fbpx

FLASHBACK: Παλιές τάσεις της μόδας που ακολουθούσαμε!

Πολλοί λένε πως η μόδα είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται. Κάτι βέβαια που και εμείς έχουμε παρατηρήσει συχνά, εφόσον έρχονται στη μόδα αξεσουάρ και ρούχα που ήταν….τον καιρό των γονιών μας! Τους κοροϊδεύαμε για αυτά που φόραγαν δε λέω, αλλά τώρα που τα φοράμε εμείς δε θέλουμε τσιμουδιά! Βλέποντας λοιπόν τις τάσεις μόδας, αναπολώ πολλές φορές παλιές συνήθειες και ενδυμασίες που είχαμε και λέω…. «oh mon Dieu» !

  1. Nomination/Morellatonomination-mothers-day-bracelets

Κάτι σας λέει, κάτι σας λέει. Ναι! Αυτά τα γκρίζα, σιδερένια τετραγωνάκια που είχαμε με μανία να φοράμε 3-4 στη σειρά. Καιγόμασταν βέβαια να βάλουμε κάτι ωραίο σε ένα τετραγωνάκι έτσι ώστε εμάς να είναι ξεχωριστό και πιο ωραίο από των άλλων! Αυτά όσον αφορά τα Nomination.

Morellato: Αυτή τη φορά πολλά ορθογώνια μαζί, με στρασάκια και επέλεγες είτε χρυσό, είτε ασημί, είτε μπλε αν θυμάμαι καλά! Σε αυτά δεν έβαζες σχεδιάκια ή αρχικά κάποιου αγαπημένου σου, φορούσες ξανά 3-4 και συνήθως τα συνδύαζες με το ρολόι σου!

 

 

  1. Πλατιά ζώνη στη μέσηhow-to-wear-wide-black-leather-belt-with-tripple-buckle-straps

Ένα από αυτά που θέλω να ξεχάσω. Ανεξαρτήτως ρούχων, πολλές από εμάς σκεφτόμασταν «Είναι στη μόδα αυτή η ζώνη, ΠΡΕΠΕΙ να τη φορέσω». Έτσι και κάναμε. Φανέλα; Φόρεμα; Πουκάμισο; Παντού, παντού, παντού συνδυαζόταν! Μας πήγαινε; Δεν μας πήγαινε; Δεν πειράζει! Έτσι και αλλιώς είναι στη μόδα! Θυμάμαι μάλιστα, πηγαίναμε σε καταστήματα ρούχων και η πωλήτρια πάντα μας έφερνε και μια πλατιά ζώνη και μας έλεγε «τώρα είσαι τέλεια, έτοιμη»!

 

 

  1. Έντονα γυαλιστερά φορέματαarticle-2241472-164C9EB1000005DC-336_634x887

Ναι, ναι, αυτά που από πάνω ως κάτω γυάλιζαν και είχαν διάφορα σχέδια – κι αυτά γυαλιστερά! Κεραυνοί; Αστέρια; Καρδιές; Όλα να γυαλίζουν! Μια τάση μικρού χρονικού διαστήματος, που πολλές από εμάς θα θέλαμε να ξεχάσουμε!

 

Δες: Ενδυματολογικά TIPS ανάλογα με το σωματότυπό μας!

 

  1. Leg WarmersLegWarmers

Κάτι που γίνεται και σήμερα, όμως σε ήπιους ρυθμούς και σε καταστάσεις που στα αλήθεια ταιριάζουν! Στο σχολείο συγκεκριμένα, ήταν έντονη η εμφάνισή τους! Αυτές οι «κάλτσες» πάνω από τα παντελόνια οι οποίες είχαν δύο σκοπούς:

α) να μην φαίνεται η κάλτσα μας διότι είναι κοντό μας το παντελόνι

β) όντως να ζεσταίνεται το πόδι μας.

Το άσχημο τότε, ήταν πως σε κάθε περίπτωση κάπου θα το «ταιριάζαμε».

 

  1. Ζικ Ζακ γιρλάνταamy-adams-435

Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα! Που μουρμουρούσα συνεχώς και έψαχνα αυτή τη ζικ ζακ γιρλάντα! Τη θέλω, τη, θέλω, τη θέλω! Είναι της μόδας! Κάνει τα μαλλιά ομορφότερα! Κι όμως, αρκετές από εμάς την είχαμε και τη φορούσαμε συχνά. Μάλιστα, όταν τη φορούσαμε ακούγαμε σχόλια «Από πού την αγόρασες;» «Είναι τέλεια η γιρλάντα σου!» «Να τη φοράς συχνά και σου πηγαίνει»  και πολλά, πολλά άλλα!

 

  1. Τα μαλλιά σαντουιτς, φρυγανιέρα, ζικ ζακ347a2108e0042a0275410cbd29c3fde3

Πραγματικά, υπάρχει κάποια ακριβής λέξη για τέτοια μαλλιά; εκεί το ακούω σάντουιτς, αλλού φρυγανιέρα, αλλού ζικ ζακ! Πόσες άλλες λέξεις υπάρχουν για να τα περιγράψουν; Όπως και να έχει, ένα διάστημα αυτά τα μαλλιά ήταν τις μόδας. Πήγαινες σε καφετέριες τη νύχτα και έβλεπες τουλάχιστον 3 κοπέλες με αυτό το στυλ! Τώρα είναι πολύ πολύ πιο λίγες και όταν τις βλέπουμε λέμε «πούύύ τζαιρός!!» Για τις κομμώτριες; Μεγάλο ταλέντο και ατού (ποια είναι η κομμώτριά σου; Είναι απίστευτη!)

 

Υ.Γ. Μερικές από τις πιο πάνω τάσεις υπάρχουν και στις μέρες μας, όμως με την αντίθεση πως σήμερα είναι σε πιο ήπιους ρυθμούς και σε καταστάσεις που ταιριάζουν! Δε λέω ότι δεν είναι ωραίες! 😉  

Δες επίσης: Boy-Trends που δεν θα μας λείψουν από τα ’90s!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending