fbpx

FREDERICK: Το Πανεπιστήμιο Frederick τίμησε την «Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας»

Έτσι και αλλιώς, η Κοινωνική Εργασία δεν σταματά ποτέ, δεν γνωρίζει σύνορα, μέρες, μήνες και χρόνο. Δυστυχώς, οι ανάγκες για τη στήριξη της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας με κάθε τρόπο είναι τεράστιες και είναι παντού.

Με αυτά κατά νου, για άλλη μία χρονιά το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Frederick, τίμησαν τη φετινή «ειδική μέρα» που έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ανάμεσα στ’ άλλα, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Τμήματος, ετοίμασαν ένα μικρό video το οποίο αφενός προβλήθηκε στην ειδική εκδήλωση που έγινε στις 17 Μαρτίου και αφετέρου εντάχθηκε στο μεγάλο φιλμ του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (IASSW).

71923079

Η ειδική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Frederick, είχε τον τίτλο «Δίνουμε φωνή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και δόθηκε βήμα σε συμπολίτες μας που έχουν βιώσει τις διακρίσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Έτσι, αφενός καταφέραμε για λίγο έστω να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των συνανθρώπων μας και αφετέρου δόθηκε η ευκαιρία στους φοιτητές μας, στους μελλοντικούς επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς να ενημερωθούν, να κουβεντιάσουν και να μάθουν από «πρώτο χέρι».

Συναντήθηκαν εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» άνθρωποι με παραπληγία – τετραπληγία , άνεργοι, μονογονιοί, συμπολίτες μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, μετανάστες, θύματα σωματεμπορίας, άτομα τρίτης ηλικίας, ανάδοχοι γονείς και άτομα με διατροφικές διαταραχές. Άνθρωποι που πολλές φορές πέφτουν θύματα των στερεοτύπων και της βίας. Γιατί βέβαια, η μη αποδοχή της διαφορετικότητας του Άλλου, είναι ένα είδος βίας.

Capture

Στην εκδήλωση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, αναδύθηκαν από τους προσκεκλημένους μας, οι ανάγκες για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και η σπουδαιότητα του ρόλου που καλούνται να παίξουν οι Κοινωνική Λειτουργοί.

Πάνω από όλα, διατρανώθηκε η πίστη όλων στον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια χωρίς διακρίσεις.

Capture

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending