fbpx

UCY: STARTUP Live Cyprus στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί στις 19-21 Ιουνίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, την τριήμερη εκδήλωση STARTUP Live Cyprus, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης πανευρωπαϊκής διοργάνωσης για τις νεοφυείς εταιρείες και την εκπαίδευση της νεανικής επιχειρηματικής κοινότητας στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.

Στo STARTUP Live Cyprus, νέοι επιχειρηματίες, φοιτητές και επιστήμονες, διαγωνίζονται με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχο την μετατροπή μιας ιδέας τους σε επιχειρηματική ευκαιρία. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν επιχειρηματικά πλάνα και να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τις ιδέες τους σε επενδυτές. Οι νικητές θα έχουν, στη συνέχεια, την ευκαιρία να προβάλουν την ιδέα τους σε διεθνές επίπεδο, προσελκύοντας επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοξενείται για 2η φορά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά την μεγάλη επιτυχία της 1ης διοργάνωσης το 2013, από την οποία ξεπήδησαν ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα startups του Κυπριακού και όχι μόνο επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Ο στόχος για φέτος είναι να βρεθούν οι επόμενοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενδυναμώσουν την κοινότητα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που δημιουργείται σταθερά τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Ευχαριστώντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης STARTUP Live Cyprus για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική τους συνεισφορά προς το σχηματιζόμενο οικοσύστημα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Κύπρου, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Μάριος Δ. Δικαιάκος, σημείωσε ότι: «Τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τους στρατηγικούς στόχους του Κέντρου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ανάμεσα στους φοιτητές, τους ερευνητές και τους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως επίσης και για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο καινοτομικό οικοσύστημα. Με την φιλοξενία του εν λόγω διαγωνισμού στους χώρους του Πανεπιστημίου δείχνουμε έμπρακτα την υποστήριξη μας και ευελπιστούμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συμμετάσχει μαζικά και ενεργά, τόσο στο επίπεδο των διαγωνιζόμενων ιδεών όσο και με ακαδημαϊκούς στην ομάδα των μεντόρων. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμούν να μετασχηματίσουν τις ιδέες και τις γνώσεις του σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες να δηλώσουν συμμετοχή και να επωφεληθούν από αυτή την εξαιρετική διοργάνωση που φιλοξενείται στους χώρους του Πανεπιστημίου». Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας προτίθεται να ενισχύσει την συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο  STARTUP Live Cyprus.

Δηλώσεις συμμετοχής στο http://www.startuplive.org/events/cyprus-2/ 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending