fbpx

Πώς να ελέγξεις την πείνα σου ΠΡΙΝ καν αρχίσει!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένες τροφές είναι ανθυγιεινές. Ότι μια κακή διατροφική πρόσληψη μπορεί να γίνει η αιτία διαφόρων προβλημάτων υγείας. Γιατί λοιπόν πολλοί από εμάς, πολύ απλά, το βρίσκουμε δύσκολο να πούμε ΟΧΙ;

Ο κύριος λόγος είναι, ότι όταν η λαχτάρα να φάμε κάτι είναι στο μυαλό μας, τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να σταματήσουιμε να το σκεφτόμαστε. Πολύ απλά θέλουμε να το καταβροχθίσουμε, με αποτέλεσμα να προσθέτουμε έξτρα θερμίδες στην διατροφή μας.

junk-food-eating

Βέβαια υπάρχει λύση σε αυτό, (δύσκολη μεν, αλλά εφικτή): να σταματήσουμε τους πόθους πριν καν αρχίσουν. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κοντρολάρετε τις λαχτάρες σας!

 

Ορίστε ημερήσια τακτά χρονικά διαστήματα για να τρώτε.

Eat-before-sleep-stomach-damage-habit

Ως άνθρωποι, είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Αν υπάρχει μια ρουτίνα στο πρόγραμμα διατροφής μας, τότε πολύ πιο εύκολα μπορούμε να το ακολουθήσουμε . Έτσι θα ξέρουμε ακριβώς πότε θα είναι το επόμενο μας γεύμα και θα μπορούμε να ελέγξουμε όποιες τυχόν λαχτάρες δημιουργηθούν. Όταν υπάρχει μια αρμονία στο μυαλό μας, τότε πιο δύσκολα χάνουμε τον έλεγχο.

 

Σιγουρευτείτε ότι μετά απο κάθε γεύμα είστε πλήρεις.

Eat-from-small-plates

Εάν αφήσετε τον εαυτό σας να πεινάσει πάρα πολύ, σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε οποιονδήποτε πειρασμό. Αν νιώσετε πως δεν αντέχετε μέχρι το επόμενο σας γεύμα, κρατήστε τον εαυτό σας πλήρη και ενυδατωμένο με άφθονο πόσιμο νερό και συνδυάσετε το με πηγές φυτικών ινών:

  • βολβώδη λαχανικά,
  • φασόλια,

 

  • πλιγούρι βρώμης,

Είναι υγιείς και γεμίζουν το στομάχι σας σαν σφουγγάρι. Δεν αφήνουν χώρο για ανθυγιεινά σνακ.

 

Δες: 5 Super-τροφές για την ενίσχυση του εγκεφάλου και του μεταβολισμού σας!

 

Διατηρείστε ένα κουτί έκτακτης ανάγκης.

eatthis

Μια καλή ιδέα είναι να έχετε πάντα μαζί σας ή στους χώρους που περνάτε τις πιο πολλές σας ώρες, υγιεινά σνακ.

Για παράδειγμα:

  • φρέσκα φρούτα
  • ξηρούς καρπούς
  • λαχανικά
  • τυρί cottage

Ο,τιδήποτε που μπορεί να “σβήσει” το αίσθημα της πείνας σας και να σας κρατήσει μακριά απο κάποιο λαχταριστό πειρασμό.

 

Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο.

exercise-happiness-1

Η πλήξη. Όταν οι μικρές λαχτάρες σας μετατρέπονται σε “τέρατα” και το σώμα σας “κραυγάζει” για τροφή. Έτσι, είναι σημαντικό να κρατήσετε το μυαλό και το σώμα σας απασχολημένο. Πηγαίνετε για τρέξιμο, κάνετε κάποιου είδους άσκηση ή ακόμη διαβάστε ένα βιβλίο. Βάλτε τον εαυτό σας σε κάτι που χρειάζεται την πλήρη προσοχή σας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιοδήποτε πειρασμό, με κακές διατροφικές επιλογές.

 

Αν είστε από εκείνους που θεωρούν δύσκολο να αντισταθούν στους πειρασμούς: Aκολουθήστε αυτές τις συμβουλές, για να βοήθησετε τον εαυτό σας να καταπολεμήσει την πείνα!

 

Δες επίσης: Ένα κυκλικό workout για να είμαστε έτοιμοι για τις παραλίες! (βίντεο)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending