fbpx

Ημερίδα: «Κοινωνική στήριξη της οικογένειας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης»

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής  Ανθρωπιστικών και  Κοινωνικών  Επιστημών,  του  Πανεπιστημίου  Frederick, σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού και το Δήμο Λεμεσού, διοργανώνουν Επιστημονική Εκδήλωση την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, με θέμα:

   «Κοινωνική στήριξη της οικογένειας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης».

Η Ημερίδα θα φιλοξενηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων  της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Οι εργασίες, θα διαρκέσουν από τις 9.00 μέχρι τις 18.00.

Η Επιστημονική Ημερίδα, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  το 1993 για να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κρατικοί, δημοτικοί, εκκλησιαστικοί, εθελοντικοί και κοινωνικοί οργανισμοί πρόνοιας, ευημερίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, που ενεργοποιούνται στις πολιτικές και στις δράσεις κοινωνικής στήριξης οικογενειών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι  η κοινωνική ευαισθητοποίηση πολιτών, επαγγελματιών και οργανωμένων συνόλων, από την ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο και το εξωτερικό, για τις κοινωνικές ανάγκες και τα βιώματα στέρησης και ευαλωτότητας των οικογενειών και των μελών τους, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ημερίδα  επιδιώκει να αναδείξει και να προβάλει όλες τις υφιστάμενες καλές πρακτικές των φορέων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης της χώρας μας, που θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις σχετικά με τις δράσεις τους, με στόχο να διαχυθεί και ενισχυθεί η δράση τους και να προωθηθεί η οριζόντια συνεργασία, συντονισμός και δικτύωσή τους. Επίσης, επιδιώκει να αναδείξει τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις, για ενεργές και αποτελεσματικές δράσεις κοινωνικής στήριξης των οικογενειών στην Κύπρο.

Οι εργασίες της ημερίδας απευθύνονται, σε επαγγελματικά στελέχη και εθελοντές υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών πρόνοιας, ευημερίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, σε ακαδημαϊκούς, σε εκπαιδευτικούς, σε φοιτητές κοινωνικής εργασίας και  κοινωνικών επιστημών και ασφαλώς σε ευαισθητοποιημένους ενεργούς πολίτες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Προσκαλούνται, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (το αργότερο μέχρι τις 11 Μαΐου) με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, που βρίσκεται στην παρούσα σελίδα ή πατώντας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δημήτρη Χ’ Χαραλάμπους, στο 99202988.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending