fbpx

FREDERICK: «Ημέρες Μηχανικής»: Βράβευση από το ΕΤΕΚ των διπλωματικών εργασιών φοιτητών

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick, Ανδρέας Τσιακλής και Παναγιώτης Δημοσθένους, έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι! Οι διπλωματικές εργασίες και των δύο αυτών φοιτητών βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) με το Πανεπιστήμιο Frederick στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Μηχανικής».

Σκοπός των Ημερών Μηχανικής είναι η ενημέρωση των μηχανικών, και όλων των πολιτών, για τη μηχανική επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού και για τους σημαντικούς ρόλους και ευθύνες που διαδραματίζουν στη σημερινή εποχή, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ειδικότερα, η απονομή του Βραβείου Μηχανικής στοχεύει στην ανάδειξη των σύγχρονων εξελίξεων και επιτευγμάτων της μηχανικής επιστήμης και του αντίκτυπου που έχει η εφαρμογή τους στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Capture

Η διπλωματική εργασία του Ανδρέα Τσιακλή, φοιτητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick,επιχειρεί να προσδιορίσει την ταυτότητα του εμπορικού κέντρου μιας πόλης που έχει αποδυναμωθεί από την πρόσφατη οικονομική κρίση. Μέσω της έρευνας και της πρότασης, προσπαθεί να αναδείξει μια άλλη ταυτότητα και προτείνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Το μοντέλο πόλης που επέλεξε για τη μελέτη του, είναι η Λευκωσία.

Ταυτόχρονα, βραβεύτηκε και ο Παναγιώτη Δημοσθένους, φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick. Η βραβευμένη διπλωματική του εργασία, περιλαμβάνει εκτεταμένη ενόργανη πειραματική εργασία και επιχειρεί να αξιολογήσει στοιχεία του σχεδιασμού δοκών σε κάμψη και διάτμηση όπως αυτά  προσδιορίζονται στον Ευρωκώδικα. Η εργασία,  είναι ερευνητικού περιεχομένου και έχει προσφέρει αξιόπιστα πειραματικά αποτελέσματα τα οποία συμβάλουν και προωθούν το επίπεδο γνώσης στο τομέα του σχεδιασμού.

Capture

«Το Πανεπιστήμιο Frederick  έχει  κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση και υπερηφάνεια, καθώς οι διακρίσεις των φοιτητών του αντανακλούν ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο αντιλαμβάνεται την αποστολή του. Την απρόσκοπτη δηλαδή παροχή γνώσης και ευκαιριών, ώστε ο κάθε νέος επιστήμονας να μπορεί να αξιοποιεί  δημιουργικά τις δυνατότητές του και να ανοίγει διαρκώς τους ορίζοντές του!»

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending