Συμφωνία Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Ρωσικό Πανεπιστήμιο ΜGIMO

Από τα κορυφαία στον κόσμο, που «βγάζει» την ελίτ της ρωσικής διπλωματίας

Με το Πανεπιστήμιο MGIMO, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, και από τα καλύτερα της Ρωσίας, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αυτή ήταν η μοναδική συμφωνία που υπέγραψε Κυπριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα με αντίστοιχο Ρωσικό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην Μόσχα.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ταξίδι του στην Μόσχα. Από την πλευρά του Ρωσικού πανεπιστημίου, τη συμφωνία υπέγραψε ο Πρύτανης του MGIMO, Ανατόλυ Τορκούνωφ.

«Η συμφωνία υλοποιείται από αύριο Παρασκευή, καθώς αναμένεται στην Κύπρο ο Δρ. Ντμίτρι Λαμπίν, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του MGIMO», δήλωσε ο κ. Δημητρίου, τονίζοντας πως οι σχετικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναβαθμίζονται περαιτέρω ύστερα από αυτή την συμφωνία. Ο κ. Δημητρίου πρόσθεσε πως σύντομα θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Πρύτανης του Ρωσικού πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο MGIMO (Κρατικό Ινστιτούτο της Μόσχας για τις Διεθνείς Σχέσεις) ιδρύθηκε το 1944, με στόχο να προετοιμάζει τους φοιτητές του για καριέρα στις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία. Από την δεκαετία του 1990, επεκτάθηκε και σε άλλα ακαδημαϊκά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων της δημοσιογραφίας, των οικονομικών, της διοίκησης επιχειρήσεων κοκ. Το Ρωσικό αυτό Πανεπιστήμιο θεωρείται επίσης κορυφαίο στις σπουδές ξένων γλωσσών, όπου διδάσκονται 56 γλώσσες. Τέλος, είναι μέλος της Ένωσης Επαγγελματικών Σχολών για τις Διεθνείς Σχέσεις.

«Μας τιμά ιδιαίτερα η συμφωνία αυτή με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, με βαριά παράδοση στις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία», δήλωσε ο κ. Δημητρίου. «Οι απόφοιτοι του καταλαμβάνουν ανώτατες θέσεις στο δημόσιο και σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι φοιτητές του προέρχονται από οικογένειες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, οικονομική και πνευματική ζωή του τόπου τους, που έφτασαν να γίνουν ακόμα και πρόεδροι ή πρωθυπουργοί στις πατρίδες τους», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Capture

Ανάμεσα στα θέματα που προβλέπονται από αυτή τη σημαντική συνεργασία είναι η ανταλλαγές αντιπροσωπειών και εκπροσώπων των Πανεπιστημίων, για απόκτηση εμπειριών και πληροφόρησης. Επίσης προβλέπονται: η ανταλλαγή καθηγητών, φοιτητών και προσωπικού των Πανεπιστημίων, η ανταλλαγή εκδόσεων, η προώθηση κοινών προγραμμάτων έρευνας και η από κοινού διοργάνωση συμποσίων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending