fbpx

Απαραίτητα tips: Ώρα για “ξεσκόνισμα” των υποχρεώσεών σου!

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων, που ακόμη και στον ύπνο τους βασανίζονται απο συναισθήματα τα οποία παλεύουν για το ποιο θ’αναδειχθεί στην κορυφή; Μήπως οι υποχρεώσεις σε έχουν εξαντλήσει και οι σκέψεις είναι σαν την Λερναία Ύδρα, που ενώ προσπαθείς να απαλλαχτείς απ’αυτές, φυτρώνουν πάλι ξανά; Nιώθεις οτι το μυαλό σου πάει να σπάσει;  Ώρα λοιπόν, για ξεσκόνισμα.ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

 

ΝΟ. 1 – Mακριά απο τα social media

Δεν λέω, καλά τα Social media. Aλλά και η ηρεμία, ηρεμία. Κάτι που τα social media δεν σου προσφέρουν ηρεμία. Aντιθέτως, σε φορτώνουν με άγχος, αφού το να ξεχνιέσαι με τα like και τα share που κάνει ο κάθε “friend” σου, αποσπά την προσοχή σου απο τις υποχρεώσεις σου που μένουν στην άκρη κι εσύ προσπαθείς σαν τον “superman” ή “superwoman” να τα προλάβεις όλα. Αν όμως, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και ψυχολογικά δεν είσαι και στα high σου, τα social media δεν είναι και ότι καλύτερο. Λίγο τα status, λίγο οι αμέτρητες φωτογραφίες των “friends” σου, που τους δείχνουν ότι διασκεδάζουν. Σε κάνουν ακόμα χειρότερα.

 

ΝΟ. 2 – Πολέμα τις αρνητικές σκέψεις

think_positive

Είτε νομίζεις πως δεν αξίζεις, είτε πως η τύχη δεν είναι με το μέρος σου, είτε πως είσαι ο/η πιο άσχημος/η που υπάρχει πάνω στη Γη.. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ρίχνεις την ψυχολογία σου στα “Τάρταρα”. Μήπως οι περισσότεροι σου λογισμοί δεν έχουν καν υπόσταση; Mήπως ήρθ’ η ώρα να ψάξεις για την πραγματική αλήθεια; Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, είσαι πιο όμορφος/η απ’όσο εσύ νομίζεις.

 

Δες: 5 απλά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά σου

 

ΝΟ. 3 – Ρίξε μαύρη πέτρα στα έντονα συναισθήματα

Έχεις σκεφτεί πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τιμωρείς και βασανίζεις τον εαυτό σου , ως αποτέλεσμα να δηλητηριάζεις την ψυχή σου; Αγανάκτηση, φόβος, θυμός και άλλα έντονα συναισθήματα που σε κάνουν να “αυτομαστιγώνεσαι”. Πρέπει να σταματήσει.Eπιβάλλεται να σταματήσει. Αλλιώς, ΒΥΕ ΒΥΕ υγεία!

 

ΝΟ. 4 –  Απομάκρυνε κάθε σκέψη

be calm

Ένας απο τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ηρεμήσεις είναι να αδειάσεις αυτό το μυαλό (που κάνει εκατομμύρια σκέψεις το δευτερόλεπτο) από κάθε είδους σκέψη  (θετική ή αρνητική). Κάτι που μπορείς να το καταφέρεις με διαλογισμό!

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα feelings που μπορείς να νιώσεις στη ζωή σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending