35 χρονια Intercollege με κοινή τελετή αποφοίτησης!

 To Intercollege επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά του

 Γιόρτασε τα τριανταπεντάχρονα του

Τα τριανταπέντε χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε το Intercollege με μια κοινή τελετή αποφοίτησης και των τριών κέντρων σπουδών του (Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας). Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, που θύμισε στους αποφοίτους τα λόγια του Άγγλου ιστορικού Τόμας Φούλερ: «Το μόνο στολίδι που δεν φθείρεται είναι η γνώση». Αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της γνώσης, στην ανάπτυξη νέων γνωστικών πεδίων, αλλά και στην αναδόμηση της οικονομίας που οδηγεί σε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, και σωστά την έχει επισημάνει το Intercollege, αναπτύσσοντας αριθμό νέων επαγγελματικών προγραμμάτων.

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Intercollege Δρα Αιμίλιο Σολωμού, το Κολέγιο τολμά τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του. Η στροφή προς την επαγγελματική εκπαίδευση είναι μόνο ένας από τους τρόπους που το Intercollege ανταποκρίνεται στα μηνύματα των καιρών. Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη γνώση και την πλούσια παράδοση του, τις ιδιαιτερότητες των τριών κέντρων σπουδών του, αλλά και τους ιστορικούς δεσμούς του με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Intercollege στοχεύει στην προσφορά ενός ευρέος φάσματος ευκαιριών στους νέους της Κύπρου και όχι μόνο.

Το Κέντρο Σπουδών Λευκωσίας, υποβοηθούμενο από την άριστη υποδομή του, αναπτύσσει επαγγελματικά προγράμματα σε επίπεδα διπλώματος ή πτυχίου σε τομείς με ψηλές προοπτικές εργοδότησης, όπως η Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, η Μηχανική Αυτοκινήτου, η Τεχνολογία Αερίων Καυσίμων, η Τεχνολογία Ηλεκτρολογίας, η Τεχνολογία Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων κ.ο.κ. 

Αξιοποιώντας την εγγύτητα του προς την θάλασσα, το Κέντρο Σπουδών Λάρνακας εμπλουτίζει τα προγράμματα που ήδη προσφέρει, με μια σειρά από νέα προγράμματα συναφή με τη ναυτιλία, όπως του Ηλεκτρολόγου Εμπορικού  Ναυτικού, Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού και Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού. Προσφέρει επίσης στήριξη σε αριθμό Εξ Αποστάσεως προγραμμάτων του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Το Κέντρο Σπουδών Λεμεσού, ενδυναμώνει τη σχέση του με το Πανεπιστήμιο Middlesex, προσφέροντας τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίων Αγγλικού Πανεπιστημίου στη Κύπρο. Επίσης με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα προσφέρει στήριξη σε αριθμό Εξ Αποστάσεως προγραμμάτων του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Στις φωτογραφίες, που ακολουθούν στιγμιότυπα από την τελετή αποφοίτησης του 2015.

Capture

Capture

 

CaptureCapture

 

 

 

 

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending