόμος ανάμεσα στο γυναικείο φύλο, να παιδεύουμε και να περνάμε από σαράντα κύματα το έτερο ήμισυ

β) ακόμα και όταν ξέρουμε τι θέλουμε, πάντα τραβάμε σαν μαγνήτης το ακριβώς αντίθετο στυλ άντρα από αυτό που μας ελκύει. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ενίοτε μας αρέσουν οι κολακείες, αλλά όλως παραδόξως μας απωθούν οι κόλακες.

Μας αρέσει η αυτοπεποίθηση σε ένα άνδρα, αλλά μας απωθούν οι αλαζόνες, μας εντυπωσιάζει η ευγένεια, αλλά μας απωθούν οι υπερβολικά ευγενικοί. Μετά παραπιονόμαστε πως «δεν μας καταλαβαίνουν οι άνδρες», και όσο τα περιπλέκουμε, δεν πρόκειται ποτέ να μας καταλάβουν.

 

Γιατί όσο εμείς τους τρελαίνουμε, αυτοί ήδη θα ψάχνουν τρόπους να ξεφύγουν από εμάς, όσο άσχημο κι αν ακούγεται.

mens-most-common-complaints-aboutc2a0women

Ας το παραδεχτούμε, μέσα στο μυαλό μας το αρσενικό φαντάζει σαν το τέλειο προϊόν που έρχεται μετά από παραγγελία, ως «κατ’ οίκον παράδοση» στην πόρτα μας, όπως το φόρεμα που παραγγείλαμε και δεν μας κάνει το νούμερο, γεγονός που καταλήγει σε μια σειρά από υστερίες και απογοητεύσεις. Καλύτερα είναι λοιπόν να χαμηλώσουμε τα στανταρντ μας. Συνεπώς, η επιλογή συντρόφου δεν είναι ούτε θέμα στρατηγικής, ούτε μοτίβου. Αντίθετα, εξαρτάται από τις προτεραιότητες που θέτει κάθε γυναίκα. Εμένα προσωπικά, αν έπρεπε να ταξινομήσω με σειρά προτεραιότητας τα χαρακτηριστικά που βρίσκω ελκυστικά στο αντίθετο φύλο, θα τοποθετούσα στο νο1: τον παράγοντα χιούμορ. Πάντα με γοήτευε το χιούμορ σε έναν άνδρα. Όμως το έξυπνο χιούμορ, αυτό που σε προκαλεί να σκεφτείς για να απαντήσεις ανάλογα και που ανεβάζει το επίπεδο της συζήτησης. Πιστεύω πως οι άνδρες με την έτοιμη ατάκα που τις ρίχνουν όλες, τους έχουν βαρεθεί οι γυναίκες. Ομολογουμένως, αυτό το είδος του αρρενωπού ατακαδόρου έχει αρχίσει και κουράζει. Άνδρες σαν τον θρυλικό Μάνθο Φουστάνο, έχουν ξεπεραστεί και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν μερικοί μερικοί.

 

Τελευταίο επιστέγασμα: φλερτάρετε και ερωτευτείτε, χωρίς να προσδοκείτε πολλά και χωρίς να τα θέλετε και όλα. Αναζητώντας το τέλειο, χάνεται και η ουσία του έρωτα.

 

Δες επίσης: 10 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και σπάνε τα νεύρα των αντρών

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending