ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ METAΞΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεργάζεται με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, με σκοπό τη συνεργασία σε ερευνητικούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας, η οποία υπογράφηκε από τους διευθυντές των Μονάδων, κ. Νίκο Χατζηαργυρίου (Ερευνητική Ομάδα Smart RUE) και κ. Γιώργο Η. Γεωργίου (Ερευνητική Μονάδα ΦΩΣ), παρουσία του Προέδρου της Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ, κ. Βενιζέλο Ευθυμίου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συμμετοχή, από κοινού, σε ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και ανταλλαγές ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών. Οι δύο Μονάδες είναι αναγνωρισμένες για τα επιτεύγματά τους στους τομείς της ενέργειας και η συνεργασία τους θα βοηθήσει να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο στον ανταγωνιστικό χώρο της ενέργειας.

Η Ερευνητική Ομάδα Smart RUE ανήκει στο Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει ως κύρια δραστηριότητα την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας στο αντικείμενο των Ευφυών Δικτύων (Smart Grids). Η Ομάδα δραστηριοποιείται στην μελέτη και επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον βέλτιστο σχεδιασμό και λειτουργία των σύγχρονων Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με αυξημένη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Διεσπαρμένης Παραγωγής και ευέλικτων φορτίων. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται, εκτός των άλλων, προηγμένες τεχνικές ελέγχου και πληροφορικής. Η Ομάδα Smart RUE εκπροσωπείται σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως η European Technology Platform for Smart Grids, DERlab, CIGRE και IEEE. Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και τεχνικά εργαστήρια και έχει να επιδείξει ένα μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και στα πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» ανήκει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Δημιουργήθηκε για να συμβάλει ουσιαστικά στον ερευνητικό τομέα και την τεχνολογική ανάπτυξη ζητημάτων που αφορούν την ενέργεια στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαθέτει μια πολυεπιστημονική ομάδα, με μέλη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και αντιπροσώπους της βιομηχανίας. Η Μονάδα «ΦΩΣ» ασχολείται με θέματα «ενέργειας» και συγκεκριμένα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  με τη διεσπαρμένη παραγωγή, με την ανάπτυξη έξυπνων δικτύων και μικροδικτύων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αποθήκευσης, της ηλεκτρικής κίνησης και υποστηρικτικών τεχνολογιών (ICT κλπ.). Η Μονάδα «ΦΩΣ» εκπροσωπείται σε διεθνής και ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως το DERlab, EUREC και European Technology Platform for Smart Grids.

Επικοινωνία:

Ερευνητική Ομάδα Smart RUE

(Smart grids Research Unit of the Electrical and Computer Engineering School)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών

eavlon@power.ece.ntua.gr

http://www.smartrue.gr

τηλ. +30-2107723699

 

Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ

Πανεπιστήμιο Κύπρου

foss@ucy.ac.cy

http://www.foss.ucy.ac.cy

τηλ. 22894329

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending