fbpx

UNIC: Παν. Λευκωσίας και AIPS παρουσίασαν το νέο Master για την Aθλητικογραφία

Νέο  μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master), μοναδικό στον κόσμο,  στην Αθλητικογραφία (Sports Media) εγκαινιάζει  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στόχος η βελτίωση των γνώσεων των αθλητικογράφων  και ο συνδυασμός της  πρακτικής γνώσης με την ακαδημαϊκή. Το νέο Master παρουσίασαν  στην Αθήνα, ηγετικά στελέχη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και  της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Αθλητικού Τύπου Ευρώπης ( AIPS Europe), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε αίθουσα του αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης.

Το νέο  μεταπτυχιακό   πρόγραμμα για τα  ΜΜΕ και τον αθλητισμό εντάσσεται  ως εξειδίκευση στο ευρύτερο πρόγραμμα Επικοινωνίας και Ηλεκτρονικών  ΜΜΕ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών , η οποία έχει μέλη της 55.000 επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες από 48 χώρες. Πρόεδρος της  AIPS Ευρώπης αυτή την περίοδο  είναι ο Γιάννης Δάρρας , από την Ελλάδα.

«Είναι μεγάλη μας τιμή, που ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του βεληνεκούς του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δέχτηκε να εντάξει στα προγράμματα του  το μεταπτυχιακό  στην Αθλητικογραφία. Ήταν κάτι που η  Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικού Τύπου, επιδίωκε εδώ και πολλά χρόνια, με στόχο να  βελτιωθεί  η ποιότητα  των  γνώσεων  που έχουν οι συντάκτες  που ασχολούνται με τον αθλητισμό», είπε ο κ. Δάρρας. Για να προσθέσει  πως οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν μέσα σε 16 μήνες,  ένα μοναδικό πρόγραμμα , που θα περιλαμβάνει γνώσεις για τις  νέες πραγματικότητες, κυρίως  στα ηλεκτρονικά  ΜΜΕ με έμφαση όμως στον χώρο του Αθλητισμού.

«Το πρόγραμμα που  θα προσφέρεται  τόσο με τις συμβατικές μεθόδους, δηλ. κανονικές παραδόσεις  στους χώρους διδασκαλίας, όσο και με εξ’ αποστάσεως  μέθοδο , που  δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες μέλη της AIPS να το παρακολουθούν από όπου και αν βρίσκονται», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κοινωνιολόγος Δρ.Νίκος Περιστιάνης, επισήμανε το  πόσο σημαντικό είναι οι  δημοσιογράφοι,  που ενημερώνουν τους πολίτες, σε παντός είδους θέματα περιλαμβανομένου του αθλητισμού, να διαθέτουν  μαζί με την εμπειρική  και  ακαδημαϊκή γνώση.  Στη  συνέχεια  έκανε  ιστορική αναδρομή  για τις  Πανεπιστημιακές σπουδές στην Κύπρο .Παρουσίασε  τη συνολική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την προσφορά του στην εκπαίδευση, επισημαίνοντας  τις πολλές πρωτοβουλίες και καινοτομίας – όπως για  παράδειγμα , τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος Ιατρικής στην Κύπρο. «Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο στο νέο Πρόγραμμα που καταρτίζουμε  μαζί με την AIPS», κατέληξε

Ο δρ. Νίκος Καρτακούλης, επικεφαλής των αθλητικών προγραμμάτων  και αντιπρόεδρος για τις διαπανεπιστημιακές σχέσεις  του Πανεπιστημίου  Λευκωσίας, αναφέρθηκε  εκτενώς στην «Αθλητική Βιομηχανία» και τα «Τεχνολογικά  Πλεονεκτήματα», μίλησε για τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στον τομέα  των ΜΜΕ   και τις στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόζονται, ενώ έκανε  αναφορά στην αναγκαιότητα σύμπλευσης  του αθλητισμού  με τον τουρισμό. «Με αυτό το Πρόγραμμα που καταρτίζουμε σε συνεργασία με την AIPS Ευρώπης, προσφέρουμε  κάτι το πρωτοποριακό, προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες.  Προστίθεται αξία στα προσόντα του αθλητικογράφου», κατέληξε.

Μίλησαν επίσης αξιωματούχοι της AIPS Eυρώπης. Ο  ταμίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μουράτ Αγκτσά (Τουρκία)  τόνισε  πως η εγκαθίδρυση συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  και τη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητικού Τύπου  «είναι μεγάλη στιγμή  για μας». Τέλος αναλύθηκαν  η δομή του Προγράμματος και τα κριτήρια εισδοχής. Παραβρέθηκαν  δεκάδες μέλη  του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) . Ο πρόεδρος του κ. Τριανταφύλλου,  επισήμανε την πλήρη στήριξη του Συνδέσμου  για το Πρόγραμμα, λέγοντας  πως ο ΠΣΑΤ στρέφεται προς την Εκπαίδευση. Για τους αθλητικογράφους που είναι μέλη της AIPS έχει προβλεφθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έκπτωση 25% στα δίδακτρα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
15,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending