fbpx

5 αγαπημένα προγεύματα από τη Νέα Υόρκη (και όχι μόνο)!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Κι όταν δεν κοιμάσαι, τι κάνεις; Τρως! Το σημαντικότερο γεύμα της μέρας, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι το πρόγευμα. Όπως λέει και το γνωστό ρητό,

«Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος».

Το πρωί ξυπνώ πάντα χαμογελαστός (κι ας είναι Δευτέρα), γιατί ξέρω ότι ήρθε πάλι η ώρα να απολαύσω το πρωινό μου!

 

Τα 5 αγαπημένα μου προγεύματα που έτρωγα μικρός στη Νέα Υόρκη λοιπόν:

 

1. Δημητριακά Lucky Charms

giphy

Τα Lucky Charms δεν είναι τα κανονικά δημητριακά που ξέρεις. Κρύβουν μαγικά φίλτρα… Έχουν μέσα marshmallows από: μπλέ διαμάντια, ουράνια τόξα, ροζ καρδιές , κίτρινα φεγγάρια, κόκκινα μπαλόνια, πορτοκαλί αστέρια, πράσινα τριφύλλια και πράσινους καλικάνζαρους (leprechauns). Πήγαινα σχολείο με αυτοπεποίθηση, γιατί ήξερα ότι είχα μέσα μου τις δυνάμεις των Lucky Charms!  

 

2. French Toast

french_toast_l

Το French Toast είναι ψωμί slice, βουτηγμένο σε μείγμα από αυγό και γάλα, το οποίο τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές σε βούτυρο. Μετά μπαίνει από πάνω κι άλλο βούτυρο, κανέλα και maple syrup. Θυμάμαι να το έφτιαχνα για ‘μένα και τις αδελφές μου από 8 χρονών. Ως συνήθως, δεν καθάριζα την ακαταστασία που δημιουργούσα και έτρωγα και φωνές.. Χαλάλι όμως, το άξιζε! 

 

Δες: Ο απόλυτος οδηγός για να έχεις ΠΑΝΤΑ καλή διάθεση από το πρωί!

 

3. Waffle με φρέσκες φράουλες

BelgianWaffles407-19-13

Σχεδόν κάθε Κυριακή, μετά την εκκλησία, πηγαίναμε σε ένα “Dinner” με την οικογένεια μου και τρώγαμε waffles με φράουλες. Και όταν λέω φράουλες, δεν εννοώ μία – δύο φραουλίτσες, αλλά ένα ολάκερο βουνό από φράουλες και κάμποση σαντιγί από πάνω . Έπρεπε να φας την κορυφή του βουνού για να αρχίζεις να βλέπεις το waffle. Καταλαβαίνετε ποιο ήταν το κίνητρο μου για να πηγαίνω εκκλησία κάθε Κυριακή… *Κύριε, συγχώρεσέ με, τον αμαρτωλό.

 

4. Ομελέτα με τυρί

breakfast-omelette

Η ομελέτα που μου έφτιαχνε η μάνα μου δεν είχε μέσα χίλια δυο υλικά. Έβαζε απλά 2 φέτες τυρί slice, λίγο φρέσκο δυόσμο, δίπλωνε την ομελέτα με μαεστρία και την έβαζε στο πιάτο. Πριν να κάτσει στο πιάτο, την καταβροχθιζα. Έχω ακόμα εγκαύματα από το ζεστό λιωμένο τυρί.

 

5. McDonald’s Sausage and Egg Mc Muffin

Breakfast-header

McDonalds δημιούργησαν την πιο θεϊκή μπουκιά πρωινού, που απέχει έτη φωτός από ο,τιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει. Το μόνο που δικαιολογεί τη δημιουργία του Sausage and Egg McMuffin, μαζί με το Hashbrown, είναι η εμπλοκή “αγγέλων” στη δημιουργία της συνταγής και μια δόση χρυσόσκονης από την Tinkerbell. Αποφάνθηκα ότι το μυστικό συστατικό μιας ευτυχισμένης ζωής είναι να αρχίζει η Δευτέρα με αυτό το γεύμα από τα McDonalds. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήρθε το breakfast στα McDonalds Κύπρου, ήμουν ο πρώτος στη γραμμή, η ώρα 8 π.μ. Νομίζω ότι δάκρυσα με την πρώτη μπουκιά που έφαγα μετά από 15 ολόκληρα χρόνια (δηλαδή όσα χρόνια ήμουν Κύπρο).

Άντε και καλή μας όρεξη!

 

Δες επίσης: 10 “δυσκολίες” που χαρακτηρίζουν όσους πεινούν συνεχώς!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending