fbpx

5 Super-τροφές για την ενίσχυση του εγκεφάλου και του μεταβολισμού σας!

Διάβασμα, εργασίες, εξετάσεις, και το τέλος της χρονιάς να πλησιάζει. Όλοι τρέχουμε πυρετωδώς να καλύψουμε υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, ε πόσα να αντέξει αυτό το μυαλό. Τις πιο πολλές φορές καταφεύγουμε στο ελιξίριο όλων των φοιτητών που δεν είναι άλλο από την καφεΐνη και τη ζάχαρη, ουσίες οι οποίες βεβαίως μας δίνουν τρελούς ρυθμούς ενέργειας, για περιορισμένο χρόνο.

Τι κι αν σας έλεγα πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το πνευματικό σας δυναμικό; Εκτός από την άσκηση, πολύ σημαντική για τον εγκέφαλο είναι και η διατροφή. Η τροφή ως συνήθως επιλέγεται με βάση των αναγκών του καθενός από εμάς, κάποιοι για χάσιμο βάρους, άλλοι για την βελτίωση της εικόνας του σώματος (μυϊκή μάζα). Αλλά φανταστείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φαγητό ως έναν τρόπο υποστήριξης της λειτουργίας του εγκεφάλου .

 

Πιο κάτω θα βρείτε 5 τροφές οι οποίες βοηθούν στην καύση λίπους και την τόνωση του εγκεφάλου.

 

1. Αβοκάντο

mango-avocado-smoothie-2

Μπορεί να σας έχουν πει ότι τα αβοκάντο είναι λιπαρά . Μην αφήσετε αυτές τις φήμες να σας αποτρέψουν από την κατανάλωση τους. Αυτά είναι όλα τα υγιή λίπη . Τα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης και επίσης βοηθούν στην αύξηση ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Καθώς αυτό το υψηλό ποσοστό βιταμινών και μετάλλων μπορεί να ενισχύσει το νευρική αλληλεπίδραση και την προστασία του εγκεφάλου από εγκεφαλικό επεισόδιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο ως ένα μέρος σε κάθε σας γεύμα. Φάτε το με ομελέτα για πρωινό. Προσθέστε το σε κάθε σάντουιτς ή μια σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο . Μπορείτε ακόμη και να το φάτε μόνο του με λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο και αλάτι ως σνακ.

 

2. Σολoμός

Baked Salmon

O σολομός είναι εξαιρετικά πλούσιος σε ωμέγα λιπαρά οξέα που ονομάζονται DHA . Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου . Ειδικά στη μνήμη και στις καθημερινές δραστηριότητες όπως η οδήγηση του αυτοκινήτου ή ακόμη και τα ψώνια .
Ο καλύτερος τρόπος για να τοn προσθέσετε στην διατροφή σας είναι να τον φάτε με τυρί cottage σε σάντουιτς για πρωινό, αυτό είναι το απόλυτο γεύμα πρωτεΐνης και ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε την μέρα σας.

 

Δες: Οι 10 χειρότερες συμβουλές δίαιτας που πρέπει να αποφύγετε!

 

3. Αμύγδαλα
Pumpkin-Spiced-Nutty-Granola

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι μια super τροφή, αλλά τα αμύγδαλα είναι μεταξύ των καλύτερων . Γιατί; Επειδή είναι γεμάτα από βιταμίνη Ε που βοηθά στην αύξηση της δραστηριότητας του εγκεφάλου . Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες, για πρωινό σε μούσλι ή και στα δημητριακά σας. Ή επίσης πολύ απλά να έχετε ένα σακουλάκι στο γραφείο σας για σνακ.

 

4. Σπανάκι

spinach

Το σπανάκι είναι εξαιρετικά υγιές (γι’ αυτό άλλωστε και ο Ποπάι το κατανάλωνε μανιωδώς). Εκτός από τις θρεπτικές του αξίες το σπανάκι έχει εξαιρετική επίδραση στον εγκέφαλό μας. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου και άλλων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, τα οποία επιτρέπουν μεγαλύτερη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Εκτός από αυτό, βοηθά επίσης τους υποδοχείς των κυττάρων του εγκεφάλου να επιταχύνουν τη μετάδοση των μηνυμάτων. Ωμό ή μαγειρεμένο, το σπανάκι είναι εξίσου γευστικό. Ωστόσο, το ωμό σπανάκι περιέχει περισσότερες βιταμίνες. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες ή σε μια σούπα με κοτόπουλο ή παραγγείλετε το ως δεύτερο πιάτο , αν είστε σε ένα εστιατόριο . Το σπανάκι είναι επίσης τέλειο με μήλο , τζίντζερ και σέλινο σε ένα smoothie.

 

5. Μούρα

Fresh Berries

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, οι διάφοροι τύποι μούρων προστατεύουν τον εγκέφαλο από το άγχος και την πρόωρη γήρανση. Έχουν επίσης συνδεθεί με τη βελτίωσης της μνήμης και της μάθησης. Έτσι τώρα που κοντεύει η εξεταστική περίοδος είναι ένας καλός και εύκολος τρόπος να βοηθήσετε όσο πιο πολύ μπορείτε το μυαλό σας.
Προσθέστε τα στο γιαούρτι σας για πρωινό η φτιάξτε μια φρουτοσαλάτα με πεπόνι, μάνγκο, ακτινίδιο, σταφύλια και τζίντζερ σε μορφή smothie.

 

Ενσωματώστε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας και βοηθήστε στην ενίσχυση του εγκεφάλου σας και του σώματος σας!

 

Δες επίσης: Let’s H.I.I.T it – Κάψε τριπλάσιες θερμίδες με λιγότερο χρόνο άσκησης (βίντεο)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending