fbpx

7 πράγματα που δεν αξίζει να θυσιάσεις για μια σχέση!

Οι συμβιβασμοί σε μία σχέση είναι ότι και το λάδι στα γρανάζια μίας μηχανής. Με άλλα λόγια, ένας από τους πιο βασικούς μηχανισμούς προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά.

 

Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα  τα οποία δεν αξίζει να βάλεις στην άκρη. 

 

1. Την ανεξαρτησία σου

Student girl outdoor in park smiling happy going back to school.

Όσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που περνάς με το/τη φίλο/η σου, αλλό τόσο απαραίτητος και ευεργετικός είναι και αυτός που περνάτε μακριά. Φρόντισε να βρίσκεις χρόνο για να συναντάς τους φίλους σου (και δεν εννοούμε με το να συμπεριλαμβάνεις κι εκείνον/η στα σχέδια σου). Εκτός από υγιές, είναι και απαραίτητο για να βρίσκεις μία ισορροπία

2. Την αυτοεκτίμηση σουLoveYourselfSign1

Κάποιος/α που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα ή ενισχύει τις όποιες ανασφάλειες έχεις για την εμφάνισή, το μυαλό ή το σώμα σου, δεν αξίζει να είναι μαζί σου. Και σε αυτό είμαστε απόλυτοι.
 

 
3. Τους φίλους σου 
© Copyright 2013 CorbisCorporation

Οκ, στην αρχή μίας σχέσης με έναν καινούριο άνθρωπο (σχεδόν) όλοι χτίζουμε το δικό μας κάστρο μαζί του, αυτοχριζόμαστε βασιλιάδες και εξαφανιζόμαστε από προσώπου γης. Δεκτό, αλλά θυμήσου ότι οι αληθινοί φίλοι είναι ένα από τα πιο σταθερά σημεία αναφοράς της ζωής σου και δεν είναι δίκαιο να τους θυμάσαι μόνο όταν τους έχεις ανάγκη. Μην ξεχνάς, δε, ότι όταν το παραμύθι σου με τον καινούριο άνθρωπο τελειώσει, χρειάζεσαι έναν ώμο για να κλάψεις. Αν όσο διάστημα διήρκησε η σχέση σου, τους έχεις σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, δεν είναι απαραίτητο ότι εκείνοι θα σε βάλουν σε πρώτη. 
 

Δες: Σχέσεις και απιστία: Οι διαφορετικές όψεις και πλευρές της!

 

4. Τους επαγγελματικούς σου στόχους 

AP815-we-can-do-it-miller-war-poster-1942

Οι στόχοι σου είναι η κινητήριος δύναμη που θα σε πάει μπροστά, θα σε κάνει καλύτερο/η, πιο παραγωγικό/ή και πιο ανταγωνιστικό/ή. Αν εκείνος/η δεν σε υποστηρίζει,  αυτό που πρέπει να αναθεωρήσεις δεν είναι τα όνειρά σου, αλλά η σχέση σου μαζί του/της. 
 

 

5. Την ευτυχία σου

happy

Επηρεασμένοι από τις θυελλώδεις κινηματογραφικές σχέσεις με τους επικούς τσακωμούς και 
τα παθιασμένα getting back together, νομίζουμε ότι οι μεγάλοι έρωτες πρέπει να πονάνε, πρέπει να κάνουν το δάκρυ μαύρο και να τρέχει. Αλλιώς σιγά τον πολυέλαιο. Λάθος. 
Αν μία σχέση είναι ο λόγος που βρίσκεσαι σε ένα μόνιμο καθεστώς δυσαρέσκειας και απογοήτευσης, τότε μήπως ηρθε η ώρα να βάλεις ένα τέλος; Περισσοτερη μοναξιά θα νιώθεις αν μείνεις μαζί του/της, παρά αν μείνεις μόνος/η σου. 

 

6. Τις αποφάσεις σου 

59753AAF-4F6A-4F9A-B42FBE79324D8024

Θα το παραδεχτούμε. Μερικές φορές είναι κολασμένα βολικό να αποφασίζει κάποιος άλλος για ‘σένα. Αλλά, όπως λέγαμε και πιο πάνω, είσαι κύριος του εαυτού σου και άρα αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Εντάξει, δε λέμε, να παίρνεις και τη γνώμη του/της φίλου/ης σου, αλλά η τελική απόφαση, ειδικά αν πρόκειται για κάτι καθοριστικό για την συνέχεια της ζωής σου, όπως σπουδές ή καινούρια δουλειά, ανήκει σε ‘σένα. 
 

 

7. Την ταυτότητα σου

selfie

Να σηκώσουν το χέρι όσοι  έχουν υπάρξει σε σχέση που είχαν μεταλλαχτεί για να αρέσουν στον/στη σύντροφό τους, αλλά είχαν καταλήξει να μην αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Μμμμμμ.. 
Είναι άλλο να βελτιώνεις πλευρές του εαυτού σου και άλλο να γίνεσαι κάτι που θέλει ο άλλος. Κι όμως. Η μαγεία μίας σχέσης βρίσκεται στο πόσο διαφορετικοί είστε, στα “μαύρο” που θα πεις όταν εκείνος/η θα πει”άσπρο”, στο ότι εσένα σου αρέσει το βουνό κι εκείνου/ης η θάλασσα. Με άλλα λόγια, στις αντιθέσεις σας, οι οποίες στο κάτω κάτω είναι αυτές που σας έφεραν κοντά και σας έκαναν να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον.

Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

Δες επίσης: 4+1 συστατικά μίας επιτυχημένης σχέσης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending