fbpx

Οι 10 χειρότερες συμβουλές δίαιτας που πρέπει να αποφύγετε!

Ποιες διατροφικές συμβουλές δεν πρέπει να ακολουθήσετε ποτέ;

 

Τα λίπη δεν κάνουν καλό

Τα λίπη που βρίσκονται σε τροφές όπως τα τσιπς και τα μπισκότα αυξάνουν τη χοληστερόλη. Αλλά τα καλά λίπη, που βρίσκονται σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και ο σολομός, προστατεύουν την καρδιά και την υγεία γενικότερα.

 

Τα Σαββατοκύριακα τρώμε ό,τι θέλουμε

die_1919426a

Τα Σαββατοκύριακα συνηθίζουμε να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω, να μην πηγαίνουμε γυμναστήριο, να πίνουμε λίγο παραπάνω αλκοόλ και γενικά να τρώμε περισσότερα, καίγοντας λιγότερα, που σημαίνει πως άμα έχεις χάσει μισό κιλό από Δευτέρα ως Παρασκευή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξαναπάρεις πολύ γρήγορα.

 

Μασάμε τσίχλα για να μας κοπεί η όρεξη

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο ανακάλυψαν πως η τσίχλα μειώνει τη γευστικότητα των υγιεινών τροφών. Αν μασήσεις τσίχλα πριν το δεκατιανό, για παράδειγμα, η σοκολάτα γάλακτος θα μοιάζει ξαφνικά πολύ καλύτερη ιδέα από τα στικ καρότου.

 

Αγαπάμε την πρωτεΐνη

Protein-Diets-for-Weight-Loss

Το σώμα έχει ανάγκη από τρία μακροθρεπτικά συστατικά: Την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες και το λίπος. Για αυτό δεν βγάζει νόημα το να επικεντρώνεσαι μόνο στην κατανάλωση πρωτεΐνης. Όχι μόνο στερείσαι φυτικές ίνες και άλλα αντιοξειδωτικά, αλλά διατρέχεις και τον κίνδυνο να καταναλώσεις υπερβολικά πολύ περισσότερο λίπος και αυτό με τη σειρά του ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

 

Μην τρως κρέας

Absurdly Small Diet Meal

Το βοδινό κρέας είναι πολύ καλή πρωτεΐνη και φανταστική πηγή σιδήρου. Το πρόβλημα υπάρχει όταν το τρώμε μαζί με μπέικον, τυρί και onion rings.

 

Δες: 8 δημοφιλείς μύθοι για τη διατροφή!

 

Τρώμε λιγότερη γλουτένη

Δεν υπάρχει κανείς που να έχει αποδείξει επιστημονικά ότι η γλουτένη παχαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι τρώμε υπερβολικά πολλά επεξεργασμένα δημητριακά, όπως τροφές από άσπρο αλεύρι.

 

Πρέπει να τρώμε κάθε δύο ώρες

diet_main

Εδώ πρέπει να προσέξετε αρκετά – εάν θέλετε να τρώτε κάθε δύο ώρες για να καταπολεμήσετε την πείνα, τα γεύματα που καταναλώνετε κάθε φορά θα πρέπει να είναι πολύ πολύ μικρά. Αλλιώς θα έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

 

Σοκολάτες και τηγανιτά ποτέ

simple-diet-changes-400x400

Με προσεκτικό προγραμματισμό, μπορείς να ενδίδεις στην αγαπημένη σου λιχουδιά , μία στο τόσο.

 

Όσο πιο ωμό τόσο καλύτερα

dukan_main

Αρκετές έρευνες έχουν ανακαλύψει πως ο τρόπος που μαγειρεύουμε το φαγητό – στο φούρνο, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, κλπ – πράγματι έχει μεγάλη σημασία. Μπορεί λοιπόν κάποιες τροφές να είναι καλύτερες ωμές, αυτό όμως δεν είναι γενικός κανόνας.

 

Πιες άπαχο γάλα

The-Weight-Loss-Tips-for-Women-to-be-Followed

Η αλήθεια είναι πως τα γαλακτοκομικά περιέχουν λίπη, αλλά αρκετές έρευνες του Harvard έχουν βρει πως τελικά, τα κορεσμένα λιπαρά συστατικά του γάλακτος, όταν είναι υψηλής ποιότητας, μας κάνουν καλό. Το να βγάζεις όλα τα λίπη από το γάλα αλλάζει τον τρόπο που αυτό επιδρά στο ανθρώπινο σώμα – αυτό μπορεί να μας το κάνει πιο δύσκολο να χορτάσουμε.

Πηγή: fanpage.gr

 

Δες επίσης: H.I.I.T it! Κάψτε τριπλάσιες θερμίδες με λιγότερο χρόνο άσκησης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending