fbpx

12 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν ζήσει μόνοι τους σε σπίτι!

Η αλήθεια, όμως, είναι πως όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνεις ότι τα ενοίκια και οι λογαριασμοί είναι από τα πιο απολαυστικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν, αφού σου δίνει το χώρο και τα εργαλεία για να γράψεις μερικές από τις πιο ευτυχισμένες  σελίδες της ζωής σου και να βιώσεις εμπειρίες όπως οι παρακάτω:

 

1. Μπορείς να είσαι όσο τακτικός (ή τσαπατσούλης) θέλεις 

Είσαι ο κύριος και η καθαρίστρια του εαυτού σου. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος με λιγότερο καθαρές ή βρώμικες συνήθειες από ‘σένα, για να σου σπάει τα νεύρα και να καταλήγεις να τσακώνεσαι μαζί του. Όταν μένεις μόνος/η σου, μπορείς να εφαρμόσεις τη δική σου συχνότητα και σύστημα καθαριότητας, χωρίς κάποιος να σου υποδείξει πώς και πότε θα ξεσκονίσεις. Ή να σε στραβοκοιτάξει υπονοώντας ότι είσαι “υστερικος/ή” με την καθαριότητα. Υοur house, your rules. 

 

2. Την αίσθηση της κούρασης που αισθάνεσαι στην σκέψη του καθαρίσματος. 

Do-you-know-how-bored-I-was-today-I-came-this-close-to-actually-cleaning-the-house

Από την άλλη, ακόμα κι αν είσαι τέρας καθαριότητας δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πόσο εύκολα βρωμίζει ένα σπίτι, ακόμα κι αν μέσα σε αυτό ζει ένα άτομο. Από τα ρούχα μέχρι τις επιφάνειες, όλα χρειάζονται φροντίδα, επιμέλεια και πλύσιμο, εβδομαδιαίως.

  • Το χειρότερο; Ανήκουν όλα στην δική σου αρμοδιότητα.

 

  • Το καλύτερο; Η αισθήση πληρότητας που διαδέχεται την κούραση, (μόλις έχεις ολοκληρώσει το καθάρισμα και βυθιστείς στον καναπέ) είναι μοναδική!

 

3. Διαπιστώνεις πόσο καλά περνάς και με τον εαυτό σου 

Η αλήθεια είναι μέσα σου. Το ίδιο και οι τρόποι για να περάσεις καλά. Αυτή είναι η ευκαιρία να τους ανακαλύψεις, πράγμα που κρύβει μία παγίδα: Το γεγονός ότι, αναπόφευκτα, θα έρθουν οι στιγμές που το να αράξεις με τον εαυτό σου θα σου φαίνεται τόνους πιο διασκεδαστικό, από το να βγεις με τους φίλους σου.

 

4. Ο λόγος που μερικές φορές δεν ξυπνάς στην ώρα σου, είναι γιατί δεν είναι κανείς εκεί να σε βοηθήσεις να το κάνεις. 

Μένεις μαζί με την οικογένεια σου ή με συγκάτοικο; Υπάρχουν πιθανότητες να σε ξυπνήσει κάποιος και να σε βοηθήσει να σηκωθείς. Μένεις μόνος/η σου; Αν κλείσεις το ξυπνητήρι και δεν σηκωθείς μπορείς να κοιμηθείς άλλες 30 ώρες χωρίς να το καταλάβει κανείς (εκτός από τον καθηγητή/αφεντικό σου).

5. Τα ρούχα παύουν να είναι απαραίτητα. 

download

Με το που περάσεις την πόρτα του σπιτιού, το χρέος σου προς την κοινωνική ευπρέπεια έχει εκπληρωθεί. Τα ρούχα παύουν να είναι απαραίτητα (δεν ισχύει το ίδιο και για τις κουρτίνες) και μπορείς να κινείσαι ελεύθερα από το μπάνιο στο δωμάτιο, χωρίς να σε απασχολεί αν θα σε δει κανείς.  

 

6. Όλο το φαγητό στο ψυγείο σου ανήκει  

Εντάξει σίγουρα υπάρχουν και οι μέρες που το φαγητό σου δεν μπορεί να ταΐσει ούτε ψάρι, αλλά υπάρχουν κι αυτές που η αφθονία ξεχειλίζει από τα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου και εσύ κοιτάς περήφανη την αυτοκρατορία σου. Όλα θα γίνουν δικά σου, όποτε και όπως το θες!

 

Δες: Όλα όσα έχουμε κάνει ή σκεφτεί, αλλά δεν τα παραδεχόμαστε ΠΟΤΕ!

 

7. Τα πράγματα είναι λίγο πιο επώδυνα όταν είσαι άρρωστος/η

1010732.large

Όσο κι αν φωνάξεις, δεν θα έρθει ποτέ κανείςνα σου φτιάξει ένα τσαγάκι“, να σου βάλει θερμόμετρο, να σου φτιάξει κοτόσουπα ή να σου συμπαραστέκεται αν πονάς.  Πρέπει να φροντίσεις μόνος/η σου τον εαυτό σου. Εκείνη την στιγμή μοιάζει με βάσανο, αλλά η περηφάνια και το καμάρι που θα νιώσεις αργότερα για τον εαυτό σου, θα πάρουν πίσω όλη την δυσφορία.

 

8. Αν ξεχάσεις να πληρώσεις το τηλέφωνο, δεν θα έχεις τηλέφωνο. 

Είναι απίστευτο πόσο μεγάλη και υπεύθυνη νιώθεις στον έρχομο του πρώτου λογαριασμού έξω από την πόρτα σου. Ευτυχώς η επικοινωνία, ο ηλεκτρισμός, το ίντερνετ και το νερό, είναι αρκετά σημαντικά ώστε να είσαι συνεπής με τις οφειλές σου.

 

9. Το να μιλάς μόνος/η σου γίνεται φυσιολογικό

Δεν ειναι μόνο οι μονόλογοι που κάνεις για να βρεις τι να μαγειρέψεις αύριο ή τι υποχρεώσεις έχεις να φέρεις εις πέρας. Μπορεί να μιλάς στο πλυντήριο που δεν παίρνει μπροςστην μπλούζα που δεν βρίσκεις ή στο παντζούρι που μόλις χάλασε και αρνείται να συνεργαστεί (true story).

 

10. Μπορείς να κάνεις (σχεδόν) τα πάντα μόνος/η σου 

Λένε πως έχουμε δυνάμεις που δεν ξέρουμε. Ε, όταν μένεις μόνος/η σου ενεργοποιούνται. Κι έτσι ξαφνικά αποκτάς γνώσεις και ικανότητες τεχνικού (το πατζούρι που λέγαμε), υδραυλικού ή ηλεκτρολόγου που δεν ήξερες ότι έχεις. Φτάνεις σε ένα άλλο επίπεδο διανόησης. Τώρα ξέρεις να φτιάχνεις καζανάκι. Τώρα είσαι πιο δυνατός/ή.

 

11. Μερικές φορές σου λείπουν οι δικοί σου 

shutterstock_84264259

Όσο κι αν σε εκνεύριζε που η μητέρα σου άλλαζε θέση στα πράγματα σου ή σε ρωτούσε αν “θέλεις να σου καθαρίσει ένα φρουτάκι” ή ο πατέρας σου που έβαζε την τηλεόραση πολύ δυνατά, κάποιες φορές θέλεις να τους έχεις εκεί για μία αγκαλιά, μία συμβουλή, μία χαζοκουβέντα ή όχι άλλο ένα τηλεφωνικό καληνύχτα.

 

12. Δεν γίνεται να μην μαγειρεύεις 

When+you+are+home+alone+and+hungry_baad5e_5061871

Μια άλλη ιδιαίτερα ξεχωριστή και συναρπαστική ιστορία της ζωής σου είναι η μαγειρική. Ακόμα κι αν το ταξίδι αυτό ξεκινήσει άδοξα και κάπως αποτυχημένα, φήμες λένε πως στο τέλος σίγουρα αποκτάς μία τουλάχιστον σπεσιαλιτέ. Είναι αυτή πάνω από την οποία κουβεντιάζεις, γελάς και τσουγκρίζεις το ποτήρι σου όταν τη φτιάχνεις για τα αγαπημένα σου άτομα που έρχονται να σε επισκεπτούν.

Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

Δες επίσης: 10+1 πράγματα που κάνεις όταν είσαι μόνος/η και ΠΟΤΕ δεν παραδέχεσαι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending