fbpx

Οι γυναίκες και το… δράμα των τακουνιών!

Καλό μήνα (και από ‘μένα) φίλες και φίλοι! Κυρίως φίλες (αλλά να χαιρετήσω και όσους άντρες θα διαβάσουν αυτό το άρθρο με τέτοιο τίτλο!).

Ένα αιώνιο δράμα που περνούμε σαν γυναίκες είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε πάντα ωραίες. Το ωραίο απ’την άλλη έχει διαφορετικές σημασίες, πάντα σύμφωνα με τα γούστα του καθενός.MjAxMy03NmQyY2YwYWZmZmY0MGFi

  • Μαλλιά,
  • βαψίματα/”σουβάδες”
  • ρούχα
  • αποτριχώσεις
  • και ΤΑΚΟΥΝΙΑ.

Αναμφίβολα το τακούνι έχει πολλές λειτουργίες, όπως να μας ψηλώνει αλλά και να “λεπταίνει” το πόδι [από Rebel Wilson (θεάρα η γυναίκα) σε Andriana Lima].

Γνώρισα κοπέλες που πραγματικά μπορούν να αντέχουν όλη μέρα με 12ποντα τακούνια και πραγματικά τους βγάζω το καπέλο. Είναι όλα θέμα συνήθειας φυσικά, αλλά το να προσπαθείς να εξισωρροπήσεις τον εαυτό σου σε βελόνες των 12 πόντων, θέλει τέχνη!

Τι γίνεται όταν δεν κατέχουμε αυτή την άριστη τέχνη;

 
#1: Ακόμα και η σκέψη πονάει!

tumblr_mbeh082LFW1r0d6pjo1_500

“Ου Παναγιά μου, αποφάσισα να φορίσω το μαύρο φόρεμα και θέλω να φορίσω τα μπέζ stilettos μου μαζί, και Θεέ μου εν να πονίσω..” και πάει λέγοντας το κλάμα! Μόνο και μόνο με τη σκέψη ότι θα τα φορέσεις, ξεκινάς να πονάς από το μεσημέρι!

 

#2: Πόνος…..ΠΟΛΥΣ ο πόνος!

amy_poehler_everything_hurts_and_im_dying_parks_and_rec

Και αποφασίζεις και τα φοράς…. Και τα ευχαριστιέσαι για καμιά ώρα. Μετά ξεκινά ο πόνος στην πατούσα, μετά ο πόνος στα δάχτυλα, μετά στα πόδια, μετά μηρούς που θα χτυπήσουν λίγο τη μέση και βασικά στο τέλος νομίζεις θα πεθάνεις από καρδιακό. Είναι δυσφορία και ευχαρίστηση μαζί. *Τι παράξενες είμαστε!

 

#3: Το shopping είναι μεγάλο πρόβλημα!

highheels many

Θές να πας να ψωνίσεις παπούτσια. Καιρός να ανανεώσουμε την παπουτσοθήκη μας. Και εσύ σκέφτεσαι: “Οχι, δεν θα αγοράσεις τακούνια, αφού εν τα φορείς και αγοράζεις τα και εν πεταξούμενα ριάλλια!”. Όταν πας στα καταστήματα σκέφτεσαι “ΟΥΥΥ ΙΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟ! Έχει χρυσαφούθκιααα! Και εν να φαίνουμαι 10 μέτρα με τούτα! Πέρκει μας δει και κανένα ψηλό παλικάρι!”.  Η κατάσταση τραγική αλλά εμείς εκεί: Γουστάρουμε τα τακούνια; Αυτά θα αγοράσουμε!

 

Δες: Εφευρέσεις που ονειρεύεται κάθε γυναίκα!

 

#4: Stilettos who???

tumblr_mx08hoOlVF1rb324eo1_500

Τα είδαμε 1000 φορές στο Sex and The City, γιατί ήταν το φάρμακο της Carrie. Χωρίς παπούτσι Manolo Blahnik δεν μπορούσε να ζήσει! Τα βλέπουμε και στα καθιερωμένα red carpet events, όπου όλες οι διασημότητες φοράνε stilettos. Δεν λέω, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τις πλατφόρμες ήταν μέγας, αφού είναι βολικότατες! Αλλά αυτός που σχεδίασε εκείνα τα μικροσκοπικά-λεπτά τακουνάκια, ήταν πολύ διαβολικός!

 

#5: Οδήγημα και τακούνια;

mbZ7JGd

Έβλεπα τη μαμά μου μια ζωή να οδηγά με τα τακούνια και μια μέρα τη ρώτησα: “Μα πώς τα καταφέρνεις;” και η κλασσική απάντηση: “Το συνηθίζεις“. Και έτσι το συνήθισα και εγώ ΑΛΛΑ είναι πολύ επικίνδυνο! Αν είναι αρκετά ψηλό τακούνι, πρέπει να τραβήξεις την καρέκλα σου πιο πίσω και έτσι απομακρύνονται πολύ τα χέρια από το τιμόνι. Οδηγάς σφιγμένα-νευρικά και επίσης δεν καταλαβαίνεις πόσο πολύ πατάς γκάζι και πόσο απότομα φρένο!

 

#6: Τακούνια και χορός! Ας γελάσω δυνατά!

high-hells-dancing-definitely-not-elegant

Τι να προσπαθήσεις να ισορροπήσεις είναι μια κουβέντα. Να χορέψεις όμως είναι η καλύτερη! Αν δεν είμαστε εξοικειωμένες με το νέο παπούτσι που φοράμε, “σάστα και εγύρασειν“! Και στο τέλος, εν να γύρεις και εσύ (πίστεψε με, επάθαμε τα όλες μας)!

 

#7: Το πιο τραγικό: Οι πτώσεις!

lie-photos-10-1

  • Θυμάμαι ένα καλοκαίρι έξω που το XS στο Makenzy έφα την χαμέ γιατί το τακούνι μου εχώθηκε μέσα σε μια τρυπούα του πεζοδρομίου και έχταρα ούλλο το γόνατο μου.
  • Θυμάμαι έφα την χαμέ πόξω που το ZOO γιατί εστραβωπάτησα (και εκατέστρεψα και το παπούτσι).
  • Θυμάμαι

Πρέπει να σας πω κι άλλα, για να σας αποδείξω πόσο ρεζίλι εν οι πτώσεις που τακούνια; Φυσικά παθαίνουν τα και τα μοντέλα, άρα καθυσηχαζομαστε και λίγο!

P.S. Ποτέ δεν κατάφερα να αποφασίσω αν είναι ok ή όχι να φοράμε τακούνια και ούτε θα τα καταφέρω! Μας αρέσει να τα φοράμε και ας πονάμε!

 

Δες επίσης: Τι σκέφτεται μια γυναίκα καθώς ετοιμάζεται να βγει έξω!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending