Εκπαίδευση Διακριθέντων Μαθητών σε Διαγωνισμούς Πληροφορικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί πληροφορικής για μαθητές που διοργανώθηκαν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) και τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ), με την υποστήριξη του ECDL (European Computer Driving Licence).

Συγκεκριμένα, το CCS διοργανώνει κάθε χρόνο την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (Διαγωνισμός Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) για Μαθητές Λυκείου που αποβλέπει στην επιλογή της ομάδας που θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στις διοργανώσεις της Διεθνούς και Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής. Επίσης συνδιοργανώνει με το ΣΥΚΑΠ τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής για Μαθητές Γυμνασίου για τον εντοπισμό ταλαντούχων μαθητών με σκοπό να τύχουν ειδικής εκπαίδευσης και προετοιμασίας για συμμετοχή σε διεθνείς Διαγωνισμούς.

Οι διακριθέντες μαθητές και των δύο διαγωνισμών παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια από τις 15 μέχρι τις 17 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα σεμινάρια δίδαξαν οι καθηγητές του ευρωπαϊκού Γιώργος Στυλιανού και Δημήτρης Χατζηλούκας καθώς ο καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλας Παπασπύρου. Επίσης, δίδαξαν καθηγητές πληροφορικής Μέσης εκπαίδευσης και παλιοί διαγωνιζόμενοι. Μετά το τέλος του camp όσοι είχαν διακριθεί στον Β γύρο της ολυμπιάδας πληροφορικής, συμμετείχαν σε εξέταση για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι στο Καζακστάν.

Τα σεμινάρια και γενικά η όλη διοργάνωση δε θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών που εμπλέκονταν καθώς και την ουσιαστική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Capture

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending