Έκθεση Σπουδών 2015: Πανεπιστήμιο UCLAN CYPRUS

–  Δημιουργία  του Πανεπιστημίου

Tο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 ως εγγεγραμμένο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο προσφέροντας άριστη ανώτατη εκπαίδευση σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στρατηγικό όραμα του Πανεπιστημίου είναι να οικοδομήσει ένα κορυφαίο, σύγχρονο Πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο για την παροχή μιας μοναδικής φοιτητικής εμπειρίας καθώς και την προσφορά του στη διεθνή έρευνα και καινοτόμα μάθηση. Επιμέρους στόχος είναι η ανάδειξη της Κύπρου ως ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

– Η φιλοσοφία σύνδεσης με την Βρετανία.

Δομημένο σε ισχυρές βάσεις το University of Central Lancashire του Ηνωμένου Βασιλείου, ως το μητρικό Πανεπιστήμιο έχει 150 χρόνια ιστορίας και θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του UCLan Ηνωμένου Βασιλείου αλλά ταυτόχρονα ελέγχεται ακαδημαϊκά και λειτουργικά από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και το ΥΠΠ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η μοναδική αυτή συνέργεια αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι απονέμονται πτυχία με αυτόματη αναγνώριση τόσο  στην Κύπρο όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς.

Είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο ίσως και στην Ευρώπη όπου όλα τα πτυχία αναγνωρίζονται πλήρως  από τις αρχές ελέγχου ποιότητας και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας ταυτόχρονα, δίνοντας ένα πολύ δυνατό πλεονέκτημα στους απόφοιτους του στη δύσκολη και πολύ ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Το UCLan Cyprus συνεργάζεται στενά με το μητρικό Πανεπιστήμιο UCLan του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκεται στο Πρέστον στη βορειοδυτική Αγγλία. Ταυτόχρονα, έχει συνάψει μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνεργασίες με Δήμους, Κοινότητες, Επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια στην Κύπρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ανατολική Μεσόγειο,  στην Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο.

τρόπος λειτουργίας, εκπαίδευση-τομείς

Στο Πανεπιστήμιο μας λειτουργούν τρείς σχολές:

  • η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων,
  • η Σχολή Επιστημών και
  • η Νομική Σχολή

Παρέχεται μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων σπουδών.

Προβαίνοντας συνεχώς σε σχετικές έρευνες το Πανεπιστήμιο ενσωματώνει νέα προγράμματα σπουδών ανάλογα με τις ανάγκες της αγορά εργασίας στην Κύπρο. Όλα τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα και ακολουθούν τις ίδιες προδιαγραφές με τα προγράμματα σπουδών του μητρικού Πανεπιστημίου.

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί επίσης το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) αποδίδοντας επαγγελματικά διπλώματα, CISCO academy, ΑCCA, ECDL και Κέντρο Γλωσσών. Σκοπός του είναι να προετοιμάσει τους νέους μέσω επαγγελματικής κατάρτισης και να τους δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν άμεση απασχόληση.

Τo Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, την ανασφάλεια και τις οικονομικές επιβαρύνσεις της κάθε οικογένειας ανακοινώνει μείωση των διδάκτρων για όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και προσφέρει στους άριστους  Κύπριους μαθητές υποτροφίες:

Διδακτικό προσωπικό

Το Πανεπιστήμιο διοικείται από την Πρύτανη Dr.Melinda Tan και την ακαδημαϊκή της ομάδα. Όλοι οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου κατέχουν διδακτορικούς τίτλους σπουδών από διεθνώς διακεκριμένα Πανεπιστήμια και αναλαμβάνουν ερευνητικά προγράμματα εκδίδοντας δημοσιεύσεις, πορίσματα και συγγράμματα για διάφορα θέματα του τομέα εστίασης τους.

Το άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστήμιου συμβάλει στη διάδοση της έρευνας και της παγκόσμιας γνώσης στοχεύοντας στη δημιουργία πρωτοπόρων ερευνητικών κέντρων και προγραμμάτων βασισμένων στα πρότυπα των ερευνητικών κέντρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πλεονεκτήματα

Τονίζεται εκ νέου η μοναδική Βρετανική Πανεπιστημιακή εμπειρία που παρέχεται από το UCLan Cyprus.

Η λειτουργία ενός Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Κύπρο δίνει αμέτρητες δυνατότητες και προοπτικές. Προσφέρονται επιλογές και ευελιξία που κανένα άλλο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να προσφέρει. Υποτροφίες, δυνατότητα ολοκλήρωσης σπουδών σε 3 χρόνια, μειωμένα δίδακτρα και ειδικές χορηγίες.

Παράλληλα, το UCLan Cyprus παρέχει επαγγελματική αναγνώριση των προγραμμάτων σπουδών για μεγιστοποίηση των ευκαιριών εργοδότησης των αποφοίτων του. Οι Σχολές του Πανεπιστημίου συνεργάζονται με επαγγελματικούς φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου και τα προγραμμάτων αυτών έχουν τύχει αναγνώρισης από διεθνούς φήμης επαγγελματικά σώματα.

Επιπρόσθετα, όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου μας έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενός χρόνου σπουδών στο UCLan Ηνωμένου Βασιλείου καθώς επίσης και συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus).

Υποδομές, τεχνολογία, παροχές

Αποτελεί ένα έργο μεγάλης χρηματικής επένδυσης, με στόχο την διασφάλιση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας στην εκπαίδευση με ολοκαίνουργιες κτηριακές εγκαταστάσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει συνοπτικά 2 υπερσύγχρονα αμφιθέατρα χωρητικότητας 300 και 100 ατόμων αντιστοίχως, 30 αίθουσες διδασκαλίας και εξειδικευμένα εργαστήρια, το μοναδικό εικονικό δικαστήριο της Κύπρου, γυμναστήριο και υπερσύχρονο Εργαστήριο Εργοφυσιολογίας, βιβλιοθήκη καθώς και ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους.

Ως επιβράβευση της τεράστιας αυτής επένδυσης σε τεχνολογική υποδομή, τον Ιανουάριο του 2013, το UCLan Cyprus θριάμβευσε ανάμεσα σε όλες τις υποψηφιότητες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική ως η Πανεπιστημιούπολη με την πιο προηγμένη και καινοτόμα οπτικοακουστική τεχνολογία.

 

Περισσότερες Πληροφορίες: Διεθνής Έκθεση Σπουδών @ Κρατική Έκθεση Κύπρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending