Ημερίδα: «ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Η Ερευνητική Ομάδα NESTOR του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Εμπλοκή της Oικογένειας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του εσωτερικού Ερευνητικού Προγράμματος Familial Involvement in Higher Education”, που χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, στις 16:00, στην Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου- Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Στην Ημερίδα, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα γενικά ευρήματα της έρευνας που αφορούν στην εμπλοκή της οικογένειας στην ανώτατη εκπαίδευση των παιδιών τους. Η παρουσίαση των ευρημάτων θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται οι οικογένειες στην πανεπιστημιακή ζωή των προπτυχιακών φοιτητών/τριών, καθώς επίσης και στις στάσεις και απόψεις των γονέων, φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων όσον αφορά στην εμπλοκή των οικογενειών στις σπουδές των προπτυχιακών φοιτητών/τριών.

Η Ημερίδα αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εν λόγω ερευνητικού προγράμματος. Στο δεύτερο μέρος θα οργανωθεί συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, στην οποία θα συμμετάσχουν φοιτητές, μέλη οικογενειών φοιτητών/τριών και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα της οικογενειακής εμπλοκής στη βάση της ανακοίνωσης των γενικότερων ευρημάτων της έρευνας που θα έχει προηγηθεί.

Την συζήτηση θα συντονίζει δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Καπαρής.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ερευνητικού προγράμματος: http://ucy.ac.cy/nestor/FamilyInvinHE.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending