fbpx

UNISPORTS: Αγγίζει τον τίτλο το Πανεπιστήμιο Κύπρου (PHOTOS)

Βάσεις τίτλου έβαλε το βράδυ της Πέμπτης το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού επικράτησε του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus (1-0) στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών παίρνοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με αυτή τη νίκη οι περσινοί πρωταθλητές έφτασαν τις 2 (μαζί με εκείνη στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και υπολείπονται ακόμα 1 για να στεφθούν και φέτος πρωταθλητές.

Χρυσός σκόρερ ο Βασίλης Χρυσάνθου στο 63ο λεπτό με κοντινό πλασέ. Πάθος και δύναμη τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα.

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις ξεκίνησε το ματς  με τους γηπεδούχους του Πανεπιστημίου Κύπρου να προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus από την πλευρά του με σφιχτή άμυνα και κέντρο στόχευε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τα καρέ του Ξενοφώντος χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Με το πέρασμα του χρόνου μάλιστα το Πανεπιστήμιο που εδρεύει στην επαρχία Λάρνακας ισορρόπησε το παιχνίδι έχοντας και το πρώτο σουτ στον αγώνα. Σουτ που απόκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Λίγο αργότερα μάλιστα, το UCLAN έφτασε μια ανάσα από το 0-1. Το σουτ του Αντώνη Βασιλείου, ωστόσο, λίγο έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ξενοφώντος με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δηλαδή, να προσπαθεί να περάσει το ρυθμό του μόνο που σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο οι προσπάθειες μπροστά από τις 2 εστίες ήταν σαφώς περισσότερες.

Το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους με την μπάλα όμως να περνά λίγο άουτ. Στη συνέχεια, το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus έφτασε κοντά στο γκολ 2 φορές χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αρχικά μια μπαλιά από τα αριστερά πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους ροζ.  Ένα φάουλ από τα αριστερά απόκρουσε με γροθιές ο Ξενοφώντος αποσοβώντας για λίγο τον κίνδυνο ενώ στην εξέλιξη της φάσης πλασέ αποκρούστηκε στη γραμμή τέρματος από αμυνόμενους των γαλαζοκιτρίνων.

Κάπου εδώ όμως ίσχυσε ο γνωστός άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου με την μπάλα να τιμωρεί και το Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι αυτό που σκόραρε. Ήταν το 63ο λεπτό και ένα φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά, ο Χρίστος Βαλιαντής έκανε τη σέντρα με τον Χρυσάνθου να ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα και να νικά τον Μαύρου (0-1) βάζοντας έτσι την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έψαξε και ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει τη  νίκη αλλά ένα σουτ κατέληξε σε κόρνερ ενώ με το πέρασμα του χρόνου και όσο φτάναμε κοντά στη λήξη το παιχνίδι των γηπεδούχων περιορίστηκε σε κατοχή της μπάλας και ροκάνισμα του χρόνου αφού δεν ήθελαν με τίποτα να χαθεί το σημαντικό προβάδισμα.

Το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus δεν τα έβαλε κάτω και δημιούργησε ευκαιρίες για την ισοφάριση, εξακολουθούσε να παρουσιάζεται όμως άστοχο και άτυχο στην τελική προσπάθεια. Πρώτα, ο Γιώρκας προσπάθησε να νικήσει με λόμπα τον αντίπαλο κήπερ με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ο  Αβραάμ απέφυγε από τα αριστερά τον Ξενοφώντος, πλάσαρε, λίγο πριν την τελική γραμμή όμως βρέθηκε ο Κουγκούρης που σαν από μηχανής Θεός απεσόβησε το 1-1. Τελευταία καλή φάση στον αγώνα και πάλι για το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus αλλά την μπαλιά από αριστερά του Αβραάμ δεν πρόλαβε προ κενού τέρματος ο Βασιλείου.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη και το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus να μέμφεται την τύχη του.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

Πανεπιστήμιο Κύπρου:  Ξενοφώντος, Μιλής, Εγκωμίτης, Νικολάου, Παπαδόπουλος, Αναστασίου, Κουγκούρης, Παναγιώτου, Παπαναστασίου, Χριστοφή Α., Βαλιανζής, Χριστοφή Δ., Χρυσάνθου, Κρασά, Χατζηγεωργίου, Παυλίδης, Σπύρου.

Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus: Μαύρου, Κεττής, Χαραλάμπους, Αντωνίου, Γεωργίου, Παύλου, Αβραάμ, Πετούσης Μ. , Βασιλείου, Γιώρκας, Θεοχάρους, Ψωμάς, Στυλιανού, Αττάς, Πετούσης Χ. ,Σιαμμάς, Αυξεντίου.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending